Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cd alkohol w ciazy wcale nie zbroniony

Polecane posty

Gość gość

Co śmieszniejsze: mój ginekolog powiedział mi: proszę pani, kieliszek czerwonego wina nie zaszkodzi. Gdyby tak nie było, wszystkie dzieci we Francji urodziłyby się na rauszu.

Gość gość
To jedź do Francji albo Anglii i zobacz ile osób na ulicach ma płaskie twarze - typowy FAS

Gość gość
Taak, a potem niech ten ginekolog wycisie z Ciebie dziecko przy porodzie skoro takie metody stosuje/ A pij se dowoli, ale wara Ci od poradni pedagogiczno-psychologicznych, bezpłatnej terapii na integrację sensoryczną itd

Gość gość
Oczywiście, że alkohol w ciąży nie jest zabroniony, ale normalna, nawet średnio rozwinięta umysłowo kobiete wie, że w trakcie ciąży się nie pije, a ginekologa który bredzi takie rzeczy zmieniałbym natychmiast

Gość gość
Nie ma jednoznacznych badań wskazujących na bezpieczną ilość alkoholu w ciąży, kiedy on mógłby zaszkodzić rozwijającemu się dziecku. Ostatnie badania naukowców z Londynu sugerują nawet, że niewielkie ilości alkoholu mogą pomagać w rozwoju dziecka

Gość gość
Weź daj link do tych badań

Gość gość
Też poprosze o link do badań. Wystarczy do samego abstraktu jak dostęp do artykułu jest płatny

Gość gość
We Francji picie alkoholu jest odradzane w czasie ciazy, wszedzie o tym sie mowi

Gość gość
we Francji pija wino prawie do kazdego posilku i nawet podaja dzieciom to poprawia trawienie itd wiem bo tam mieszkalam tam i jest to narodowa tradycja

Gość gość
link odszukam jutro dzis ide spac

Gość gość
Mieszkałaś i twierdzisz że dzieciom czyste wino podają? :P Bo z tego co wiem rozrabiają z wodą odrobinę. x Wg badań w krajach gdzie rosnie ilość alkoholu tym bardziej zwiększa się zapadalnośc na raka żołądka. Kraje gdzie ilość wypijanego alko spada (pod każda postacią, obojętnie czy wino, cyz wódka czy cydr)) zapadalnośc na ten nowotwór spada. Faktycznie, świeteni alkohol wpływa na trawienie :D

Gość gość
W takim razie dobranoc. Nie zapomnij sobie chlapnąć przed snem.

Gość gość
Pijcie sobie do woli, wali mi to, czy wasze dzieci będą zdrowe i czy się w ogóle urodzą. Wasza sprawa patolki.

Gość gość
ojoj czyzby link do badan nie istniał?ktos sobie rzucil argument i uciekl..

Gość gość
Dziewczyny, wystarczy poszukać w Internecie. Są artykuły przemawiające za umiarkowanym spożyciem: http://www.bbc.com/news/health-22167522 i przeciwko jakiemukolwiek spożyciu: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151006192032.htm Są to tylko dwa pierwsze lepsze artykuły. Ja uważam, że jeśli istnieje choć 1 procent ryzyka, że moje dziecko będzie "retardem" to ja dziękuję...Takie ryzyko wymaga nerwów ze stali. Serio. Podziwiam te kobiety, które piją. I od razu mówię, że ja kocham dobre wino wieczorem lub piwo. Mimo wszystko potrafię sobie odmówić. Nie bądźmy egoistkami. Nienawidziłabym mojej mamy gdybym miała jakieś fizyczne wady czy mentalne uchybienia przez jej picie.

Gość gość
ja jakos ich nie podziwiam-ja nimi gardze...

Gość gość
ojoj czyzby link do badan nie istniał?ktos sobie rzucil argument i uciekl.. x To ty podaj link do badań z których jasno wynika, że % w ciaży nie szkodzą.

Gość gość
pijcie, pijcie! na zdrówko :D a ino o fajeczkach nie zapomnijcie :D

Gość gość
gość dziś ojoj czyzby link do badan nie istniał?ktos sobie rzucil argument i uciekl.. x To ty podaj link do badań z których jasno wynika, że % w ciaży nie szkodzą. xxx hahaha przejdz sie po ulicy i popatrz na dowody;)

Gość gość
To wytłumaczcie mi zagadkę taką- znam kobietę która w pierwszej ciaży nie piła brała kwas foliowy i córka urodziła się z rozszczepem kręgosłupa. Po dziesięciu latach urodziła syna i wiem ze w tej drugiej ciaży nie stroniła od wina a chłopak zdrowy, ładny i inteligentny-w szkole na olimpiady wysyłany itd. No czemu nie urodził się z fas?

Gość gość
Ja bym sie nie odwazyla w ciazy nawet cukierka z alkoholem zjesc , czy zapalic papierosa. A normalnie pije alkoholi pale papierosy. Nie darowalabym sobie nigdy , jakbym miala taka malutka istotke swiadomie skrzywdzic. Dlatego mam dwoje zdrowych , fajnych inteligentnych dzieci. Wsrod moich znajomych zadna nie pila alkoholu w ciazy. Za to znam takie patologiczne dziewczyny , ktore pija w ciazy , bo twierdza ze maja smaka na alkohol.

Gość gość
takk pijcie alkohol na zdrowie....bo tak trudno przeciez odstawic go na 9miesiecy? Alkohol szkodzi i krzywdzicie tym wasze nienarodzone dzieci, to ze matka jest ulomna nie znaczy ze dziecko ma takie byc wiec odstawcie ten alkohol polmozgie larwy.

Gość gość
ja bedac w ciazy odstawilam kawe i herbate...a alkohol to chyba tylko patologia w ciazy pije.

Gość gość
Dziewczyny, wystarczy poszukać w Internecie. Są artykuły przemawiające za umiarkowanym spożyciem: http://www.bbc.com/news/health-22167522 X Artykuł z d**y wzięty. A poza tym mowi ze mozna pic "dwie jednostki alkoholu w ciazy raz na tydzien i to jej nie szkodzi" przy czy jedna jednostka alkoholu to pol piwa. No to chyba lepiej juz sobie odmówić bo co to jest pol piwa tak naprawde. Ani smaka nie zespokoi ani w glowe nie da. A poza tym dziewczyny mozna kupic wino 0% alkoholu. 0% a nie z 0,05%. Kupiłam sobie takie na swieta. Ponoć smakuje jak wino tylko alko brak.