Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiadaczka kondora

Gdzie włożyć kartę z muzyką? Dostałam duże radio i się nie znam.

Polecane posty

Gość posiadaczka kondora

Dostałam w spadku Condor RM-820S ale nie wiem gdzie włożyć kadrtę SD z muzyką.

Gość gość
Istrukcje przeczytaj debilko

Gość ciubaryk
fantastyczne radio, podobno końcówkę mocy ma zbudowaną na dwóch lampach pentodach PCL86 i trzy waty mocy wyjściowej super !

Gość posiadaczka kondora
@ ciubaryk dziś fantastyczne radio, podobno końcówkę mocy ma zbudowaną na dwóch lampach pentodach PCL86 i trzy waty mocy wyjściowej super ! x Nie on podobno jest zbudowany na pojedyńczych triodach pracujących w układzie SET. Chyba. Nie znam się. Co do instrukcji to niestety nie mam bo radio dostałam w spadku

Diamentowy ciubaryk: dawaj mieszkanie w Warszawie. x I przestań idioto, nabijać się z dziewczyny ! x Do tego radiomagnetofonu, nie można podłączyć karty, ani USB. Możesz tylko podłączyć sygnał z wyjścia na słuchawki Twojego telefonu, na wejście radiomagnetofonu. x A z PCL86 się debilu, nie naśmiewaj, bo nadal są stosowane w amatorskich wzmacniaczach lampowych. Kretyn nie odróżnia układu scalonego TBA810, od lampy PCL86 :(.

Gość posiadaczka kondora
Misiu udzielisz mi instruktażu odnośnie anala? Czytałam, że podobno jesteś ekspertem w tej dziedzinie :)

Kondor był już zbudowany na układach scalonych, pośmiewny nieuku i całkiem sporo ludzi użytkuje go do dzisiaj. x Pod pomarańczowym nickiem może napisać każdy. x Nie jestem takim geniusiem jak Ty, i nie wiem, co napisze ktoś w poście, którego jeszcze nie widzę.

Gość posiadaczka kondora
Baron a Ty sąd wiesz o SET? Masz to?

Gość ciubaryk
w czasach PRL-u, gdy jeszcze istniały polskie zakłady UNITRA końcówka mocy była wykonana na układzie scalonym pod nazwą UL1481 , jeszcze mam w zapasie kilka sztuk , w tamtych czasach UNITRA produkowała fantastyczny sprzęt elektroniczny ale praktycznie cała produkcja jechała za granicę i była sprzedawana jako NO NAME , czyli nie wiadomo, kto to wyprodukował a sprzęt działa do dzisiaj !

Scalonych końcówek mocy, produkowanych w Polsce, było dużo więcej. Akurat najpopularniejsza była UL1490, pakowana do wszystkich małych radyjek i prostych odbiorników domowych. W lepszym sprzęcie dominowały hybrydowe końcówki z serii GML montowane np. w Zodiaku, czy jego metalowej wersji - Tosce :). x Wielu dzisiejszych posiadaczy taniego sprzętu audio, może o brzmieniu tych układów jedynie pomarzyć :P. x Wysyłane na zachód produkty, były pod określonymi nazwami i cieszyły się średnią popularnością. x Kiedy nam sprzedasz mieszkanie w Warszawie Diamentowy ciubaryku :P ?

Gość ciubaryk
pod koniec PRL-u praktycznie Polska była samowystarczalna, produkcja półprzewodników , czyli elementy czynne, bierne, kondensatory elektrolityczne TEWA do tej pory trzymają pojemność a chińskie nowe nie mają nawet połowy pojemności , była ogromna fabryka produkcji rezystorów OMIG , produkcja kwarców i rezonatorów kwarcowych , elementy ceramiczne dla elektroniki itd. i wszystko poszło w peadu !

Gość Gruszka94
No tak, na pewno dziewczynie bardzo pomogliście :D Ale spokojnie, ja ostatnio obsługuję anteny http://www.elboxrf.com/PL/p90/TetraAnt_5_60_18_X.html i na początku byłam TOTALNIE zielona i mało co rozumiałam, ale po zapoznaniu sie z tematem i ogarnięciem kilku rzeczy, okazało się, że to proste. Tak samo z Twoim radiem. Poczytaj o nim w internecie i na pewno dasz radę.