Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką metodę nauki języka angielskiego polecacie?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie: jaką metodę nauki jezyka angielskiego polecacie? Najlepiej darmową. Nie interesuje mnie krebs, bo już to mam i żałuję, bo podobne rzeczy można pobrać za darmo z rozówek polsko-angielskich.

Gość Artur Zlomańczuk
Ja polecam ci metodę 5s - jeśli interesuje cię darmowa metoda. Nie znam skuteczniejszej metody nauki jezyków obcych. Są i inne metody, ale już nie darmowe i nie tak skuteczne jak 5S. Oczywiście metoda 5s ma też i płatne kursy, ale te przydadzą Ci się, gdy będziesz chciał bardziej się rozwinąć w angielskim. Do niewątpliwych zalet metody 5s jest to, że uczysz się angielskiego jak Anglik. Myślisz po angielsku. Dlatego polecam ci tę metodę!

Gość gość
immersion, czyli zrzut spadochronem do kraju anglo i zero kontaktu z polskim przez rok, działa na 200%

Gość gość
gościu powyżej: to o czym mówisz to nie nauka, a przyswajanie języka. Zależy do jakiego celu autorka chce się tego języka nauczyć?

Gość gość
W sieci są różne stronki i czaty gdzie można sobie po prostu pogadać z ludźmi z krajów anglojęzycznych i poprosić by cię np. poprawiali. Fajna rzecz, polecam.

Gość gość
Niestety nie ma żadnej niesamowitej metody, która nauczy Cię języka błyskawicznie i bez wysiłku z Twojej strony. Gdyby tak było, ktoś by to opatetnował i kosił na tym grube miliony a każdy z nas byłby poliglotą! Nauka języka to - praca, systematyczność, zaangażowanie.

Gość Angellaa43
Na pewno potrzebne jest duzo pracy, jednak są fajne programy typu http://www.hanzilla.pl/ , który wkorzystuje spaced repetition algorithm optymalizujący czas nauki co oznacza że uczysz się mniej i pamiętasz więcej znaków. DOdatkowo mają swoją aplikację. Tu oferują nauke języka chińskiego. Korzystam i mam bardzo zadawalające mnie efekty :)

Gość gość
tylko i wylacznie mowienie po ang. sluchanie ang. (np, radia internetowe, audycje na yt itp.), ogladanie filmow po ang. czytaj po angielsku, mow do siebie po angielsku. nie staraj sie tlumaczyc slowo w slowo, masz mowic po ang. nie tlumaczyc ;) najlepsze sa ang. ksiazeczki dla dzieci, poszukaj w necie roznych obrazkow, strona dla dzieci w jez. ang. tak jest najlatwiej :)

Gość gość
z fiutem w ustach dobra metoda nabierzesz akcentu;-)

Gość gość
jezeli masz na mysli twojego, to nawet nie zauwazy, ze cos w ustach ma.

Gość gość
mam pipke;-)

Gość gość
czyli z doswiadczenia wiesz jaka metoda najlepsza? :D jednak ja polecam tradycyjna ;)

Gość MonteZumiik
ja moge Tobie polecić kurs który już obecnie prawie przeszedłem i jest on stworzony dla użytkowników i firm online.Jest tam wiele filmów,tekstów,mp3,relaksujących metod do nauki,co bede pisał,wejdz na strone i sam sie przekonasz link : http://www.bellsenglishcourse.pl/

Gość gość84
polecam metodę: na obcokrajowca

Gość Dominik

Polecam serdecznie naukę w domu i metoda to otoczenie się językiem,  nauczyłem się uczyć taką metodą dzięki nauce z kursem ENLINADO . Nauka z kursami online to strzał w 10, nie tak dawno myślałem, że nigdy nie naucze się języka. Znalazlem w internecie enlinado lekcja próbna na enlinado. pl wydała mi się bardzo przydatna. Generalnie zacząlem się interesować tym kursem i filmiki na yt z Darkiem dały mi kopa i motywację do nauki. 

Po kilku miesiącach nauki z tym kursem widze progres dziękowałem Darkowi kilkukrotnie, że umiał zmotywować do nauki takiego lenia..