Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina93

ujemna beta hcg

Polecane posty

Witajcie!! Jestem tu po raz pierwszy, ogółem po raz pierwszy korzystam z tego typu rzeczy. Otóż staramy się z partnerem o maleństwo i pierwszy stosunek był 22 listopada. Kilka dni po tym zaczęło pobolewać mnie podbrzusze i myślałam, że to być może być już to, tym bardziej, że do miesiączki jeszcze brakowało spokojnie 4 tygodnie usmiech.gif 2 grudnia poszłam na badanie beta hcg, gdy z porannego moczu płytkowy test pokazał cień cienia drugiej kreski lecz po czasie, jakieś 45 min po. Wiem, nie powinno się sprawdzać wyników po tych 5 minutach no ale co zrobić... wracając do bety wyszła negatywna <0.01...smutas.gif i tu moje pytanie czy jest jakaś szansa, czy jakiejś mamuśce się zdarzyło, że beta nie wykryła ciąży? brzucho pobolewa mnie cały czas, tak jak na okres, który powinnam dostać gdzieś między 10-12 grudnia Nawet ostatnio wsiadając do moich rodziców samochodu, gdzie ojczym był wypsikany jak nie wiem co o mało się nie zrzygałam. Moje cykle zwykle wynoszą 31-34 dni, ostatnią miesiączkę miałam 8 listopada. Może warto również wspomnieć, iż poprzedni cykl strasznie się wydłużył gdyż trwał 45 dni ale to był stresujący czas.

Gość gość
Nie wiem, przy zadnej ciazy nie robilam bety, bo testy wykazywaly w dniu miesiaczki:) podbijam:D

Gość gość
Ujemna beta oznacza tylko jedno- brak ciąży. Chyba, że labolatorium się pomyliło i dali ci wynik innej kobiety. Mało prawdopodobne ale kobiety pragnące zostać matkami różne rzeczy sobie wmawiają...

Gość gość
Najpierw to ty się dowiedz co to cykl miesiaczkowy i na czym polega a potem się staraj o dziecko. Owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączka! Więc jak ty już czułas objawy ciążowe na cztery tygodnie przed okresem?!?!

Gość gość
labolatorium???? A co to jest??? Hahaha, you made my day :D

Gość gość
Hahahahahahahaha dziewczyno doedukuj sie bo tylko sie osmieszasz. Zielonego pojecia nie masz o tym o czym piszesz. Moze objawy ciazowe mialas zaraz po stosunku co? Moglas od razu leciec. Porazka. Tydzien jak nie wiecej trwa sam procesc zaplodnienia i inplantacji. Ja majac cykle 27 dniowe plamienie implantantacyjne mialam dopiero dzien przed spodziewanym okresem. Pozytywne testy wychodzily dopiero 1,5 dnia po implantacji.I te objawy....4 tygodnie do okresu, wmawiasz sobie jak nic. Poprostu desperatka.

w życiu nie spodziewałam się tak nie miłej odpowiedzi, ludzie taką rozmowę można całkiem inaczej przeprowadzić, znacie zasady kulturalnego wypowiadania się? zachowajmy granice dobrego smaku. Nigdzie nie napisałam że to mogą być objawy ciążowe, po prostu pisałam jak było. Nie ukrywam, że od czasu planowania maleństwa bardziej się wsłuchuje w swoje ciało i Panie, które sie wypowiadają nie mając za grosz szacunku do drugiej osoby i wypowiadające się w taki sposób kojarzą mi się jedynie z małoletnimi smarkulami. Powinniście się wstydzić. I jeśli pragnienie dziecka jest desperacją to tak jestem nią i nie mam z tym żadnego problemu:) co do cyklu 45 dniowego to tylko raz mi się zdarzył, reszta była regularna ale biorę pod uwagę wizytę u dobrego ginekologa:)

Gość gość
Uprawiałaś seks 23, "objawy " miałaś kilka dni po, okres ma być 10-12 to skąd ty 4 tygodnie wzięłaś. Teraz dostaniesz okres i zapamiętaj sobie, że nie ma objawów ciąży przed terminem spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Masz zaburzenia miesiączkowania, z tym raczej trudno zajść. Najpierw trzeba wyregulować cykl

Gość Karolina93
kochana bo gdy się kochałam tego 22 z partnerem to do miesiączki teoretycznie miałam jeszcze 4 tygodnie, nie całe oczywiście. To jest mój pierwszy miesiąc kiedy się o maluszka staram i pierwsze dzieciątko także proszę o wyrozumiałość, dość intensywnie wsłuchuje w ciało i pewnie odczuwam rzeczy, których nie ma:-)) jeśli się teraz nie uda to postaram sie uzbroić w cierpliwość i dopiero przy ewentualnym opóźnieniu miesiączki coś działać :-))