Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kafeterianki pomóżcie!

Polecane posty

Gość gość

Przejdę do rzeczy bez żadnego ględzenia :) Od lipca mam rozregulowany cykl miesiączkowy poprzez tabletkę 48 po.Krawawienie po tym zdarzeniu jest czasami krótsze a czasami trwa nawet dwa tygodnie.miesiączka nie przychodzi na czas tak jak dawniej zazwyczaj jest wcześniej niż powinna nawet tydzień czasu.Ostatnia miesiączka trwala trzy dni od 3 do 5 grudnia.Wczoraj 9 postanowiłam ze z moim chłopakiem będziemy współżyć bez zabezpieczenia (zawsze staramy się kontrolować i nie zapominać się żeby nie wpaść ) ale nie tym razem. Mój chłopak zapomniał sobie wyjść,co prawda wstrzymał wytrysk ale ulało się tak minimalnie 2,3 kropelki.Moje pytanie jest takie: Czy ciąża jest możliwa przy tak bardzo rozregulowanym okresie ? Kiedy mogę zrobić test ciążowy żeby potwierdził lub wykluczył ciążę ?

Gość Kasiiiula
Według mnie najlepszym sposobem na określenie dni plodnych/nieplodnych jest obserwacja swojego ciała. Warto zapoznac się z rodzajami śluzu. Od koloru po konsystencję. Wiem, że to oblesne ale naprawdę pomaga. Sama kiedyś miałam stracha bo kalendarzyk pokazał mi owulacje w dzień stosunku. (po fakcie zajrzalam:D!) ale przypomniałam sobie dokładnie jaki miałam śluz, że nie miałam typowych dla siebie objawów i okazało się, że miałam rację bo cykl przesunął się i owej owulacji nie miałam tamtego dnia ;) naprawdę, trzeba zwrócić uwagę na całe swoje ciało, typowe objawy dla siebie. Np. kiedy mam ogromną ochotę na seks to już wiem że albo mam owulacje albo zbliża się okres :d

Gość gość
Nie takie byli moje pytanie. Śluzu jest bardzo dużo myślałam nawet że to płyn preejakulacyjny ale nie to wszystko jest moje.

Gość gość
Jak się ruchoasz to nie pytasz

Gość gość
chyba wirus a nie temat;)

Gość gość
nieodpowiedzialna jesteś, raz za razem rozpieprzyłaś sobie cykl tabletką a mimo to nadal uprawiasz seks bez gumki z jakimś pacanem tą metodą prędzej czy później zajdziesz w ciażę taniej by było używać gumek lub tabletek anty niż co miesiąc kupować tabletkę "48 po"

Gość gość
masz chlopaka debila " zapomnial sobie wysc" porazka

Gość gość
Nie biorę tabletki 48 po co miesiąc raz tylko wzięłam w lipcu ,ponieważ pękła nam prezerwatywa a nie chciałam być w ciąży. Jestem odpowiedzialna wiele razy uprawialismy seks bez gumki i zawsze było wszystko pod kontrolą i nigdy nic się nie działo.Tylko po ostatnim incydencie mam obawy czy jestem w ciąży czy nie. Myślałam że będziecie bardziej wyrozumiałe ;)

Gość gość
Test ciążowy zrób za dwa tygodnie w środę bądź czwartek

Gość gość
Co ty możesz zrobić gdy on cię posuwa i jednocześnie cię wypełnia.

Gość gość
Tak, ciąża jest możliwa. jeśli chcesz wiedzieć kiedy masz dni płodne przy nieregularnych cyklach sięgnij po testy lh, albo kup sobie tester na slinę. Z tego co widziałam na forum bardzo polecana jest afrodyta.

Gość gość
też zauważyłam dużo postów o afrodycie. W czym tkwi jej fenomen?

Gość gość
...ktoś ja po prostu tu ostro reklamuje udając Kafeterianki :D