Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z zatoki

leczenie przy zapaleniu zatok

Polecane posty

Gość gosc z zatoki

Przerobilysmy razem z córka (prawie 5letnia) wiele sposobów. A właściwie leków, inhalacji itd. Dziś na kolejnej wizycie u laryngologa dostała cora zalecenia: -antybiotyk duomox ( swoją droga myslalam że tylko dorosłym przeposuja) przez 10 dni 2x 1 - neomecyne do nosa (masc) - buderchin -cleritine w syropie Z tym że, to było coś na zasadzie; no to sprobujemy teraz z tym... Mam wątpliwości bo młoda już sporo miała antybiotyków w zeszłym sez zimowym (przerwą w chorowaniu od czerwca) a w zeszłym msc miała angine i też antybiotyk. A wiadomo, antybiotyki to nie cukierki żeby a nuż pomogły. Z drugiej zaś str w końcu lekarz. .. Sama nie wiem. Jutro skonsultuje się z pediatra.

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Nie jestem lekarzem ale moje dziecko ma czesto problem z zatokami i leczymy to tak: robiona masc na recepte z antybiotkykiem i czyms tam chyba mentolem zeby latwiej sie oddychalo na 10 dni do nosa 2 x dziennie. W razie goraczki nurofen. Na noc grzanie zatok. I wapno z wit c. Po 10 dniach zawsze przechodzi Czasem zamiast tej masci doatej steryd do nosa np nasonex ale ogolnego antybiotyku nie podaje .

Gość gość
Dodam, ze moze ten atyb dostala twoja corka bo nic inego jej ńie pomaga?? Moj lekarz twierdzi, ze najlepiej dzialaja takie rzczy miescowo podawane do nosa ale co lekarz to opinia.

Gość gość
Spróbuj sprayu nasodren, chyba od 5 r.ż. można już psikać dziecku, sama mam tendencję do częstych infekcji zatok i mi ten spray bardzo pomógł.

Gość gość z zatoki
Dzięki za odp. Byłam skonsultować to co przepisał laryngolog, z pediatra. Absolutnie nie kazała nic wykupywac. Dala ponowne skierowanie na wymaz z gardła i nosa i dopiero mając wyniki, będzie decydować co dalej.

Gość gość
Aha i ona ma takie dość nietypowe to zap zatok. Katar owszem, przeważnie zielony, żółty ale to leczxymy kroplami od pediatry.Teraz nawet ma tylko rano, w dzień nie. Żadnych temp nigdy nie było. Czasem się skarżyła na boloca głowę, gdzie mi to dało już do myślenia (samachorowałam na zatoki). Samo potwierdzenie tego zapalenia mimo że trabilam że ma, wyszło niejako przy okazji diagnostyki chorób nerek.