Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4miesieczniak nie wyciaga raczek do zabawek

Polecane posty

Gość gość

czy wasze 4-msc dzieci wyciagaja raczki do zabawek? Synek wczoraj skonczyl 4 msc i nic.. Mysle ze rozwija sie dobrze, jest kontaktowy, czesto sie smieje, duzo gaworzy, pieknie trzyma glowe, ale nie wyciaga raczek do zabawek, gdy mu wloze do reki np grzechotke to chwile ja trzyma i wypuszcza, a raczki wpycha do buzi. Czy mam powod do niepokoju? Wizyta u lekarza za kilka dni.

Gość mama Natanka
moj synek ma piec miesięcy i raczki zaczął wyciagac mniej więcej po czwartym miesiacu :) , kup mu najlepiej mate :) spokojnie , z dzieckiem wszystko wporzadku . :) :)

Gość gość
Mamy mate, synek obserwuje zabawki, ale rączek nie wyciąga tylko pcha do buzi..

Gość mama Natanka
Spokojnie ma jeszcze na to czas :) , po za tym do kazdego dziecka trzeba podejsc indywidualnie :) , niebawem zacznie łapać :) , pozdrawiam . :)

Gość gość
No mój skończył w pon 4... Wyciąga już od dawna... Nie sądzę żeby był to powód do nie pokoju. . . Nie wiem Może masz kiepskie zabawki.. A na macie jak leży???

Gość gość
dzieki, troche sie uspokoilam :)

Gość gość
Bez przesady. Na razie zabawki go nie interesują i tyle.

Gość gość
no po prostu, leży sobie i gaworzy, macha rączkami i nóżkami, ale najczęściej wkłada rączki do buzi, nie wiem, jakie zabawki dla niemowlaka są kiepskie a jakie nie.

Gość gość
Spokojnie kochana, moj tez dlugo nie lapal zabawek i tez zaczelam sie martwic, a potem jak zaczal wyciagac raczki to w ciagu doslownie 3 dni zaczal przekladac z jednej reki do drugiej :) kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. W razie watpliwosci moze zapytaj swojego pediatry przy okazji wizyty, ale moim zdaniem ma jeszcze troche czasu.

Gość gość
Aaa i tak jak pisaly dziewczyny wczesniej kladz na macie i wieszaj mu cos ciekawego. Sprobuj mu cos wkladac w raczke, zastymuluj ale nic na sile. Mozesz tez zamiast grzechotek ktore dla takiego maluszka czasem sa ciezkie i nieporeczne, dac mu w raczke pieluszke tetrowa albo jakas kolorowa szmatke :)