Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk

Polecane posty

Gość gość

brałybyście w 15 tyg czy dalej zdychać??? antybiotyk to duomox na zapalenie gardła, ogromny kaszel, katar itp

Gość gość
A co na to twój lekarz?

Gość gość
Ja brałam antybiotyk w pierwszej i drugiej ciąży, dzieci mam i urodziłam zdrowe. Gorsze konsekwencje nieleczonego przeziębienia niż antybiotyk. Bierz sobie tylko coś osłonowo np. provag aby żadna grzybica cię nie dopadła. Zawsze możesz też zadzwonić do ginekologa i spytać co on na to.

Gość gość
teoretycznie po 12 tyg można już brać ale i tak skonsultuj to z ginekologiem

Gość gość
zapalenie gardła ale nie wiesz czy to na pewno bakteryjne bo na wirusy nie ma sensu brać antybiotyku próbowałaś naturalnych metod ? płukania solą, szałwią, syropu z cebuli, jedzenia cebuli i czosnku, miodu ?

Gość gość
w Rossmanie są lekarstwa na przeziębienie (pastylki na gardło, syropy) bezpieczne dla kobiet w ciąży, szukaj na specjalnym wyznaczonej półce, tam są suplementy, kosmetyki dla kobiet w ciąży, rajstopy dla ciężarnych itp

Gość gość
Przecież ktoś ci ten antybiotyk zapisał. Nie mówiłaś lekarzowi o ciąży?

Gość pikakola
To ja biore Czystek Kretenski z Hepatica zapobiegawczo, bo jest super na przeziebienie ;) kuruj sie, a potem akos zapobiegaj temu ;)

Gość gość
Jeśli zlecił Ci go lekarz i poinformowałaś go o ciąży to zazywaj antybiotyk. Nie leczone choroby sa groźne dla płodu. Pamiętaj tez o osłaonie przy antybiotyku, ja zawsze po kuracji zakładam Lactovaginal, który chroni przed grzybica, działa szybko i jest bardzo skuteczny.

Gość gość
W drugim trymestrze zażywałam duomox, ponieważ miałam zastój w nerce. Osłonowo do antybiotyku zażywałam provag, który chroni pochwę i układ pokarmowy przed wyjałowieniem. Synek urodził się zdrowiutki :)