Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym się różni mleko bebilon ha od bebilon pepti

Polecane posty

Gość gość

Niedługo wracam do pracy. Córka kończy właśnie 9 miesięcy. Wracam na pół etatu. Jest na razie na piersi. Były dwa okresy po mniej więcej tydzień, że dostawała mm. W tym czasie byłam w szpitalu i mało mleka odciągałam. Wiem, że z podaniem mm nie będzie problemu. Może uda mi się odciągać trochę pokarmu, albo karmić dziecko w innych porach, ale osoby, które bedą z nią zostawać muszą mieć na wszelki wypadek mm. I tu mam problem, wiem, że od czasu do czasu ma zmiany skórne. Prawdopodobnie jakaś lekke skaza białkowa, tak mówi pediatra. Wczesniej podawałam zwykły bebilon i po nim coś wyskoczyło, ale jak już pisałam wcześniej to był tydzień mieszanego i ciężko stwierdzić cokolwiek. Postanowiłam jednak, że bede podawac albo bebilon ha albo bebilon pepti. Tak doradziła pediatra. Dopiero w domu sprawdziłam, że to dwa zupełnie inne mleka. I teraz nie wiem co podawać. Czym się dokładnie jedno różni od drugiego? Co podawać? Z góry dzięki za wszelkie rady.

Gość gość
ha to mleko dla zdrowych dzieci dostępne w sklepie. pepti to hydrolizat dla alergików kupowany na receptę w aptece. prosty przykład jak wydaje ci się ze dziecko może być osłabione to profilaktycznie dajesz Wit C ale jak już wiesz ze jest chore to idziesz do lekarza i dostajesz leki na receptę. lapiesz różnicę?

Gość gość
Dzięki. Czyli bebilon pepti nie kupie bez recepty? Bo pediatra powiedziała o tych dwoch mlekach jakby mogła sobie wybrać.

Gość gość
O ile nic się nie zmieniło to potrzeba recepty. ja nie jestem w temacie bo od 5 lat co nie używam. ale kiedyś było na receptę. być może pediatra uważała za oczywiste ze podejmując decyzję sie u niej zjawisk?

Gość gość
Bebilon pepti kupisz bez recepty ale wtedy jest droższe. Nasz syn przy skazie białkowej dostawał BEBIKO HA, nie wiem czy jest Bebilon HA. HA i pepti są podawane przy alergii na mleko

Gość gość
przy skazie nie podaje się HA!!!! Tylko pepti lub nutramigen :O HA to mleko dla zdrowych dzieci z ewentualnym podejrzeniem alergii. ale jak alergikowi podasz HA to będzie masakra-wysypka, zielone kupy itd. jeśli podasz HA i dziecko nie reaguje to po prostu nie jest uczulenie. pepti ma białko hydrolizowane czyli rozbite i nie powodujące reakcji a lergicznej.

Gość gość
Tu autorka. Dziecko po zwykłym bebilonie nie miało problemu z kupami, ulewaniem, nie bolał brzuch. Jedyny objaw to lekka wysypka, która jest w kilku miejscach na brzuchu i ciężko się goi. I po tym pediatra wskazała na skazę białkową. Osobiście jem teraz mniej nabiału. Raz jest lepiej raz gorzej.Czasami coś wyskoczy, czasami nie. Ciężko stwierdzić na co to uczulenie.

Gość gość
ta wysypka może być równie dobrze na proszek do prania, albo cokolwiek innego. jeśli dziecko dobrze znosi HA to nie ma sensu męczyć bo hydrolizatem.

Gość gość
bebiko ha to właśnie hydrolizat

Gość gość
bebiko ha to właśnie hydrolizat

Gość gość
Autorko wejdz sobie na strone producenta tych mlek i poczytaj :) Jesli dobrze pamietam ( mój syn pi bebilon pepti ) to w nim nie ma bialek mleka krowiego, tylko sojowe, a w ha sa tylko hydrolizowane by były lepiej przyswajalne. U moich dzieci nie było problemu z kupami, ulewaniem czy kolkami, a mialy alergie na białko mleka i nie tylko. Zmiany skórne, sapka, czeste zapalenia oskrzeli to tez alergia. Jak cie stać to podawaj pepti , po co dziecku niszczyc jelita..

Gość gość
Pepti na receptę będzie tańsze niż ha normalnie kupowany w sklepie. nasze dziecko było ma ha bo na pepti gorzej reagowało, jakoś wcale nie chciało go pić