Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z Wychowaniem

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam Coreczke 2,5 jest bardzo płaczliwa na wszystko mowi nie , budzi się w nocy z płaczem 5-6 razy prosi przy tym I butelke z piciem. Nie chce zostawac z nikim nawet z Tata nawet gdy ide do toalety musi być zemna w srodku jeśli jej nie wpuszcza to jest płacz i kopanie w drzwi. Chodzi do przedszkola 3 x w tygodniu po 5 godzin nie bawi sie ciagle pyta o mnie. Na zakupy nie ma mowy nawet z nia wszytko pakuje do koszyka I musze wszytko kupowac co chce bo bedzie lezala na ziemi I dostaje szału. Tłumacze jej bardzo delikatnie w nocy chce Ja przytulac spie z nia ale ona Tak jakby na mnie była zła caly czas nie wiem o Co chodzi. Nie wim co mam robic mam tez synka 10 miesiecy ma jest zupelnie inny Tak samo wychowuja obydwoje.

Gość gość
Spokojnie, poczekaj, syn będzie jeszcze gorszy i będziesz miała dwa potwory w domu, jeśli nie zmienisz podejścia. Kompletnie nie masz autorytetu w oczach dzieci. Musisz być czasem surowsza i bardziej stanowcza. Nie mówię o znęcaniu się psychicznym i jakimś pokazywaniu czegoś dziecko jako sztuce dla sztuki, ale, do cholery, jak dwulatek rzuca się na podłogę w sklepie i ryczy, to jest to już niewychowany gnój a nie dziecko i trzeba nim potrząsnąć w ten czy inny sposób.

Gość gośćania
autorko a czy dziecko zostawalo wczesniej pod opieka babc czy niani?"czy zawsze bylo z toba? bo to wyglada jakby panicznie bala sie ze znikniesz z jej zycia ta reakcja nie miesci sie w granicach normy, moze bardzo przezyla twoje pojscie do szpitala? jak wtedy reagowala? jezeli chodzi do przedszkola mozesz skorzystac z poradnii psychologiczno pedagogicznej-tam dostaniesz darmowa konsultacje ze specjalista w sprawie wychowania zobacz gdzie jest najblizsza w okolicy i zadzwon zeby ustalic termin

Gość gość
Spokojnie, poczekaj, syn będzie jeszcze gorszy i będziesz miała dwa potwory w domu, jeśli nie zmienisz podejścia. Kompletnie nie masz autorytetu w oczach dzieci. Musisz być czasem surowsza i bardziej stanowcza. Nie mówię o znęcaniu się psychicznym i jakimś pokazywaniu czegoś dziecko jako sztuce dla sztuki, ale, do cholery, jak dwulatek rzuca się na podłogę w sklepie i ryczy, to jest to już niewychowany gnój a nie dziecko i trzeba nim potrząsnąć w ten czy inny sposób. x kurczę ale "porada" idź walnij się w ten głupi łeb. Ja bym chętnei potrząsnęła ale tobą.

Gość gość
Jak byłam w szpitalu była u Siostry I to był 1 raz poza domem bardzo przesyla to były tylko 3 dni nie jadla nie chciała spać . Tak mam poradnie niedaleko domu myslę że zamowie wizyte.

Gość gość
Wychodząc z mala na zakupy powiedz jej jasno ze może sobie wybrać w sklepie jedna rzecz i na tym koniec jeśli będzie niegrzeczna na drugi raz zostaje z tata i trzymaj się tego , wiem ze serce krwawi gdy dziecko w przedszkolu ciągle pyta o mamę wytłumacz jej ze musisz iść do pracy a ona w tym czasie może się świetnie bawić w przedszkolu i ze po nią wrocisz