Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niepewna01

Sponsor a wyrzuty sumienia

Polecane posty

Witajcie, mam pewien dylemat.. otóż jakoś ostatnio pierwszy raz pomyślałam o tym, aby znaleźć sobie sponsora. Oczywiście jak na zawołanie natknęłam się na propozycję koleżanki, która niedawno weszła w związek i z tego powodu zerwała o czym się właśnie dowiedziałam relację z pewnym facetem. Podobno zadbany, kulturalny i pomocny, jednakże w zamian za dość ładne pieniążki chcący 'robienie dobrze'. Od tego momentu cały czas biję się z myślami. Boję się, że jeśli przekonam się do tego pomysłu i pójdę choć na jedno spotkanie, to do końca życia będę męczyć się z wyrzutami sumienia i moje poczucie własnej wartości spadnie poniżej zera. Nie myślcie sobie, że jestem jakąś pruderyjną osobą, nie mającą za grosz inteligencji pustą blondyneczką, która w swoim życiu bierze pod uwagę tylko taki sposób utrzymania. Chcę do czegoś dojść w życiu, jestem diabelsko ambitna, aczkolwiek nie ukrywam, że na dzień dzisiejszy ta możliwość mnie bardzo kusi. Proszę o wasze opinie, rady. Przyjmę każdą opinię :) Z góry serdecznie dziękuję.

Gość gość
typowa polska dzi/wka :o

Gość gość
Lepszy 1 sponsor niż dawanie d...py na lewo i prawo za darmo . Dlaczego miałabyś stracić dla siebie szacunek , pomyśl o tych dziewczynach , które żebrzą o uczucie chłopaka i są na jego skinienie byle jej nie zostawił ,myślisz ,że to nie jest poniżej godności? Tu wchodzisz w czysty układ (pytanie czy on ciebie zaakceptuje , bo może ma inne wymagania co do typu kobiety ), już na początku zakładacie , że to związek bez uczucia , możesz w między czasie znaleźć sobie chłopaka tak jak zrobiła to twoja koleżanka i wrócić do normalnego związku. Ja wiem , że i na mnie i na ciebie posypią się zaraz gromy ,ale życiem rządzi pieniądz nie cnotki dewotki.

mam wartość, w tym momencie tak :) ludzie nie tracą jej od samego rozmyślania na dany temat, rozważania pewnej kwestii :)

Gość gość
O ,są gromy jak za dotknięciem różdżki czarodziejskiej.

Gość gość
Oczywiście , że masz swoją wartość i zrób to co dla ciebie najlepsze a na forum lepiej nie pytaj o zdanie , bo tu niekoniecznie otrzymasz neutralną i rzeczową odpowiedź .Tu jest pełno takich co tylko czekają na okazję żeby innym naubliżać , bo to jest ich życie i pożywka.

Gość gość
Sæ wartości ktòre nie warto sprzedać bo są po prostu bezcenne i nie dadzą się w pełni odzyskać. Szacunek do samej siebie, wartość jako kobieta i osoba. Pomyśl że ludzie ginęli i cierpieli za wartości, za honor za ojczyznę, może nawet ktoś z twojej rodziny. A na koniec życia czeka nas śmierć, jak zamknąć oczy z taką świadomością, z czym przed tron Najwyższego?

tak czy owak dziękuję za odpowiedzi. wiesz, spytałam na forum bo nie chcę swoimi wątpliwościami w tej kwestii dzielić się z żadną osobą z mojego otoczenia, z wiadomych powodów. różne myśli mnie nachodzą, łącznie z taką, iż siądzie mi to dość poważnie na psychice, ale z drugiej strony próbuję utwierdzić się w przekonaniu, że to przecież nic wielkiego. a co do hejterów- wiadoma sprawa, choć czasem ich opinie jednak potrafią otrzeźwić człowieka ze złych pomysłów :)

Gość gość
eeehhhh chu/jowy pomysl :/

Gość gość
Prostytucja.

Gość gość
sumienie to głos jezusa poczytaj dzieniki faustyny kazdy grzech powoduje cierpienie np sex przedslubny czy nawet kłamstwo bo grzech nalezy do szatana a zapłata jest cierpienie

Gość gość
masz mentalność prostytutki, nic na to nie poradzimy

Gość gość
i jaka podjelas decyzje?

Gość gość
a jaka decyzje może podjąc prostytuta ?