Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sampi

Duża różnica wieku miedzy rodzeństwem

Polecane posty

Gość Sampi

Między moim dziecmi bedzie az 8 lat różnicy. Nie planowałam takiej przepasci, ale tak się życie potoczyło. Czy są tu mamy ktore mają dzieci w duzym odstępie czasu? Jakie sa wasze doswiadczenia? Dobre lub złe strony wynikające z takiej róznicy? Bede wdzieczna za wszelkie wpisy :)

Gość gość
U mnie też będzie 8 lat różnicy. Niestety tak wyszło, ale ważne że jest :-)

Gość gość
Miedzy moimi dziecmi tez bedzie osiem lat.Ale nie mam obaw corcia mowi ze bedzie mi pomagac

Gość gość
Mój syn też tak mówi, ale nigdy nie można być pewnym. Dziecko przez tyle lat było same i może okazać się że będzie jednak zazdrosne

Gość gość
u mnie w rodzinie jest 11 i 17, kolezanki maja 8 lat mlodszego brata.nie widze tu nic nadzwyczajnego, ale kumplami raczej za bardzo nie beda

Gość prawie potrojna mama
sama takiej roznicy nie mam,choc miedzy 3a 1 bedzie roznica co najmniej 8lat wlasnie... sama pochodze z rodziny gdzie roznice wieku sa spore - miedzy mna a siostra niepelne 2lata ale juz miedzy mna a bratem 11lat i miedzy mna a najmlodszym bratem 18 lat... kontakt mam super przefajny ze wszystkimi! najlepszy ... wbrew pozorom ze srodkowym bratem :) mamy podobne charaktery i od zawsze niewidzialna nic porozumienia nas laczy ... i choc dzieli 1000km zawsze mamy dla siebie czas,sile i ochote na pogaduchy :) i tak bylo od zawsze. zawsze byl moim oczkiem w glowie,cudownym maluchem. najmlodszy brat pojawil sie na tyle pozno ze mam z nim najmniejszy kontakt - wyprowadzilam sie z domu zanim on 2latka skonczyl... ale to nie znaczy ze tematow brakuje :)

Gość gość
Zastanawiam sie jak to wszystko bedzie wygladac.. Jak bedzie wygladac nasz wspolny wolny czas. Przeciez beda mieli zupelnie inne zainteresowania.

Gość gość
Miedzy moimi dziecmi jest 21 lat róznicy . Na razie niewiele moge powiedziec bo córka ma 22 lata a syn 1 rok

Gość gość
Miedzy moimi jest 1.5 roku i non stop sie razem bawią albo tluką ale mam w miare spokój bo ciàgle razem ;)

Gość gość
Mojej szwagierki pierwszy syn ma 15 lat, drugi 4 i to wielka przepasc. Teraz zaszla w kolejna ciaze i jak 3 sie urodzi, to najstarszy bedzie mial juz 16 lat.

Gość gość
Moja córka już dorosła szybciej dogaduje sie z bratem 7 lat starszym, niż z tym o rok. to jest kwestia charakteru, a nie wieku między rodzeństwem.

Gość gość
Mała Agatko, ty nadal na kafe? Tyle lat?

Gość gość
Moj syn ma 14lat,mlodszy 2:) jest roznie,ale najczesciej wesolo wariuja razem

Gość gość
Między mną a moja siostra jest 13 lat różnicy ;)

Gość gość
11 13 i 17 lat roznicy mam pomiedzy rodzenstwem

Gość Sampi
Wiekszosc pisze, jakie duze roznice wieku sa im znane, ale mi chodzi o to żeby mamy dzieci z taką różnica napisaly jak to sie sprawdza w praktyce :) Jak sie ukladaja relacje miedzy dziecmi, jak spedzacie wolny czas itd..

Gość gość
A ja znam rodzinę gdzie dzieci są w wieku: 18, 14 i 4 lat :)

Gość Ale to już było
Nie wiem czy to jest dobrze? Jestem młodsza od brata o 9 lat i nie mam wspólnego jezyka.On sobie, ja sobie.

Gość gość
A ja mam siostrę rok młodsza i kontaktu w ogole nie mamy.

Mój brat jest ode mnie 7 lat starszy i zawsze trzymaliśmy się razem do tej pory brat bardzo mi pomaga Ale ja osobiście nie chcę takiej róznicy wieku między moimi dziećmi, dla mnie to 3-4 lata max

Gość gość
Autorko ja mam 9 lat roznicy.I bardzo sie ciesze.Mam dwoch chlopakow,jeden 11,5 l drugi 2,5.Powiem ci,ze starszy bardzo mi pomaga.Moj naz czasem wyjezdza za granice to mi starszy pomaga,kapie malego,wezmie do swojegi pokoju,zebym chwile miala dla siebie,zostanie z nim chwile,zebym mogla skoczyc do sklepu.A jak mlodszy byl mlodszy to w czasie jego drzemki moglam sie ze starszym pouczyc czy poprostu pogadac.Ja bardzo sobie chwale.Dodam jeszcze,ze sama mam brata starszego,co prawda nie 8 lat a 6 i tez sie dogadywalismy a odkad jestesmy dorosli,to jeszcze lepiej sie rozumiemy.

Gość gość
Miedzy mna a bratem bylo 8 lat roznicy On wychowywany na jedynaka, nie molg sie pogodzic z moimi narodzinami Nikgdy nue mielismy wspolnego kontaktu.Ja pozniej bylam tez wychowywana jak jedynaczka.Ot dwoch jedynakow w jednym domu. Uwazam, ze okropna roznica

Gość Sampi
Gosc 12.24 Dziekuje. Twoja wypowiedz napawa optymizmem :)

Gość Sampi
Gosc 12.24 Dziekuje. Twoja wypowiedz napawa optymizmem :)

Gość gość
córki mają 14, 9 i 2 lata, syn 23. Syn był jak jedynak, jak córka się urodziła miał 9 lat i był bardzo zazdrosny, ale później chętnie się wygłupiali, między dwiema srednimi córkami mała róznica, ale teraz ciągle się kłócą, natomiat jak najmłodsza się urodziła to moja wtedy 7 latka była bardzo zazdrosna, a 12 latka nie była skora do pomocy. Syn przepada za wszystkimi, najstarsza dalej ma wszystko w nosie ale jak ją poproszę to zajmie się małą bardzo odpowiedzialnie, a 9 latka z 2 latką super się bawią, ale często kończy się to płaczem bo starsza wymyśla zabawy typu poskaczemy poganiamy i zaraz jakiś siniak. Ale napewno jest głośno, czasem wesoło, czasem mam ochotę wyjść ale każde dziecko jest inne i trudno powiedzieć jak zachowa sie rodzeństwo z małą lub dużą różnicą wieku.

Gość gość
Kiepska różnica wieku, 8 lat to przepaść. Mam siostrę o 9 lat młodszą: ona chodziła do podstawówki, kiedy ja studiowałam.

Gość gość
Miedzy mna a moja najmodsza siostra jest 20lat roznicy a miedzy nia i moim starszym bratem 22lata roznicy. Choc ze starszym bratem mamy swoje corki to siostra jest jak taka nasza "druga" cora:-) Mamy wesolo:-) mam jeszcze brata o 7l mlodszego i siostre o 10l mlodsza. Duza familia, zawsze jest z kim pogadac, z kim wyjsc gdzies. Jest fajnie:-) nie przejmuj sie, jak starszego nie zaniedbasz emocjonalnie to bedzie bardzo dobrze. Pamietam jak ja sie rodzenstwem opiekowalam, wystarczylo ze mama powiedziala: " x jak sie ciesze, ze jestes taka super starsza siostra" i baterie mi sie tygodnie ladowaly ze szczescia, ze uszczesliwiam mame.

Gość gość
Miedzy mna a siostra jest 14 lat roznicy, a miedzy bratem a siostra 11 lat natomiast miedzy mna a bratem 3 lata. I raczej traktujemy mloda jaj smarkule ktora trzeba pilnowac:) oczywiscie kochamy ja,ale inny rodzaj wiezi to jest. Z bratem nie ma duzej roznicy to mozemy na piwo wyskoczyc, natomiast z mloda ...tylko pobawic sie lalkami.