Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym miesiacu ciazy zaczelyscie szykowac wyprawke?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja jestem w 25tc i jeszcze nic nie mam poza kilkoma drobiazgami.

Gość gość
to raczej czas najwyższy zacząć kupować.

Gość gość
ja w 1 tygodniu odrazu kupiłam wszystko

Gość gość
Nie pamietam cala ciaze cos tam kupowalam po trochu a na koncu to co najwazniejsze...:D

Gość gość
Cała ciążę po trochu kupowałam, w ósmym miesiacu kupiłam wózek i łóżeczko.

Gość gość
Przed zakonczeniem pierwszego trymestru nie chcialam nic kupowac a teraz jestem w piątym miesiącu I mam wszystko oprócz wózka (chyba kupie za tydzien) I lozeczka kupie na końcu

Gość gegergt
Ja od początku. Po co zwlekać? Kupowałam wtedy, gdy zakup sprawiał mi przyjemność. Jakąś trzeba mieć z tej całej ciąży. :)

Gość gość
ok połowy ciąży, w 6 mieś miałam już łóżeczko i wózek i większość ubranek, czułam, że źle się czuję (miałam przedwczesne skurcze, trombofilię i wiele innych) i może skończyć się leżeniem lub gorzej, nie chciałam by ktoś inny mi wybierał te rzeczy. i dobrze zrobiłam, choć wszyscy mi pokazywali że mam "aua", ze tak wcześnie, bo wózek odbiera się po porodzie wg tutejszych zabobonów. Córka urodziła się w 34tc, przez cc, miałam zatrucie ciążowe, rzucawkę i śpiączkę.

Gość gośćNnnnn
Jestem w 32 tc i jeszcze na nie kupiłam. Teraz wszystko można kupić od reki jednego dnia, wiec nie ma po co gromadzić rzeczy wcześniej

Gość malinowa krolewna
Jestem mamą 6 tyg córeczki :) Wyprawkę kupowałam na raty, w każdym mc coś. Po pierwsze że to nie był szok dla portfela jak się koszty rozłożyło, a po drugie kupowanie rzeczy dla dziecka sprawiało mi ogromną frajde więc robiłam to głownie dla siebie :) NIe ma co odwlekać tego, bo jak urodzisz wcześniaka czego oczywiście Ci nie życzę to będziesz miała nie potrzebny stres i nerwówke że nic nie masz!

Gość gość
w 25 tc, to już powoli kupowałam, jakoś właśnie ok. ego tygodnia zaczęłam, ciąża już konkretna ;)...zależy jak czujesz, nic na siłę, jak wolisz wszystko na raz, to też ok...dla mnie to też była przyjemność, więc kupowałam po trochu, choć też temat kupowania miałam kilka miesięcy na głowie, to też męczy niż jak się pójdzie i za raz, czy nawet 3 większość kupi...no i jak masz małe mieszkanie, to też wczesne zagracanie może wkurzać...