Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nad sobą zapanować gdy nerwy mną rządzą?

Polecane posty

Gość gość

Od roku mieszkam za granicą z chłopakiem, nie pracuję.Zawsze byłam nerwowa ale odkąd jestem tutaj moje nerwy są coraz większe.Najpierw nerwy kończyły się krzykiem,z czasem dodatkowo płaczem.Obecnie każdego dnia coś mnie denerwuje, czuję się samotna, jestem zła o wszystko. Zaczynam się denerwować,ręce mi się trzęsą, płaczę później mam problemy z oddychaniem (szybki oddech) i dalej zawroty głowy, ból głowy i brzucha i tak codziennie się męczę przez dwie, trzy godziny. Nie mam apetytu, czuję że jestem niewidzialna dla nikogo, nie mam wsparcia. Gdy płacze facet chodzi i krzyczy, że mi odbija, coś wymyślam itp. Do psychologa będę w stanie iść dopiero po powrocie do polski, więc jak mam sobie teraz poradzić przez te kilka tygodni? Jak się kontrolować, opanować żeby do reszty nie oszaleć i nie zrobić sobie krzywdy? Czy to nerwica czy depresja? Proszę o jakiekolwiek rady.

Gość gość
wal glowa w sciane

Gość gość
postaraj sie przetestować jakieś techniki relaksacyjne może? tak, wiem, to może mało poważnie brzmi, ale prawda jest taka,że każdego uspokaja co innego. Może warto też zgłosić się do psychologa który zdiagnozuje taki stan pod kątem nerwicy, np poradnia zdrowi psychicznego dla dorosłych - http://www.czpgdynia.pl/category/poradnia-zdrowia-psychicznego-dla-doroslych/

Gość gość
poszukac sobie pracy i zmienic partnera

Gość gość
gryz marchewke jak ci szajbka odbije ,to cie uspokoi:-P

Gość gość
Szczerze mówiąc nie wiem co Ci poradzić bo mi nic nie pomagało. Dopiero psychoterapia u psychologa zadziałała. Byłam strasznie nerwową osobą, wszystko potrafiło mnie doprowadzić do szału. Dopiero pani psycholog www.psychologdlaciebie.com potrafiła do mnie dotrzeć i mi pomóc. Bo inaczej to nie wiem co by ze mną było

Gość gość
jelsi masz problemy tego typu ze nie jestes w stanie totalnie zapanowac nad nerwami to lepiej udaj si edo jakiegos gabinetu psychologa. Np http://psychologia.wroc.pl/ -tam specjalisci eCI pomoga.

Gość gość
Chyba tylko psychoterapia u psychologa może pomóc. Sama chodzę do www.medis.pl w Katowicach i wiem jak dużo dają takie spotkania

Gość gość
twój chłop ci pozwala na takie jazdy?