Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dać kosza żeby zabolało go jak najmniej

Polecane posty

Gość gość

W Andrzejki dobrze bawiłam się z jednym facetem. Słabo go znałam więc jak zaproponował randkę zgodziłam się. Chciałam go lepiej poznać, zobaczyć kim jest. Niestety po spotkaniu doszłam do wniosku, że z mojej strony nie ma chemii i nie uda nam się. Do tanga trzeba dwojga. Niestety on zareagował zupełnie odwrotnie. Nakręcił się na mnie straszenie i chyba zrobił sobie wielkie nadzieje. Nie chcę go skrzywdzić i wprowadzić zbyt dużego zamieszania, bo mamy wspólnych znajomych i siłą rzeczy będziemy na siebie wpadać. Jak mu powiedzieć to bardzo delikatnie, ale stanowczo? Nie chcę się potem czuć niezręcznie.

Gość gość
Prześpij sie z nim szybko, to juz sie wiecej nie odezwie ;)

Gość gość
Popieram przedpiszcę. Ewentualnie oświadcz mu się. Nigdy więcej go nie zobaczysz :-)

Gość gość
Po prostu porozmawiaj z nim szczerze, tak jak chciałabyś, żeby z tobą facet porozmawiał, zamiast chować się i uciekać. Powiedz to co czujesz, czyli to co tu napisałaś. Powiedz, że jest wartościową osobą (albo coś w tym stylu, wymieniając jakieś jego pozytywne cechy, które zaobserwowałaś, tylko bez picowania) i powiedz, że z Twojej strony nic nie ma, a to dla Ciebie ważne.

Gość gość
Ciezka sytuacja, po prostu go olewaj, ale delikatnie. Pokaz granice i traktuj tylko jak kolege. Badz szczera.

Gość gość
2 spotkania to przecież nie 2 miesiące czy pół roku, powiedź wprost, nie graj...

To krótka znajomość więc po miesiącu max szybko zapomni :) Poprostu olewaj jego telefony i smsy :)

Gość gość
olać go nie mogę, bo jest duże prawdopodobieństwo, że będziemy na siebie wpadać we wspólnym towarzystwie. Musiałabym też olać innych, a aż tak się nie zamierzam poświęcać. Bardzo męczy mnie to, że on się aż tak wkręcił. Tak słabo mnie zna, a już by wspólną przyszłość planował... boję się jego reakcji. Gdybym się spodziewała, że ktoś jest w stanie od razu tak się zaangażować w ogóle bym się nie umawiała. Masakra

Gość gość
Powiedz, ze sie w kims zakochalas,,

Gość gość
Kłamać nie będę, bo się nie zakochałam. Wiem po prostu, że w nim się też nie zakocham, za dużo nas dzieli i zwyczajnie nudziłam się w jego towarzystwie. Jestem pewna, że sobie znajdzie kogoś kto będzie podzielał jego zainteresowania i doceni jego starania. Jest naprawdę fajnym facetem, ale jestem pewna, że nie dla mnie. Boję się też akcji ze znajomymi. W końcu to ja daje kosza czyli jestem ta "zła" i krzywdzę ich kumpla...

Gość truth8
is cosed of truth of love. C Y K L ;)

Gość gość
Nie jesteś w związku z nim nie trwa to miesiące to go nie krzywdzisz... lepsza szczerość niż zwodzenie. Ja spławiłem tak kilka koleżanek i jakoś żadna żalu nie miała, ani nikt z naszego towarzystwa.

Gość gość
Zacznij wspominać myślisz o wspólnym dziecku. Więcej go nie zobaczysz.

Gość gość
Nie zachęcaj go do dalszej znajomości, ale zostaw go sobie na "czarną godzinę" bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie w jakiś sposób potrzebny. Traktuj to jako powierzchowną znajomość. Uprzejmie ale na odległość.

Gość gość
powiedz, że chcesz mieć z nim dzieci. zwieje. a jakby co to tanie kosze są w biedronie, pocztą mu wyślij.

Gość gość
Dzieci to on chce mieć ze mną więc idę po kosz do Biedrony :P (nie no głupi żart) Już po wszystkim. Dostał komunikat. Szczerze i delikatnie wyłożyłam kawę na ławę. Boję się trochę, bo teraz się nie odzywa i nie wiem jak to znosi, ale skoro mam pewność swojej decyzji to uczciwie powiedziałam jak jest. Nie ma co nikogo trzymać i zwodzić. Szkoda naszego czasu. Mam nadzieje, że się rozejdzie jakoś po kościach i nie będzie tragedii jakiejś.

Gość czasem nerwuska
wspomnij o ślubie,powiedz że interesują ciebie tylko poważne konkretne deklaracje i mężczyźni marzący o rodzinie...a tak serio to powiedz delikatnie że nikogo nie szukasz i nie umiesz zmusić się do uczucia

Gość gość
powiedz mu prawde.

Gość gość
Prosto i dobitnie.

Gość gość
właśnie było jasno i konkretnie. Teraz wypływa kolejny problem. Nie odzywa się. Nawet w sumie nie wiem jak zareagował. Za dwa tygodnie nasz wspólny kumpel ma urodziny. Pewnie się spotkamy. Nie chcę żeby wyniknął jakiś kwas w trakcie imprezy. Mam się do niego odezwać? Zapytać czy wszystko ok? jakoś tak głupio, ale wolałabym wiedzieć co jest grane.