Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kożelanka

Gry planszowe dla chłopca 4,5 roku

Polecane posty

Gość Kożelanka

Polećcie jakąś grę planszową dla chłopca 4,5 roku. Może nawet nie taką typową planszówkę tylko taką, w której coś się dzieje typu spadające małpki. Taka, w którą mogą grać z nim też dzieci w wieku 5-8 lat.

Gość Kożelanka
Podnoszę

Gość gość
Ja kupiłam bratanicy szalonego osiołka, kosztuje ok 50 zł. Sprawdz na allegro.

Gość gość
W przedziale 5-8 to fajny jest magiczny labirynt i gra listonosz ale nie każdy czterolatek ogarnie.

Gość gość
"piramida zwierząt" firmy haba - dość droga, ale gra jest naprawdę super; plastry sera - fajna i niedroga

Gość gość
Fajna jest polska replika amerykanskiej gry rodzinnej head bandz czy jakos tak. Dzieci i rodzice zakladaja na glowe opaski do ktorych przymocowuje sie karty z rysunkami (zwierzat itp), tak ze noszacy opaske nie wie co ma na glowie, a reszta graczy probuje mu to opisac, zeby zgadl. Jest nawet popularna aplikacja, ktora dziala na podobnej zasadzie gdzie trzyma sie telefon nad glowa i ma wlaczoby timer, a po zgadnieciu przechyla ekran do przodu, zeby pojawil sie nowy rysunek.

Gość gość
A przypomnialo mi sie jeszcze, ze w tej grze osoba majaca karte na glowie niby jest tym stworzeniem z karty, czyli reszta graczy podpowiadajac mowi np. Jestes brazowy, umiesz plywac, jesz ryby itd.