Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Czytałam wiele wątków z tym tematem ale nie znalazłam odpowiedzi ;) Otóż moje 8 tyg szczęście często robi kupki z sluzem raz mniej raz więcej... raz czy dwa były niteczki krwi malutkie :( synek ogólnie jest bardzo szczęśliwy domaga się piersi co dwie godziny w nocy ładnie śpi ;) nie ma żadnego uczulenia na skórze... martwi mnie ten śluz :( dodam że rozmawiałam z lekarzem ale usłyszałam ze jeżeli dziecko miało by skaze to by plakalo i liczy się cały obraz ;( zastanawiam się również co się dzieje jeżeli nadal jem mleko a dziecko ma alergie jak mu to szkodzi?

Gość gość
Ten śluz w kupie wskazuje na to ze cos szkodzi w twojej diecie. Najczęściej sprawca jest mleko ale nie jego przetwory. Jogurty , kefiry nie powinny szkodzic ale mleko może. Zwróć uwagę na to co jesz, unikaj na razie potraw które mogą szkodzic. Moj syn byl wrażliwy na mleko, wędzone, kwaśne i dlugo musiałam uważać na to co jem. Corka za to jedynie na proszek do pieczenia.

Gość gość
zrób badanie kupki, synek kolezanki miał krew w kupie a tego nie było widac,miał podraznione jelitka cos mu szkodziło i ma teraz tez skaze białkową.

Gość gość
Mysle ze warto byloby wybrac się do alergologa. Mogę polecic ci sprawdzona przychodnie http://alergomed.com.pl/ Maluch na pewno otrzyma tam fachowa pomoc

Gość uleczka131a
A jeśli okaże się, że to początki alergii to pomyśl o odpowiednim prowadzeniu domu, mam na myśli min. odpowiedni odkurzacz. A i pomóc mogą grzejniki . Zapoznaj się z tym artykułem http://purmosfera.pl/2015/04/purmo-hygiene-grzejnik-dla-alergika/ Walka z alergią nie jest łatwa, ale można ułatwić choremu życie i nie narażać dodatkowo.

Gość gość
u tak małego dziecka to pewnie alergia pokarmowa. Moje dzieci już są starsze i mają alergie na roztocza i grzyby dlatego szczególnie musimy walczyć z kurzem. Mąż w tamtym roku kupił odkurzacz firmy www.profieurope.eu, który bardzo dokładnie wszystko sprząta. Polecam dla alergików.