Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc gosc

Dziecko wstrzymuje kupke i siku

Polecane posty

Gość Gosc gosc

Witam. Mam duży problem z córeczką, która ma 3 lata i 4 miesiące. Na początek powiem, że jest bardzo rozwinięta, mówi pięknie, pięknie rysuje, liczy po polsku po angielsku, uczy się literek, ale ... No właśnie jest problem. Załatwianie potrzeb. Naukę korzystania z nocnika zaczęliśmy około rok temu. I od roku żadnego postępu. Mała kiedy chodzi w majteczkach trzyma siku i kupkę. Potrafi nie siusiac kilka godzin. W końcu nakładam pieluszke. Nie wiem czy dobrze robię, ale boję się o jej pęcherz i zdrowie. Dochodzi druga sprawa, trzymanie kupki po kilka dni nawet w pieluszce. Nie wiem co robić, przetrzymać ją aż w końcu się wysiusia czy na razie odpuścić, ale co z kupą. Jestem załamana, muszę iść do pracy a w przedszkolu nie chcą dzieci w pieluszkach. :( liczę ze ktoś coś poradzi, jak postępować...

Gość gość
Poczytaj o zaparciach nawykowych. Ona powinna załatwiać się co 2 ,najdalej 3 dni- nie dłużej. Jakieś śliwki suszone, otręby, siemię lniane, więcej błonnika w diecie by nie dopuścić do zaparć nawykowych.

Gość gość
Właśnie chodzi o to że dieta jest okej. Tylko trzyma kupę a jak zrobi to wcale nie jest twardą. Fakt kilka razy zdarzyła się twarda. Ona twierdzi że boi się kupy bo jest straszna, cokolwiek to znaczy. Siku też się boi. Nie wiem co robić. Nikt w rodzinie nie umie mi pomóc.