Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypada pójść na pogrzeb czy lepiej nie ?

Polecane posty

Gość gość

Zmarł ojciec mojej byłej, spoko gościu był, przewróciliśmy niejedną flaszkę, w poniedziałek pogrzeb. Rozstaliśmy się prawie rok temu, tzn ona odeszła do innego, chciała żebyśmy zostali dobrymi znajomymi ale ja zerwałem wszelkie kontakty. Teraz nie wiem, jak oni na mnie patrzą, byliśmy 5 lat razem, więc znam całą rodzinę. Z jednej strony czuję się zobowiązany pójść a z drugiej nie mam ochoty oglądać mojej byłej, nie widzieliśmy się rok i nie chcę jej więcej widzieć.

Gość gość
Ja bym poszła , jakby nie patrzeć sam napisałeś ,ze miałeś z nim dobra relacje. Na pogrzeb idzie się dla uczczenia pamięci zmarłego a nie dla byłej. Z nią możesz nie rozmawiać.

Gość gość
No nie wiem. Pomódl się za niego i tyle.

Gość gość
ja też bym poszła,przez to pokazujesz też swoją klasę,idziesz uczcić pamięć po zmarłym,pomimo ,ze w jakiś tam sposób jest to dla Ciebie niewygodne,,a byłej możesz się ukłonić z daleka,rozmawiać nie masz obowiązku

Gość gość
Idz i zamiast kwiatka rzuc mu "flaszke".....

Gość gość
A co to ma za znaczenie czy rozstałeś się z byłą czy nie? Umarł ktoś, kogo znałeś i szacunek w tej ostatniej drodze należy mu się od ciebie. Chyba, że szkoda c****eniędzy na jedna różę i świeczkę :P

Gość gość
nie idź, bez sensu, przecież możesz iść do kościoła sie pomodlic o jego duszę, czy nawet sam w domu się pomodlić, nie trzeba iść na pogrzeb, szczególnie, że z tego co piszesz to byłoby takie na pokaz z twojej strony, żeby ludzie nie gadali. A możesz sam w domu po cichu się pomodlić i to zrobi więcej dobrego dla duszy tego co zmarł niż pójście na pogrzeb i słuchanie bzdur księdza, oraz oglądanie ex szmaty, która cię zdradziła.

Gość gość
Moim zdaniem powinieneś iść. Ja kiedyś tak nie poszłam na pogrzeb do ojca mojego byłego i bardzo tego żałuję. Sama wiem, jak cieżkie są to chwile, jak bardzo uciążliwe jest załatwianie w urzędach wszelkich formalności. Teraz zajmują się już tym w większośći zakłady pogrzebowe (np. http://www.hadeslublin.pl/), ale kiedyś było inaczej. Dlatego na pewno będziesz jakimś wsparciem dla całej rodziny swojej byłej, skoro dobrze ich znałeś. Liczy się każdy, nawet najdrobniejszy gest w takiej sytuacji.

Gość gość
nie, nie powinien ! to jego sprawa