Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce się uczyć języka, bo inni znają go lepiej..

Polecane posty

Gość gość

Siedzą w tym kraju jakieś 20 lat i znają go biegle.. a ja zaczynam od zera.. Dobija mnie to, że nie mam z nimi szans.. Wk.. mnie to, że nigdy ich nie przebije.. więc po co mam w ogóle zaczynac się go uczyć.. Mam na mysli blizszych znajomych..

Gość gość
A w jakim kraju jesteś

Gość gość
Nie jestem w tym kraju, ale bede miała okazje tam jeździć możliwe, bo byłoby do kogo.. i zawsze byłaby mozliwośc osłuchania się i w ogóle.. Ale ja straciłam motywacje do nauki..

Gość gość
A jaki język masz na mysli

Gość gość
włoski

Gość gość
Piękny język ucz się . Polecam.

Gość gość
Warto probować chociaż trochę się nauczyć! ja nadrabialam braki przed wyjazdem akurat, jechalam do Niemiec do prayc jako opiekunka osob starszych, akurat u mnie w Trójmieście jest taka Akademia Językowa i oni mają kursy specjalne pod ten zawód. Pojechałam więc raczej z podstawami, a potem rozwijałam. A włoski chciałabym umiec tak CI powiem szczerze

Gość gość
Po co w ogóle uczyć się czegokolwiek? Przecież zawsze sie znajdą jacyś co umieją to lepiej. Lepiej usiąść na doopie i pierdzieć. Albo włochom dawac za pieniądze. Chociaż nie, to też trzeba umieć

Gość antosska65
Moim zdaniem takie nastawienie powoduje, ze ludzie ciagle sie tylko cofaja w rozwoju. To, ze ktos lepiej umie ang nie znaczy ze jak bedziesz szukac pracy to trafisz na takich ludzi! Ja sie intensywnie ucze ang od 3 lat w Akademii Jezykowej i widze, ze pracodawca duzo przychylniej na mnie patrzy.