Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nierówne traktowanie dorosłych dziecii

Polecane posty

Gość gość

czy u Was też jest taki problem? Moja mama traktuje nas nierówno. Sytuacja wygląda tak: ja mieszkam z mamą, jeszcze studiuje ale utrzymuje się sama. Mam siostrę i brata którzy już z nami nie mieszkają. Moja mama ich faworyzuje, gdy przyjadą do domu to im nadskakuje, biega do nich z ciastem, kupuje im różne rzeczy, oni generalnie mają do niej stosunek raczej olewacki. Na urodziny kupują jej kwiatka, na dzień matki tylko zadzwonia i złożą życzenia. Ja natomiast mimo tego że ledwo wiąże koniec z końcem zawsze kupuje mamie fajne prezenty, zabieram ją na wakacje, na ferie za które płace, pamiętam o wszystkich świętach, dbam o jej zdrowie, generalnie kocham ją i mam do niej wielki szacunek jako do matki. Natomiast mama ma do mnie stosunek trochę jak do kopciuszka. Ja robię drzewo w piwnicy, noszę węgiel do domu, nie usłyszę za to słowa dziękuję, nie mam samochodu więc zakupy taszczę do domu pieszo i też nie ma nawet dziękuję, z resztą nie oczekuje tego. natomiast gdy mój brat lub siostra pojadą gdzieś z nią swoim autem to ona im płaci za benzyne!! a oni zawsze przyjmują pieniądze. Nie mogę zrozumieć dlaczego jestem traktowana najgorzej chociaż ze wszystkich dzieci to ja traktuje mamę najlepiej. Najbardziej w tym wszystkim dziwi mnie fakt że mama jakiś czas temu (jakieś 4 lata temu) miała identyczną sytuację ze swoim rodzeństwem i mamą a moją babcią. Mama skarżyła mi się że babcia źle ją traktuje chociaż to ona się nią zajmuje a uwielbia dzieci które odwiedzają ją raz na rok i się nią nie interesują. Zwróciłam mamie uwage że traktuje mnie tak jak babcia traktowała ją, to nawet tego nie skomentowała. Czy mogło jej to wywietrzyć z pamięci przez 4 lata?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować