Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy powinnam w takiej sytuacji zwrócić pierścionek zaręczynowy?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że temat może nie do końca nadaje się tutaj, przygotowujecie się do tego ważnego dnia, ale może doradzicie mi co zrobilibyście na moim miejscu? Rozstałam się z narzeczonym po 3 latach związku, mieliśmy już ustaloną datę ślubu. Rozstaliśmy się właściwie podczas rozmowy telefonicznej (to było na początku roku), to była wspólna decyzja, może trochę bardziej jego. Potem utrzymywaliśmy jeszcze kontakt - rozmawialiśmy, czasem spotykaliśmy się. Myślę, że każde z nas miało nadzieję, że jednak uda się porozumieć i wrócimy do siebie.... Nie udało się, przestaliśmy spotykać się, a i rozmowy są coraz rzadsze (sms raz na miesiąc). Kiedyś, krótko po rozstaniu, zapytałam czy mam zwrócić pierścionek zaręczynowy - nie chciał... A teraz gryzie mnie ta sprawa, nie wiem czy powinnam pojechać do niego i mu po prostu oddać czy chce czy nie czy schować gdzieś głęboko... Jeśli ta sprawa mnie gryzie to chyba jednak nie chciałabym mieć tego pierścionka, tylko nie wiem czy po takim czasie jest sens oddawać, czy w pewnym sensie nie skrzywdzę go, skoro chciał abym zachowała ten pierścionek...

Gość gość
Uważam ze powinnaś go oddac

Gość Jaco83
tylko jak masz resztki honoru. "wspolna decyzja, ale bardziej jego" zalosnie smieszne