Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baron pancerny

Czemu studiujecie ochronę środowiska, politilogię, zarządzanie i inne takie?

Polecane posty

Gość baron pancerny

Pytam z ciekawości. Chodzi o możliwie łatwe zdobycie papierka nadającego tytuł mgr? Teraz jest tak, że w zasadzie każdy może sobie otworzyć działalność gospodarczą pt. "szkoła wyższa" i dlatego jak grzybów po deszczu namnożyło się różnych prywatnych uczelni kształcących obecnie więcej managerów niż firm, którymi mogliby ci managerowie zarządzać. Bez sensu. Równie bezsensowne wydają się umiejętności tychże managerów. Bo co taki przyszły manager nauczy się przez 5 lat swego studiowania? Jak odgrywać rolę dyrektora siedząc w krawacie za biurkiem i mówiąc do interkomu - "panno Basiu, kawkę poproszę...". Rozumiem jeszcze założycieli tych dziwnych uczelni, bo oni zakładali swoje szkoły z myślą o zarobkach. Im więcej zdobędą żaków tym większe będą mieli wpływy z czesnego. Dlatego ogłaszają nabory. Ale Wy? Po co tam idziecie? Czego chcecie się nauczyć? Ja jestem inżynierem. Rozumiem studiowanie konkretnych umiejętności. Studiując budowę maszyn można nauczyć się konstruować maszyny. Studiując budowlankę można nauczy się budować dom. Studiując pedagogikę zdobędzie się umiejętności przyszłego nauczania dzieci. Studiując muzykę i grę na konkretnym instrumencie może potem komponować, grać, itd. A co będzie robił taki np. politolog? Będzie politykował z piwkiem przed telewizorem? Może. Ale czy koniecznie musiał przez kilka lat opłacać czesne? Hm...

Gość gość
Napisał bezrobotny kretyn :D

Gość baron        pancerny
boli mnie anus

Gość gość
Z tych kierunków, które wymieniłeś to tylko zarządzanie jest autentycznie do bani, reszta jak najbardziej ok.

Gość gość
dlaczego zarządzanie do bani? mój facet to skończył i zarabia nieźle, więc nie pitolcie...

Gość baron       pancerny
Moze mode/racja? x PRECZ Z CENZURĄ ! precz z komuna komunisto !