Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolka_na_Bajq

Mówią mi, że jestem ZŁY MATKĄ , dlatego , że uczę moje dziecko zdrowo żyć !

Polecane posty

Gość Lolka_na_Bajq

Mimo że otoczenie patrzy na mnie ze zdziwieniem, nic sobie z tego nie robię i trzymam się moich zasad. A mianowicie: CAŁKOWITY zakaz jedzenia słodyczy dla mojego Kubusia. Mój synek ma 7 lat i z łatwością przyszło mu nadane przeze mnie odstawienie słodyczy.Troszeczkę był tylko przeciwny pod tym względem że wszyscy jego koledzy jedzą słodkie bez ograniczeń i nie chce czuć się "inny". Można nie wierzyć ale ostatni słodycz zjadł rok temu. Była to spora beza. Sama mam 25 lat i całkiem zerwałam ze słodyczami w wieku 13 lat. Stwierdziłam, że pogarszają moją wydolność sportową (trenuję kolarstwo tenis i koszykówkę ale to właśnie z kolarstwa wywalczyłam liczne Mistrzistwa Polski ) I byłam (i jestem bo do tej pory noszę miano sportmenki) fenomenalna. Tłumaczę mojemu sportowcowi, u akurat pływakowi, że słodycze to zbędny i niedopuszczalny produkt w diecie sportowca. Mały się wystrzega słodyczy. Mogę mu ufać. Po prostu ich nie lubi i jakoś nie cierpi. Uwielbia owoce i warzywa a ja przygotowuje najroznorodniejsze potrawy z nich. A na ogół słyszę że pozbawianie całkowite dostępu słodyczy dla dziecka jest niezdrowe (!) To jest poprostu śmieszne... Kubuś jest pięknym zdrowym dzieckiem a wszystko to zasługa mądrej mamy :)))

Super :) Jak ja się cieszę, że są takie matki, które nie dają dzieciom cukru, który uzależnia i jest po prostu trucizną dla organizmu. Tak trzymaj i ne przejmuj się opiniami ludzi! To Ty masz rację, a nie oni.

Gość gość
A czemu dawalas mu cukier przez 6 lat?

Gość Lolka_Na_Bajq
My nie jemu cukru. To że zawarty jest w owocach to chyba wiadomo. Dla malo inteligentnych powtarzam ze cukier w owocach to fruktoza. Po za tym owoce to zrodlo blonnika. Natomiast wszelakie slodycze zawieraja i cukier nie korzystny dla zdrowia oraz utwardzane tluszcze. Po co sie zatruwac takimi rzeczami ?

Gość gość
Wszyscy wiedzą, że w owocach jest cukier;) napisałaś, że synek ostatni raz jadł słodycze, czyli cukier rok temu i o to goście pytają, dlaczego wcześniej mu dawałaś. Zna smak i dlatego obawiam się, że całkowity zakaz będzie skutkował odwrotnie, twoje dziecko jak już będzie mogło, będzie jadło słodycze, nałogowo. Naprawdę ktoś powiedział, że jesteś złą matką, tylko z tego powodu, nie chce mi się wierzć???

Gość gość
A ja wierzę. Jestem ciocią i widzę, jak dzieci jedzą... I widzę kolegów i koleżanki ze szkoły tych dzieci, coraz więcej pulchnych maluchów, ale pulchnych w taki niezdrowy sposób. Jak widzę kanapki z nutellą czy innym badziewiem i do popicia cola albo inny slodzony napój (na przykład woda smakowa O ZGROZO z tym całym syfem) to aż mi się rzygać chce... Biedne dzieci i leniwi rodzice, tyle w temacie. Ale jak ja coś powiem to też robi się ze mnie oszołomkę... Eh :( Jako dziecko (mam 24 lata) też na okrągło jadłam sam syf czyli słodycze, chrupki, chipsy, lody. CAŁY ROK! wtedy nie było jeszcze takiej świadomości jak teraz, że to takie szkodliwe. I w błędzie są ci, którzy uważają, że to się nie odbija na zdrowiu... :o

Gość gość
Mysle ze lepszym sposobem byloby nauczenie dziecka ze słodycze je się sporadycznie. Mi matka tez zabraniała jeść słodyczy- nawet od czasu do czasu i uwierz mi ze nie bylo fajnie jak czasami dzieci coś dostawały jakies ciastko albo czekoladę a ja nic. Nie chciałam chodzić na urodziny do koleżanek bo tam byly tylko słodkie rzeczy i nie miałam co zjeść. Chyba troche przesadzasz.

Gość gość
Biedne dziecko ...:-/

Gość gość
I byłam (i jestem bo do tej pory noszę miano sportmenki) fenomenalna. x Serio? :D Popracuj nad stylem, bo prowo marne.

Gość gość
Autorko slowa uznania dla Ciebie.a jak inni robia inaczej to tylko na wasza korzysc,konkurencja w przyszlosci bedzie slaba w sporcie,zdrowiu,zyciu zawodowym.

Gość gość
Tak tak. Trenowałam wyczynowo gimnastykę artystyczna a jest to bardzo ciężki sport i nie miałam zakazu od czasu do czasu zjeść czegos słodkiego. A gorzka czekoladę czasem dostawałyśmy od trenerki po zajęciach.

Gość Gośka8512
Ludzie są jeszcze mocno nieuświadomieni odnośnie tego co jest szkodliwe dla zdrowia naszych dzieci. Ja mojemu synkowi też praktycznie w ogóle nie daję słodyczy. Jedyne odstępstwo to soczki http://www.rokofun.pl raz na jakiś czas. Nie zawierają białego cukru, więc jestem w stanie czasem podać je dziecku.