Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Udawanie niedostepnej działa

Polecane posty

Gość gość

Przynajmniej na poczatku. Bo to czysta psychologia. Jak cos jest niedostepne z reguly wydaje sie nam cenniejsze. Pewnie taki facet wtedy mysli o kobiecie,ze ta to moze przebierac w facetach bo nie szaleje az tak bardzo za nim- czyli nie jest desperatka, na jej uczucia trzeba zasluzyc Tak samo udawanie,ze nie ma sie zawsze dla faceta czas. To tak jak w biznesie dluzej czekamy na cos, to wydaje nam sie bardziej cenne. drozsze rzeczy wydaja sie porzadniejsze itd

Gość gość
Gorzej jak facet też udaje niedostępnego :D

Gość gość
takie gierki dobre u malolatów :)

Gość gość
To prawda, na początku.

Gość gość
ooo niedostepna sie trafiła a to ci nowość

Gość gość
No tak, to wtedy tych dwoje sie raczej nie dogada :) Ale na wiekszosc to dziala, taka technika manipulacji ;) Nawet czytałam ksiazke "wywieranie wpływu na ludzi" -pisana przez psychologa, ktory pisze wlasnie o tym,ze jak cos jest bardziej niedostepne i drozsze to wydaje sie to nam cenniejsze. Tak samo jest z potencjalnym partnerem. Oczywiscie fizycznie tez musi sie nam spodobać, ale żeby go zatrzymac trzeba udawac troche niedostepna, jesli bedzie sie zbyt dostepna to co on sobie pomysli? Ze kobieta nie jest zbyt wybredna,ze go tak od razu chce bez żadnego starania sie o nia, a wniosek z tego taki ,ze widocznie nie ma zbyt wielu adoratorow

Gość gość
stare jak swiat sposoby juz prababki tak sie bawily , ja nie jestem zwolennikiem gry w pozory

Gość gość
Dla mnie ktoś niedostępny oznacza niezainteresowany.

Gość gość
No i nie mozna z tym przesadzic w druga strone, cel musi być możliwy do osiagniecia, ale jak facet bedzie musial wlozyc troche wysilku w zdobycie kobiety to bedzie mu sie wydawała bardziej fascynujaca niz gdyby on napisał np dzien spotkania, a ona od razu sie zgodzila. Wtedy moze on bedzie zadowolony, ale moze sobie z drugiej strony pomyslec, ze ta kobieta : nie ma widocznie zbyt wiele swoich planow skoro tak od razu sie zgadza, ze on juz sie jej spodobal i dala mu zielone swiatlo ( co nie jest dobre do konca bo wtedy on sobie pomysli,ze widocznie nie jest zbyt wybredna i nie ma on konkurecji), co znaczy, ze wcale takiego " brania nie ma" jest powszechna opinia,ze te ładne i piekne kobiety moga przebierac w facetach wiec wybiora kogos wyjatkowego, wielu facetow chce sie wtedy sprawdzic jako ten wyjatkowy w jej oczach

Gość gość
19:29- stare sposoby są czasami najlepsze... Jakos nasze prababcie w koncu uwiodły naszych pradziadkow :P Poza tym uwazam tak jak pisała,z to czysta psychologia. Tak jak analogicznie- przychodzisz do np biura podrozy. Pytasz o jedna z ofert. Co prawdopodobnie uslyszysz od kogos kto chce ja jaknajszybciej sprzedac bo slabo sie sprzedala? - Tylko prosze sie pospieszyc, zostaly ostatnie miejsca

Gość paulinaaaaaaaa
Tez sie z tym zgadzam... Ale dziala to glownie na poczatku, potem trzeba juz cos od siebie dac

Gość gość
Ale jeśli udajemy zbyt długo, to nie konczy się to dobrze wiem to po moim przykładzie.

Gość gość
najpierw działa, potem moździerze i haubice, na końcu broń ręczna, w końcu bagnety.

Gość gość
Autorko jestes swietna kandydatka... Na stara panne :)