Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIS chce podnieść składkę ZUS dla przedsiębiorców, masakra !

Polecane posty

Gość gość

te ścierwa chcą wykoczyc przedsiebiorcow i kase dawac patologii i dzieciorobom w ramach akcji 500zł na bachora :(

Gość gość
PO nas gwałciło a PIS nas dobije

Gość gość
przedsiębiorcy podniosą ceny, a za wszystko zapłacą zwykli ludzie, którzy żyją z pracy rąk :(

Gość gaajowy
a zna ktoś z was projekt ustawy? Najpierw się zapoznajcie a potem wieszajcie koty. Najlepiej wam to wychodzi

Gość gość
i i bardzo dobrze jeszcze ludzie powinni przestac godzic sie pracować za głodowe stawki

Gość gość
ee tam ja w mojej firmie zawsze znajde frajerów którzy pracują za 4zł netto za godzine na śmieciówce :D na umowie o prace (pełen etat) mam tylko dwie osoby z rodziny zatrudnione, ale one i tak nie muszą pracować, tyle że ZUS mają opłacany i podatek od pensji, żeby sie w papierach zgadzało, a w firmie ich nawet nikt nie widział :D a motłoch na to wszystko robi i jeszcze są zadowoleni z tych 4 zł bo jakby nie byli to paszoł won, setke innych chętnych mam na twoje miejsce!

Gość gaajowy
bo tu właśnie chodzi o likwidację śmieciowego zatrudniania. Przedsiębiorcy drą ryja bo im się skończy zatrudnianie niewolników

Gość gość
Bardzo dobrze. Niech ktos wreszcie wykonczy prywaciarzy zlodzieji w pl

Gość gość
Będzie trzeba płacić składki, to nikt już matołów nie zatrudni :P.

Gość gość
gość dziś Bardzo dobrze. Niech ktos wreszcie wykonczy prywaciarzy zlodzieji w pl X Słusznie prawisz. Wykończyć prywaciarzy, wykończych budżetówkę, w ogóle wszystkich wykończyć, zaorać ziemię i posiać zboże. Niech tylko rolnicy zostaną i KRUS.

Gość gość
prywaciarze będą woleli zlikwidować swoje firmy i iśc na garnuszek MOPS-u

Gość gość
Prywaciarze myślą i coś wykombinują, a głupie bydło bez pracy teraz zostanie. Macie swoje PiS.

Gość gość
Ja jestem zona takiego prywaciarza. Czesto nie mial dla siebie pensji bo musial wyplacic ja wpierw pracownikom. Pracowal 7 dni w tygodniu, uzeral sie z platnosciami non stop. W koncu zamknal interes i kilkanascie osob zostalo na bruku. Wiec nie pieprzcie, ze prywaciarze sa beee.

Gość gość
Som bee bo karza pracowac !

Gość gaajowy
no właśnie. Jak kogoś niestać na utrzymanie pracownika na godziwych warunkach to zawsze może się przekwalifikować.

Gość gość
Pracownik to osoba wynajęta do pracy, pewnie prywaciarz się oburzy, jak to tak, to ja mu daje chleb! Za niską cenę zaangażowanie zerowe może jedynie tych co chcą się czegoś nauczyć i zmyć się jak tylko będzie okazja. Tak samo z produktami nie oczekuj mercedesa z salonu za cenę 10 letniego Tico.

Gość gość
Kiedyś tylko stolarz robił dach,tylko murarz z zawodu stawial scianyitp itd. Dzisiaj jest tak ,że ktos po humanistyce otwiera bude z kurczakiem,facet po cukiernictwie kupuje agregat tynkarski i zaklada firme z wykonczeniowka itp itd. I teraz zamiast konkurowac miedzy soba jakoscia usług, konkurują zazwyczaj wyłącznie ceną za nie co prowadzi do cięcia wydatków przede wszystkim na pracownikach. To jest błędne koło, sami sobie Polacy psują rynek zanizaniem stawek. Do tego poprzednie rzady wyzbyly sie strategicznych zakładów i oddaly je za bezcen w rece obcego kapitału najczęściej tylko po to by je doprowadzić do likwidacji aby nasz polski przemysł nie robił konkurencji temu zachodniemu ewentualnie zostawiano co niektóre zakłady ze wzgledu na tania sile roboczą, a i tak na większości wyprodukowanych tam wytworów oznaczona byla jako produkt np.niemiecki ,dzisiaj modnie europejski. Obecna sytuacja jest nie do naprawienia od razu,na to potrzeba i czasu i wielu zmian zarówno prawa jak i naszej polskiej cwaniackiej mentalnosci.

Gość gość
10;32 mówi się trudno poszli na bruk zaczeli szukać innej pracy albo poszli po zasiłek lepsze to niż praca niewolnicza prywaciarze nauczyli się szantażować pracowników" musisz tyrać bo inaczej zdechniesz " niestety jak ktoś nie nadaje sie do robienia biznesu to sam niech idzie do pracy a niech nie wymaga zeby inni na niego za darmo tyrali

Gość gość
rywalizacja cenowa to podstawa w tym kraju. Jeśli taki prywaciaż będzie musiał zapłacić zus, ubezpieczenie i oczywiście uwzględnić urlop, to automatycznie wyrosną koszty usług. Kto za to zapłaci? Oczywiście ci co mają na to pieniądze. Jak ktoś idzie do prawnika, lekarza, banku. Nikt nie pyta czy mamy na to pieniądze. Jaki lekarz, prawnik ,bankier... Też za usługę niech płaci. Ktoś kto niema pieniędzy to potrafi wszystko sam zrobić.

Gość gość
Bzdura.PiS chce zlikwidować składkę zdrowotną wiec skladka na ZUS obniży się

Gość gość
rywalizacja cenowa to podstawa w tym kraju X Cale szczescie juz "w tym kraju" nie prowadze dzialalnosci i teraz moge konkurować jakością i nie mam z tym problemu ,nie narzekam na brak zleceń, nie narzekam na finanse. Oczywiście miodu nie ma,trzeba zakasac rękawy,ale to jest budujące gdy za swój trud dostaje sie godziwe wynagrodzenie. Kiedy tylko w Polsce skonczy sie niewolnictwo ,wracam.