Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, polećcie jakiś dobry ekspres do kawy.

Polecane posty

Gość gość

mogę wydać max. 4 tyś. Ja nie piję kawy, więc się nie znam, a szukam na prezent dla rodziców :)

Gość gość
Ja mam Moccamaster i jestem zadowolona. To jest przelewowy. Nie wiem dokładnie jakiego szukasz. Ciśnieniowego nigdy nie miałam. Miałam kiedyś za to na kapsułki Tchibo Cafissimo, ale nie jestem przekonana do shellacu, bo pewnie za parę lat się okaże że jednak był szkodliwy. Teraz jestem eko. Kupuję ziarna i je mielę, a potem parzę (młynek też mam z Moccamaster), albo kupuję mieloną eko kawę zbożową lub kasztanową z Darów Natury itp. Dobre też są kafetiery (takie małe metalowe dzbanki stawiane bezpośrednio na mały palnik kuchenki), szczególnie jak kawę pija tylko jeden domownik i potrzebuje tylko na własny użytek.

Gość Kaffoszka
My mamy taki za 75 zł ciśnieniowy kupiony po prostu w markecie - no ale nie ważne. Jest fajny, ale widzę, że szukasz czegoś lepszego ;) Jedno co mogę polecić - kup ekspres na mieloną kawę lub z młynkiem. Byle nie na kapsułki - to bardzo drogie rozwiązane i nieekologiczne - ten cały plastik... Życzę dobrego wyboru i radości Rodziców :)

Gość gość
Polecam Saeco Royal Cafe rewelacja !!!!!kosztuje 3000zl ..jest super...A z takich mniejszych to Saeco Small nie kojarzę dokładnie nazwy koszt coś ok 1200zl oba z mlynkiem.

Gość gość
szukam ciśnienowego z automatycznym spienianiem mleka.

Gość gość
tu autorka, wybrałam już na podstawie opinii z netu ekspres delonghi, mam dwa kolory do wyboru czarny i biały. Jaki bardziej pasuje do kuchni białej na wysoki połysk, z czarnymi granitowymi blatami, podłoga i ściany szare?

Gość gość
Czarny lub srebrny praktyczniejszy. Biały, choć z początku ładny, to z czasem po prostu żółknie (tak jak i białe meble). Do tego w kuchni białe AGD żółknie szybciej przez tłuste opary z gotowania.

Gość gość
Saeco Royal automatycznie spienia mleko i łatwo się czyści rurkę...Saeco Small też spienia ale gorzej moim zdaniem ..

Gość derr
z tych tanich to KRUPS KP1101, mam taki sama i jest swietny etraz widze nawet go wjednej siwatecznej promocji za 99 zl wiec na serio polecam, nie jest wymagajacy

Gość gość
Ja mam ekspres ciśnieniowy Nivona i muszę powiedzieć, że sprawuje się znakomicie. Jestem z niego bardzo zadowolona. Zakupiłam go w dość korzystnej cenie w sklepie http://www.kawaserwis.pl/ . :)

Ja mam Krups. Dobra marka i cena również nie odstrasza klienta. Jest prosty w obsłudze i niezwykle wydajny. Jeśli szuka ktoś dobrego ekspresu do kawy na kapsułki to odsyłam do poczytania http://www.krups.com.pl/. Ja jak na razie jestem zadowolona z zakupu. Kawa jest pyszna.

Gość gość
Bardzo dobre ekspresy są w sklepie http://flintespresso.eu/ . Kupowałam tam swój i uważam, że sprawdza się znakomicie.