Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwie sie ludziom którzy spowiadają się księdzu, to nienormalne

Polecane posty

Gość gość
baron nikt z postaci biblijnych nie miał ślubu kościelnego i żyli i Bóg im błogosławił :D moim zdaniem doszukiwanie się czegoś magicznego w tych rytuałach jest chore spowiadać powinniśmy się Bogu a nie jakiemuś człowiekowi

Gość gość
Hahaha. A co mnie to obchodzi? Chcecie się spowiadać to wasza sprawa. A to ze nie mam ślubu kościelnego nie znaczy ze mam gorszy związek. Jeszcze wiele lat przed ślubem odeszłam od kościoła i bardzo sobie tą decyzję chwale.

Gość gość
12.19 A to posiadanie rodziny zalezy od ślubu kościelnego? Nie do wiary. Następny zacofany katol :(

@ gość dziś baron nikt z postaci biblijnych nie miał ślubu kościelnego i żyli i Bóg im błogosławił smiech.gif x Mylisz się. Był ślub kościelny. Oczywiście nie w sensie katolickim, bo wtedy wiara w prawdziwego Boga była jedna i nie podzielona jeszcze. Śluby się odbywały jak najbardziej. Chrystus uczestniczył np. na weselu pary młodej w Kanie Galilejskiej.

Gość gość
baron pancerny,a Ty nie pracujesz,czy może w pracy sie nudzisz? A jak masz wolne,to nie szkoda Ci marnowac czas na babskei forum? I widac po wpisach,że jakiś nawiedzony jesteś.

@ gość dziś baron pancerny,a Ty nie pracujesz,czy może w pracy sie nudzisz? A jak masz wolne,to nie szkoda Ci marnowac czas na babskei forum? I widac po wpisach,że jakiś nawiedzony jesteś. x Nudzę się. W wojsku są dwa rodzaje pracy: a) totalne nudy, gdy człowiek się szwenda i spogląda na zegarek, kiedy koniec b) totalna sraczka, kiedy nagle wyskakuje coś, co ma być zrobione na wczoraj. Opcji pośrednich nie ma. Co do babskiego forum, to wchodzę głównie by wklejać filmiki antymuzułmańskie. A przy okazji niekiedy podyskutuję o czymś innym (jak teraz). Ale zasadniczy powód to ten filmik: http://f.kafeteria.pl/temat/f1/muzulmanska-dzicz-katuje-kobiete-p_6409885

Gość gość
Ja nawet jako dziecko nie potrafiłam dostrzec boskości w spowiedzi. Pewnie dlatego, że tak jak każdego nauczono mnie klepania tych regułek, zamiast postawić na naturalną rozmowę. Księża też w odpowiedzi sypią wyuczoną regułką, widać że mają gdzieś te dziecięce grzeszki. Pamiętam jak w ramach pokuty ksiądz kazał odmówić jedną z litanii do Matki Bożej, ja tego nie znałam, więc otwieram katechizm, a tam ten ciąg wyrażeń "(...)wieżo z kości słoniowej, domie złoty, arko przymierza, bramo niebieska(...)". Nikt mi tego jako dzieciakowi nie objaśnił, więc stanowiło to dla mnie tylko dziwny ciąg słów, chociaż śpiewany w kościele brzmi całkiem fajnie, ale wtedy, w moim umyśle nie miało to sensu. I tak w nim już pozostało jako jeden z wielu odczuć bezsensu tych rytuałów.

Gość gość
gość dziś Cyt: "Hahaha. A co mnie to obchodzi? Chcecie się spowiadać to wasza sprawa." x jednak nie do końca Cię to nie obchodzi bo zajmuje Cię pisanie o tym... x x x Cyt: "A to ze nie mam ślubu kościelnego nie znaczy ze mam gorszy związek." x raczej masz gorszy związek nie masz błogosławieństwa Bożego no ale to jest zgodnie z własnym życzeniem x x x Cyt: "Jeszcze wiele lat przed ślubem odeszłam od kościoła i bardzo sobie tą decyzję chwale. x no ale w dniu Sądu Ostatecznego nie będziesz sobie już tej decyzji chwalić

Gość gość
gość dziś Cyt: "Ja nawet jako dziecko nie potrafiłam dostrzec boskości w spowiedzi." x może dlatego, że nie przeżyłaś prawdziwej szczerej Spowiedzi św. tylko wówczas odczuwa się Jej Łaski osobiście >>>>> Cyt: "Pewnie dlatego, że tak jak każdego nauczono mnie klepania tych regułek, zamiast postawić na naturalną rozmowę." x istotą Spowiedzi św. są grzechy, za które penitent żałuje i chce prosić o przebaczenie i oczyszczenie z nich i ich dalszego wpływu na jego życie np. uzależniania i nałogi itd. a regułka rozpoczynająca i kończąca jest tylko jej wstępem i zakończeniem a co do dłuższej rozmowy to możesz poprosić o Spowiedź św. generalną poza godzinami w konfesjonale i wówczas kapłan ma więcej czasu na zajęcie się daną osobą

Gość gość
gość dziś Cyt: "Księża też w odpowiedzi sypią wyuczoną regułką, widać że mają gdzieś te dziecięce grzeszki." xyz a jaką wyuczoną regułką ? przykre, że dla Ciebie odpuszczenie grzechów w Imię Jezusa to wyuczona regułka nie widzisz głębszego sensu niestety :( >>>>>>>>> Cyt: "Pamiętam jak w ramach pokuty ksiądz kazał odmówić jedną z litanii do Matki Bożej, ja tego nie znałam, więc otwieram katechizm, a tam ten ciąg wyrażeń "(...)wieżo z kości słoniowej, domie złoty, arko przymierza, bramo niebieska(...)". xyz litania do MB jest w książeczce "Droga do Nieba" - modlitewniku a nie w katechizmie :) >>>>>>>>> Cyt: "Nikt mi tego jako dzieciakowi nie objaśnił, więc stanowiło to dla mnie tylko dziwny ciąg słów, chociaż śpiewany w kościele brzmi całkiem fajnie, ale wtedy, w moim umyśle nie miało to sensu." xyz jeśli się czegoś nie rozumie co jest naturalne dla wieku dziecięcego to się pyta dorosłych - o co chodzi ? albo jeśli się samemu umie się czytać wówczas szuka się odpowiedzi i czyta w temacie a nie go neguje :( >>>>>>>>> Cyt:"I tak w nim już pozostało jako jeden z wielu odczuć bezsensu tych rytuałów." xyz przykre, że odrzuciłaś całe bogactw wiary tylko dlatego, że nie chciałaś jej zrozumieć zostałaś na etapie dziecięcego niezrozumienie wiary ale właśnie po to człowiek rośnie i dojrzewa aby mógł więcej rozumieć się i więcej się dowiedzieć pytaj o co chcesz to Ci odpowiem :)

Gość gość
Do mnie to jesteście nawiedzeni. Podnosicie księdza do rangi wysłannika bożego. A większość księży nawet na to nie zasługuje.

Gość gość
Ja tam się cieszę ze nie jestem zniewolona ta cala wasza wiara.

Gość gość
Owszem kapłan to szczególny sługa Stwórcy. Ze względu na święcenia kapłańskie posiada szczególne Łaski Boże i nimi pomaga wierzącym dojść do świętości. Taki szczególny pomocnik Pana Boga.

Gość gość
gość dziś Ja tam się cieszę ze nie jestem zniewolona ta cala wasza wiara. xyz wiara daje wolność - od zniewoleń, grzechów, słabości, lęków itd. no ale co niewierzący może wiedzieć o takiej wierze skoro jej nie praktykuje ?

Gość gość
gość dziś Cyt.(...) Podnosicie księdza do rangi wysłannika bożego. A większość księży nawet na to nie zasługuje. xyz owszem dlatego Bóg jest miłością i Daje więcej niż na to zasługujemy :) i ja i Ty też nie zasługujemy na miłość Bożą ale ją otrzymujemy w prezencie i tylko od nas zależy czy przyjmiemy życie wieczne ze Stwórcą czy nie duszę mamy wieczną i o całą wieczność tu chodzi

Gość gość
Dobra dobra kolejny samochód księdzu fundujesz ta kasa z tacy. Hehe. Co to za wolność? Seks- grzech, zabezpieczanie się - grzech, piwo-grzech,tv-grzech, nawet jak lubisz dobrze zjeść to tez grzech, mięso w piatek- grzech, masturbacja-grzech. To ja dziękuję za taka wolność. Mozgi macie wyprane radiem Maryja i tv trwam

Gość gość
ale te media popierają rząd i odwrotnie, więc cicho siedź, bo cie przymkną.

@ gość dziś Dobra dobra kolejny samochód księdzu fundujesz ta kasa z tacy. Hehe. Co to za wolność? Seks- grzech, x Primo - taca nie idzie dla księdza. Secundo - seks w małżeństwie nie jest grzechem i nigdy nim nie był.