Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3latek wymioty bez biegunki wysoka gorączka1

Polecane posty

Gość gość

3 letnie dziecko w niedziele wymiotowało,w poniedziałek prawie nic nie jadło wiec wymiotów nie było, ale doszla bardzo wysoka goraczka do 40 stopni.dziecko zostalo w szpitalu-niby rotawirus.ale przy rota sa przeciez biegunki. dzisiaj dziecko znowu wymiotowalo po jedzeniu. temperature udalo się zbic do 37. dziecko skarzylo sie na bol brzuszka więc zrobiono usg ktore niewiele wykazalo,bo w jelitach zalegal kal. jedynie co lekarz powiedzial to ze watroba jest odwodniona czy cos podobnego-nie jest to moje dziecko 9ale bardzo mi bliskie) wiec kontaktuje sie tylko telefonicznie z jego rodzicami. bardzo sie martwię ze to cos powaznego .

Gość gość
Jest w szpitalu a ty tutaj...

Gość gość
ja nie jestem mama,przeciez pisalam,ze z rodzicami dziecka mam jedynie kontakt telefoniczny.dziecko jest w szpitalu raz z jednym rodzicem a raz z drugim.

Gość gość
a ma objawy przeziębienia typu katar kaszel?

Gość gość
generalnie u małych dzieci wymioty to zle wieści, albo zatrute albo cos poważnego może się dziac. Mogą zrobić dziecku tomografie.

Gość gość
katar to sie ciagnie praktycznie od wrzesnia.

Gość gość
i kaszel z roznym nasileniem,le to podobno od tego kataru. dziecko jest alergikiem.

Gość gość
a jak wyniki : morfologia i crp? jezeli na usg nic nie widac to rodzice powinni upierac sie przy rtg jamy brzusznej. niedawno bylismy w podobnej sytuacji i gdyby nie zostalo zlecone rtg to prawdopodobnie byloby za pozno na ratunek. oczywiscie usg zmian nie wykazalo.

Gość gość
szczegolow nie znam,ale na samym poczatku zrobili jakis test na obecnosc rotawirusow i wyszedl dodatni. a co dolegalo Twojemu dziecku?bardzo mnie przestraszylas.

Gość gość
moim zamiarem nie było straszenie ale wolę kogoś uczulić. Moje dziecko mialo niedroznosc jelit, objawy takie jak u dziecka z opisu - co o niczym nie przesadza bo kazdy przypadek jest inny.

Gość gość
dzieki za odpowiedz. dziecko zrobilo kupke wiec mam nadzieje,ze to nie to.

Gość gość
a w jakim wieku bylo wtedy Twoje dziecko?

Gość gość
moje dziecko mialo dwa lata. rowniez mam nadzieje,ze to nie to.