Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owulacja , czy możliwa dzień po miesiączce.

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mniej więcej wiem jak obliczać tzw dni płodne.Jednak......wiem,iż bywa,że następują tzw odstępstwa,przesunięcia,i czy jest to możliwe przy cyklu 30 dniowym?3 razy przytrafiła mi się ciąża obumarła,ostatnia w lipcu tego roku.Powód nieznany.Część badań zrobilam,coby poznać przyczyny.....Odnośnie cyklu,raczej regularne,jednak przedostatni trwał tydzień,ostatni już 3 dni.....Czy jest możliwe,by zaciążyć zaraz po zakończeniu mies.?Pytam,ponieważ normalnie uznałabym,że nie,o dzidzię zawsze starałam się w połowie cyklu,jednak tym razem kilka godz.po stosunku poczułam takie samo kłucie jak wtedy kiedy ostatni raz zaszłam w ciążę,po prostu wtedy to wiedziałam,ale wtedy było to możliwe,a teraz...?

Gość gość
Przepraszam,cykl trwał 30 dni miesiączki trwały-pierwsza tydzień,następna 3 dni.

Gość gość
Może jednak ktoś coś wie na ten temat?

Gość gość
kup sobie tester na ślinę - bardzo dobra jest afrodyta wielokrotnego użytku. Działa jak minimikroskop. Dzięki temu zawsze będziesz mogła potwierdzać swoje interpretacje.

Gość gość
Owulacji się nie oblicza, bo to zawodne. Polecam metodę objawowo termiczną

Gość gość
a co w przypadku nieregularnych cykli?

Gość gość
Jak słusznie zauważono to owulacji się nie wylicza kiedy ma wypadać, tylko powinno sie to zaobserwować na podstawie temperatury porannej i śluzu. to po pierwsze. Po drugie jeśli poprzedni cykl był bezowulacyjny to w kolejnym cyklu owulacja może wystąpić bardzo szybko. Może być to około 6-7 dni. A nawet jeśli poprzedni cykl był owulacyjny to też może się zdarzyć taka sytuacja. U mnie na ponad 100 zaobserwowanych cyklów (zwykle 27-29 dni) gdzie wszystkie były owulacyjne, 2 razy się zdarzyła owulacja 7 i potem 8 dc (co odpowiednio skróciło cykl). Nawet chyba 3 razy ale w tym ostatnim nie mierzyłam temperatury to nie wiem czy owulacja szybko wystąpiła czy faza lutealna się skróciła (cykl trwał 24 dni). A po trzecie to w kilka godzin po stosunku nie wyczuwa się ciąży. Do zagnieżdżenia dochodzi po 6-12 dni i wtedy można dopiero mówić o ciąży. Nawet jeśli uda się żeby komórka jajowa się połączyła z plemnikiem to wcale nie musi dojść do tego żeby się zagnieździła.