Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiza do usa

Polecane posty

Gość gość

Witam prosze mi dotadzic i troszkę przybliżyć jak to jest sie starac o wizę do USA. Moj mąż ma tam ciotkę która ma juz obywatelstwo i chce nam wyslac zaproszenie. My mamy małe dziecko, córkę 18 misiecy, ale chcemy raczej zostać tam na stałe, wiadomo, tego nie możemy powiedziec, czy sa jakieś szanse żebyśmy te wizę dostali?co mamy mowić ? Czy takie małe dziecko moze lecieć ? Pomocy!

Gość gość
Kolejna ktora guzik w polsce umie i chce uciec z ojczyzny ktora ja wykarmila i wyksztalcila, gnijcie w usa gdzie na obiad wszyscy jedza hamburgery, a ja w polsce pracuje i robie dzisiaj schaboszczaka i kartofelki zsiadle mleko pycha, a wy w tym uk i usa wszamiajcie fish and chips bo polskich smakow nie macie hehehe losery

Gość desi pani
Co za bzdury. W USA sa sklepy z polskimi produktami osle. Ale co moze napisac ktos, kto USA widzial w TV. Autorko generalnie musicie udowodnic, ze macie do czego wracac w Polsce, np. praca, dom lub wlasnosciowe mieszkanie. Na wize turystyczna moze i macie szanse, ale pracowac na niej nie mozecie, a nielegalnie to nie za dobrze. Mozna oczywiscie na miejscu starac sie o inna wize, ale to koszta, duzo czasu no i nikt wam nie da gwarancji, ze ja dostaniecie. Poza tym czas USA juz sie skonczyl.

Gość gość
Odradzam wyjazd do USA na stałe. Moja ciotka jest tam ponad 30 lat i jest totalnie załamana! Kryzys gorszy niż u nas, pracuje za 6 dolarów na godzinę, jej mąż nie może znaleźć pracy, masakra! Tylko czeka, aż będzie miała prawo do emerytury, wtedy wraca do Polski. Eldorado w Ameryce dawno się skończyło.

Gość desi pani
bingol chlopcze byles ty w usa? Ja bylam. Przestn p******ic o cenach, chyba normalne ze sa wyzsze niz w Polsce. Tak samo jak zarobki przecietnego Amerykanina sa kilkakrotnie wyzsze niz Polaka. Nieuk to cie robil i dostales glupote w spadku.

Gość desi pani
I tez p********ie, ze jak chcesz jesc cos innego poza hamburgerami czy fish and chips to jest drogo. Sorry, stary jak ci sie gotowac nie chcialo uczyc to plac za zarcie w restauracjach. W d***e byles gowno widziales, a strugasz swiatowca. Drogo mu. Ale czemu sie dziwic. Typowy skapy polaczek na minimalnej w uku tak ma.

Gość gość
ale chcemy raczej zostać tam na stałe, wiadomo, tego nie możemy powiedziec,....... typowa polska mentalnosc a co do ciotki po 30 latach za 6.00 dolarow i wuja co nie pracuje to wspolczuje wspanialej rodzinki

Gość gość
Mieszkam w Polsce, obywatelstwo mam i polskie i niemieckie, do USA latam co najmniej 3 razy w roku na paszporcie niemieckim z Berlina . Problemów nie mam.

Gość gość
gnijcie w usa zmywaki, ja meiszkam w pl i jest pieknie

Gość desi pani
Jak nie macie dobrego fachu w rekach to zapomnijcie. Amerykanie nie potrzebuja taniej sily roboczej. A pracowac na czarno jako sprzataczka czy inna pomywaczka chyba nie chcesz??

Gość gość
""""" Witam prosze mi dotadzic i troszkę przybliżyć jak to jest sie starac o wizę do USA. Moj mąż ma tam ciotkę która ma juz obywatelstwo i chce nam wyslac zaproszenie. My mamy małe dziecko, córkę 18 misiecy, ale chcemy raczej zostać tam na stałe, wiadomo, tego nie możemy powiedziec, czy sa jakieś szanse żebyśmy te wizę dostali?co mamy mowić ? Czy takie małe dziecko moze lecieć ? Pomocy!""" #1-- Jesli nie znacie dosc dobsz jezyka angielskie, to nie pszyjezczajcie do USA ! Jesli maz nie ma konkretnego fizycznego zawodu to nic tu nie zarobi ! TY ? kobietom tak czy tak, tu jest bardzo ciezko znalesc prace z dobra placom ! Dziecko 18 misiecy !?......a kto bedzie go pilnowal jak wy w pracy ? kto bedzie placil za lekaszy tuday za niego ? A do jakiego stanu tu przyjedziecie ???

Gość gość
Jest bardzo duza roznica miedzy mysleniem o zyciu za granicą między Polakami w Ameryce, a Polakami w innych krajach na swiecie. A ci co zyja w Polsce, to nie maja absolutnie pojecia o zyciu za granicom !! Pamietajcie, ze dobra znajomosc jezyka tego kraju gdzie jedziesz jest dla ciebie najważniejsza dzisiaj na swiecie !

Gość gość
Studia masz ?? to musze sobie je do d**y wlozyc w Americe ! To co UMIESZ ROBIC ma tylko znaczenie tutaj ! Doświadczenie praktyczne i chęć do pracy ma tu tylko znaczenie !

Gość gość
I jeszcze jedno...zapomnijcie o typowej zyciowej Polskiej mentalnosci jak to przyjedziecie do USA, bo tylko bedziecie Polaków co tutaj sa bardzo długo ((i moga wam pomoc)).....W*****AC !!!!

Gość gość
No to jechac do Ameryki czy Angli ?