Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdulla

Po cesarskim cięciu, wasze odczucia

Polecane posty

Gość Magdulla

Witam Kochane Bardzo proszę o wypowiedź te z Was, które miały CC. Chodzi mi o Wasze przeżycia, odczucia. Czy ból był do przeżycia czy nie do zniesienia? Jak bolała Was rana, do czego możecie to porównać? I czy rana bolała również jak leżałyście czy tylko podczas ruchu i czy środki przeciwbólowe dają wtedy radę czy raczej nie? Panicznie boję się tego bólu i mam już bzikuje ze strachu. Proszę o rady i zrozumienie.

Gość gość
też chętnie wysłucham opini

Gość gość
Ropiejąca rana gorączka ogólnie rzeźnia

Gość gość
Ja rodzilam sn.Myslalam,ze umre,ale dalam rade.Moja kolezanka rodzila przez cc i bardzo narzekala na bol,rana sie nie chciala goic,ropiala,pozniej zrobila sie endometrioza.Po kilku latach miala to wycinane.Po 8 latach miejsce ciecia czasem ja pobolewa a blizna widoczna-gruba i paskudna.

Gość gość
Ja miałam dwie cesarki. na drugi dzień po cc trzeba zacząć chodzić aby zrosty się nie porobiły.Po tyg wróciłam do domu normalnie prawie chodzić,szwy zdjęte w szpitalu. Wiadomo nie wolno dżwigać ,przemęczać się itp. Po 5 tatach miałam drugą cc ,było identycznie jak przy pierwszej.Ogólnie po cc czułam się dobrze,troszkę rana bolała przy nagłym wyprostowaniu się.Nic się nie paprało .Drugie cięcie miałam w tym samym miejscu co pierwsze,zabliżniło się i praktycznie nie ma śladu. Rodziłam też siłami natury.koszmar.36 godzin bóle krzyżowe. Nigdy w życiu bym nie chciała rodzic naturalnie,mam porównanie do każdego porodu.