Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gośćMartyś

Plakac mi sie chce nad nasza uboga Polska

Polecane posty

A raczej nad ubogimi i skromnie zyjacymi Polakami. Zaslugujemy na godne zycie, a niestety wielu ludzi zyj***ardzo ubogo i je smieciowe jedzenie,bo nie stac na lepsze, nie wspomne o tym ze nie stac na kupno nowego sprzetu, czy wymiane mebli, czy tez o wakacjach, co jest normalne za granica u ludzi zarabiajacych srednia....:(((((((

Gość gość prawda w oczy
Polska nie jest biednym krajem polska wg banku światowego jest krajem wysoko rozwiniętym i bogatym jest w grupie najbogatszych krajów świata

Gość gość
Ja tu widzę powszechny dobrobyt. Ludzie buduja piękne wille kupuja tysiace nowiutkich ekskluzywnych samochodów i kasy maja ze az ho! W Krakowie miejsca do parkowania nie uświadczysz. Bogactwo panie bogactwo naokolo.

Tak super tylko szkoda ze rodacy sa tak biedni i jest mi nas cholernie szkoda bo zaslugujemy na wiecej, a przynajmniej na godne normalne zycie!

Gość gość
Zarabiasz tyle ile jesteś wart dla pracodawcy. To chyba logiczne, ze pracodawcy nie będzie pracowal na ciebie tylko ty na niego. Tak powstaje dobrobyt.

Tak a w tv tez pokazuja caly czas jak przyrzadzic homary, kawior, trufle tylko szkoda ze przecietny Kowalski nie ma kasy na to by zjesc porzadny nie smieciowy obiad kilka razy w tyg!

Gość gość
Kto jest biedny w każdym kraju są bogaci i biedni przecież

Gość gość
nieudacznicy nic nie mają wykształceni z dużych miast mają sie dobrze

Ale jakie zarabiasz ile jest wart dla pracodawcy? Ja mam na mysli wgl co innego. Przecietny obcokrajowiec z kraju UE zarabia tyle zeby zjesc ubrac ske i im zostaje jeszcze. Jesli jakis sprzet sie zepsuje to spokojnie moze sb to kupic a teraz jak to sie ma u przecietnie zarabiajacego Polaka?:(((

Gość gość
Nie zaslugujesz na nic lepszego niz to co masz. Jak jesteś malo przydatny to nie mozesz zarabiac fortuny. Nikt Wam nie obiecywal ze w zdrowym, polskim kapitalizmie byle buc będzie zyl w dostatku.

Tak i kazdy wyksztalcony z duzego miasta ma prace w swojej branzy. Jasne jasnejasne. Za granica nawet pracownik fizyczny zyje godnie.

Gość gość
Powinny byc większe róznice klasowe. Ja wcale nie chcę zebys ty zarabial tyle co ja. To by bylo dla mnie upokarzajace. Tobie się to nie nalezy w mnie tak!

Gość gość
to frajer ten co pisze o przydatnosci polaka dla pracy,pewnie śmieć pierdzi w stolek a robol w pocie czoła zapierdziela zeby taki gnojek jadl lepszs zarcie i jeszcze huj ma tak niskie zdanie okims kto na niego robi:-) jebnoć mu sztychowką w ten z****** gupi łeb by wypadalo i iść do pierdla ma reszte zycia niech podatnik utrzymuje "bandyde"bo prawdziwego złodzieja jakim jest pracodawca w tym kraju niema kto w d**e kopnąć:-D

Poznalam kilku cwaniaczkow ktorzy mowili ze z***biscie zarabiaja i pogardzali troche os ktore mniej zarabiaja z tego co wiem zycie im sie za to odwdzieczylo pozniej. I to kazdemu z nich. Tylko nie wiem czy dalej tak samo spiewali.

Gość gość
Martyś w tym kraju zadko komu uczciwie udaje sie bardzo do rze zarabiać,to brednie ze w polsce uczciwą pracą ludzie sie bogacą. Cza być s*********m oszustem i zlodziejem wtedy mozna sie pochwalić willą super bryką i z******tym kontem.

Gość gość
to ludzie(Polacy) ludziom(Polakom) zgotowali ten los.

15:40 mysle dokladnie to samo, z tym ze moze jakis nikly procent uwazam moglby sie znalezc w miare uczciwych ludzi i takich ktorzy mieli w zyciu farta i sa bogaci. Wszedzie klamia a w tv to juz wgl, te programy ktore leca nie sa wydaje mi sie dla Polakow. W skrocie napisalam, ale te programy w tv tylko zaklamuja obraz prawdziwego zycia przecietnych Kowalskich. Szkoda mi nas. Zaslugujemy na znacznje wiecej. Mamy wady, ale i tak jestesmy wspaniali jakomPolacy i malo narzekamy( wada narodowa)biorac pod uwage nasz poziom zycia i jak jestesmy traktowani.

Nie mam jeszcze swojej rodziny, ale widze jak jest. Dla przykladu w naszej "wspanialej" tv trabia o zdrowym zywieniu szczegolnie dzieci, gdy tymczasem przecietni Kowalscy, ktorzy maja np 3 dzieci w wieku szkolnym na pewno moga podawac codziennie wymyslne i drogie zdrowe dania. Na pewno nie kupuja tanich pasztetow i oarowek bo stac ich na codzienna wolowine surowki z orzechami nerkowca...

Gość rewolucja jest konieczna
w Polsce nie rządzą Polacy tylko Miedzynarodówka Komunistyczna, to mniejszości narodowe sa tu elitą i to oni żerują na społeczeństwie. To sa indywidua po humanistycznych studiach dla tempych zaserańców typu politologia i kulturoznawstwo i siedzą na stolkach za duże pieniądze po znajomości. Pochodzą z bogatych komuszych rodzinek, taki smieć z tąd nie wyjedzie za granice bo musiałby czyścić kible w normalnym kraju a tu jest arystokratą :-O

Gość gość
tak narzekacie, ze wam zle a dzieci rodzicie, widac chcecie im to samo zgotowac:o

Gość gość
Nie widzę powodu żeby byle buc i leń żył w dostatku tak jak ja. Nie po to zmieniliśmy ustrój żeby wszystkim było dobrze. To by było bez sensu. Musisz udowodnić swoją przydatność dla polskiego pracodawcy żeby godnie żyć. A jak nie potrafisz to twój problem. Zdychaj w nędzy. Takie jest podstawowe prawo kapitalizmu. Za darmo było w komunie.

Gość gość
no jeszcze k***a zabierz iedakom prawo do posiadania dzieci ,to juz pod faszyzm mozna podciagnąć. Hitler tez uwazal ze polak a do ro oty cza wykozystać dopuki da rade,robić i do pieca. Ześ k***a wymyslił:-(

Ale co Ty wgl piszesz? Chcesz przeczyc naturze? Jestesmy stworzeni do tego by dawac nowe zycie w wiekszosci, pomijajac kwestie ze jest maly odsetek ludzi ktorzy nie sa powolani do bycia rodzicem. Jestem domna z tego ze jestem Polka i jest mi strasznie przykro ze tak wspanialy narod jak nasz ma tak niedogodne warunki do zycia i rozwoju, to ze jest na kazdym kroku oklamywany i manipulowany i ze malo osob ma otwartybi trzezwy umysl, ale to poniekad dlatego ze jestesmy tak ubodzy. Ludzie boja sie ze nie bd mieli jutro co do garnka wlozyc, wiec ich mysli sa skupione glownie na temacie zarabiania grosza oplacenia rachunkow i ugotowania jedzenia. Szkoda ze wiecej ludzi nie chce spojrzec prawdzie w oczy i zmienic gruntownie

Gość gość
Mnie kapitalizm odpowiada bo zmusza szaraczków do wytężonej pracy. Przecież ja jako pracodawca nie będę za was zap..ał. To wy macie ryć po to żeby mnie było dobrze za najniższą możliwą stawkę. Ja mam potrzeby które wy macie zaspokajać. Przecież po to wam daję pracę.

Gość gość
to popatrz na Chiny, Indie, Azję, Amerykę Płd. pojęcia nie masz co piszesz. jakbyś ty dziecko żyła w latach 80-tych, to wiedziałabyś, że wtedy Polak zarabiał 10-20 dolarów miesięcznie. 95% ludzi na świecie nie ma własnych mieszkań i ŻADNYCH oszczędności. Więc płacz sobie, nad sobą chyba.

Gość gość
HAHAHA uboga pełno samochodów w miejscie, co jeden to lepszy chaupy się ciagle nowe budują galerie pełne

16:10 zycze Ci obys kiedys nie zalowal tych slow. Jak to sie mowi:pluj, pluj, bedziesz pozniej zlizywal. Nawet zebym byla miliarderka nigdy bym tak nie powiedziala do ludzi ktorzy musza ciezko zarabiac na chkeb za grosze.. Jak tak mozna. Nie rozumiem.

Gość gość
zarabiaja na zachodzis tu na swieta przyjezdzają,i mają a w kraju? nasrane mają.Kazdy na zachod do roboty nie wyjedzie bo pierdzistolki by z glodu wyzdychaly albo łapki by se musieli upaprać:-P