Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studentka i 16 latek

Polecane posty

Gość gość

Poznałam chłopaka, bardzo dojrzałego jak na swój wiek. Problem w tym, że mieszkamy prawie na dwóch różnych krańcach Polski (ponad 400 km). Codziennie utrzymujemy kontakt przez internet. Od kilku dobrych tygodni planujemy spotkanie. Powiedział, że przyjedzie do mnie najszybciej jak to możliwe, ale powoli tracę cierpliwość i nadzieję. Tłumaczy, że przy takiej odległości to nie takie proste, bo rodzice, szkoła itp. Z jednej strony go rozumiem, a z drugiej zaczynam się zastanawiać, czy to nie wymówka... A Wy co o tym myślicie? PS. Poznaliśmy się na żywo.

Gość gość
1. Musisz byc niedojrzala lub i desperatka. 2. To ty powinnas do niego pojechac bo przeciez dzieciak nie bedzie sam latal przez pol Polski

Gość gość
Przecież to jeszcze dzieciak. Taa, on jest taki dojrzały, albo Ty taka niedojrzała.

Gość gość
Pozbawione sensu.

Gość gość
a jak sie spodkaliscie na zywo to jak bylo iskry czy przygaszona

Gość gość
Jeżeli dla was wiek=dojrzałość to gratuluję podejścia. Wielu moich znajomych kolo 30 mogłoby brać z niego przykład. A poza tym każdy człowiek jest inny, więc nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Można mieć 40 i 50, a zachowywać się jak dziecko. Uomo: w listopadzie skończyłam 20 lat.

Gość gość
Niezla pedofilia:(

Gość gość
On zaczyna liceum, a Ty już studiujesz, zaczną się staże, pierwsza praca, będziesz obracać się w innym środowisku. Zastanów się, czy naprawdę chcesz to kontynuować? Jesteś w stanie wytrzymać reakcję otoczenia, na Twój związek z nim? Rodziny? Znajomych? Przyjaciół?

Gość gość
To tylko 4 lata różnicy, nic wielkiego, ale i tak nie spodziewaj się wiele, zwłaszcza jeśli poznałaś chłopaka w internecie. W końcu piszesz, że nie liczy się wiek, więc niezależnie od wieku znajomości internetowe bywają różne po przeniesieniu na grunt realny. No i myślę tak jak inni, że ty powinnaś przyjechać albo jakaś randka w dużym mieście w połowie drogi :P

Gość gość
Pewnie nie chce, żeby rodzice się dowiedzieli po co wyjeżdża, stąd trudność w organizacji wyjazdu, taki dzieciak ot tak nie może powiedzieć "jadę 400 km na spotkanie z koleżanką", nie będzie mnie w domu przez 2 dni.

Gość gość
Przecież pisałam, że poznaliśmy się na żywo, a nie w internecie!!!

Gość gość
1. O jakiej reakcji rodziny/ przyjaciół mówisz? To ma być mój partner czy ich? Jeśli koleżance podoba się blondyn o niebieskich oczach to nie mogę spotykać się z brunetem z brązowymi oczami ze względu na jej reakcję? :(( 2. Jaka pedofilia? Niebawem ten rok się skończy i rocznikowo będzie miał 17. Widzę, że jak 25 letni facet spotyka się z 16 latką to wszystko ok, ale dziewczyna 4 lata starsza to skandal. Dziwne myślenie...

Gość gość
''1. O jakiej reakcji rodziny/ przyjaciół mówisz? To ma być mój partner czy ich?'' No więc, po co zakładasz temat? Skoro na wszytskie pytania, znasz odpowiedź. Skoro nie obchodzi Cię, że rodzina/przyjaciele mogą niepochlebnie komentować ten związek, to z nim bądź. Ale nie wymagaj, żeby do Ciebie przyjechał, bo on ma DOPIERO 16 lat, to dziecko, pod opieką rodziców i to od nich jest zalezny.

Gość gość
25 latek moze byc z 16 latka bo mezczyzni dojrzewaja pozniej! A odwrotny uklad jest patologia!

Gość gość
Niezly kryminal dorosla kobieta i dziecko. Musisz byc nienormalna skoro nie masz chlopaka w swoim wieku lub starszego tylko za dziecko sie bierzesz.

Gość gość
Odwrotny układ nie jest patologią, po prostu koleś jest jeszcze młody, a w dodatku mieszka daleko, pewnie musi oszczędzić kasę na bilet ;) Ja bym to traktowała raczej jak układ koleżeński i ewentualnie obserwowała co z tego wyjdzie. Jak na razie całe 3 lata szkoły przed nim.

Gość gość
Jak byłam na I roku studiów, to też poznałam chłopaka mającego 15 lat, ale nie pociągnęłam tego dalej, bo jednak było dziwnie. Wtedy jeszcze chodził do 3 gimnazjum. Zacznijmy od tego, że zapraszał mnie na piwo :D na browara z gimnazjalistą, no dziękuję.

Gość gość
No, ale w końcu ta różnica się chyba wyrówna...

Gość gość
Mam szesnastoletniego brata i jak pomyślę ze mógłby spotykać się z 20... To nie ma szansy się udać. Byłam kiedyś w odwrotniej sytuacji, ja miałam 17 lat, chłopak 22 a i tak nam nie wyszlo.

Gość gość
Ale co sobie byś pomyślała, gdyby Twój brat spotykał się z 20...? Przecież to tylko 4 lata różnicy, nie jestem 40 latką :(

Gość gość
Żałosny układ studentka i 16 latek haha po temacie widać że patologia

Gość gość
Moja 31 letnia koleżanka spotyka się ze swoim uczniem 19 letnim, nic mnie już nie zdziwi:)

Gość gość
Hehe, i jak długo są parą? Przynajmniej jest pełnoletni, więc nie musi kombinować z rodzicami jak ten "mój" :(

Gość gość
Czyli wszyscy jesteście przeciwni?! :(

Gość gość
Ja wiem czy można ich nazwać parą? Przyszłości to raczej im nie wróżę

Gość gość
Jednak pomiędzy nimi jest 12 lat różnicy , to sporo.. I czemu niby ja mam do niego jechać skoro sam powiedział, że to on przyjedzie !!!

Gość gość
W sumie nie wiem czemu woli przyjechać, może wychodzi z założenia, że to chłopak powinien pierwszy się pofatygowac.

Gość DojrzałyGość
Ja sam zauważyłem że coraz bardziej zwracam uwage na młode dziewczyny w wieku 17- 18-tu lat. Sam nie wiem skąd mi się to wzięło, przecież ja mógłbym być ich ojcem-mam prawie 40. Czasami widzę że one też na mnie zwracają uwage i nie ukrywam łechcze to moje męskie ego :) Nie sądziłem że jeszcze mogę zainteresować młodą atrakcyjna dziewczyne :)