Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmotywowany_gość

Jaką książkę w języku ang

Polecane posty

Gość zmotywowany_gość

Postanowiłem nauczyć się języka ang. Znam tylko podstawy ale poszperałem w necie i wyczytałem na blogach ze dzięki czytaniu książek w języku angielskim mogę dość efektywnie chłonąć kolejne słówka. Jakie książki polecacie dla początkującego?? jestem zmotywowany i mam chęć do nauki. Interesuję się programowaniem ale jestem otwarty na różne książki. Proszę tylko nie harry potter czytałem po polsku i mi się nie podobała. Pozdrawiam

Gość gość
Idiotyczna rada. Chyba że mowa o książeczkach dla dzieci, wtedy proszę bardzo. Czytanie trudniejszych książek takich jak Harry Potter przy podstawowej znajomosci jezyka jest głupotą, może cie jedynie zdemotywować.. Ni euważam, że będziesz chłonął słówka, jęzeli bedą to słówka z ksiązek podstawowych dla dzieci typu : dog, cat, house, mouse to mozliwe, ale na pewno nie w ksiązkach z bardziej zaawansowanym języiem. Lepiej opanuj troche lepiej język i potem się bierz za książki..

Gość gość
Nie zgadzam się z izkabella1998. Nie musisz znać ani gramatyki ani masy słówek, podczas czytania w jakimś stopniu nauczysz się tego mimochodem. Ja się uczyłam na kryminałach Agathy Christie, są napisane naprawdę przystępnym językiem. Na początek polecam np. "Morderstwo w Orient Expressie".

Ja najpierw nauczyłam się słów i poznałam gramatykę. Dopiero zaczęłam czytać książki. Inaczej słabo rozumiałabym treść

Gość gość
Ja kiedy zaczynałam czytać znałam tylko podstawy liźnięte przez pół roku angielskiego w podstawówce i więcej mi dało czytanie niż ta szkolna nauka (beznadziejna nauczycielka). Gramatyka tak na serio zaczęła się u mnie dopiero w liceum.

Czytanie jest ważne, ale nie zaczynaj od książek. Na początek jakieś teksty, mogą być z gazet . Słuchaj tez języka (oglądaj bajki z uwagi na stosunkowo proste słownictwo). muzykę .