Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroba u Kota ?

Polecane posty

Gość gość

Z góry przepraszam ale mam zepsutą klawiaturę i mogę mieć błędy :( Więc tak Mój kot Pusia ma już trzy lata od jakiegoś czasu zauważyłam u niej małe krostki w okół lewego uszka , jeśli się drapie to właśnie tylko w tamte okolice .. Jak byłoby tego mało od jakiegoś czasu nie mogła się załatwić większość czasu jest w domu i nie widzę kupy w kuwecie pamiętam w nocy właśnie próbowała zrobić kupę ale nie mogła ... Więc gdy pojechałam po jej karmę do weta powiedziałam mu o tym i powiedział żeby dawać jej mokre karmy ( Tak jadła je wcześniej ale nie zaczęsto ) No i trochę się poprawiło ale ta kupa była HYmm Twarda ? Nie wiem jak to określić .. I teraz zauważyłam że cały czas śpi zawszę był to żywiołowy kot ... A teraz śpi ?? Czy to może być jakaś choroba ... Proszę o pomoc :) :(

Gość gość
Tylko weterynarz może pomóc,nikt inny.Musi zbadać kota,obejrzeć tą wysypkę.Jeśli kot je wyłącznie suchą karmę to nic dziwnego,że go zapiera i może jest jakiś inny powód.Każda zmiana w zwyczajach,zachowaniu psa czy kota może być wywołana chorobą,jak ci zależyna tej kotce todo lekarza i to jak najszybciej.:-(

Gość gość
Kiła jak nic puszczalska pusia.

Gość gość
Wiem jadę jak najprędzej pojadę tylko jutro mam wszystko zamknięte może pojadę na ostry dyżur

Gość gość
Musi dużo pić i może zmień karmę!

Gość gość
na uchu może być świerzb albo grzybica i dlatego się drapie przy świerzbie są czarne jakby fusy od kawy w uchu co do wypróżnień to nie wiem, kot chyba może robić kupę codziennie lub co drugi dzień, zależy od diety co do aktywności to z tym różnie bywa koty dużo śpią, po kilka godzin dziennie pytanie czy Twoja kotka ma okresy w ciągu dnia gdy jest aktywniejsza np rano lub wieczorem, w nocy ? moja blokowa dzikuska obecnie rano spaceruje a potem resztę dnia przesypia i znów po zmroku trochę połazi, ma 12 lat więc to że dużo śpi mnie nie dziwi więcej łazi gdy pogoda jest ładniejsza

Gość gość
jeśli widzisz dużą zmianę w jej zachowaniu to dobrze jednak podjechać z nią do weterynarza od kiedy zauważyłaś brak kupy i tą osowiałość ? kotka wymiotuje kłębkami sierści ? była odrobaczana ? może to robale albo jest zakłaczona i wystarczy podać pastę odkłaczającą ?

Gość gość
Co do tych uszu ona tego nie ma na uchu tylko jakby przed troszkę wyżej od skroni... Była aktywna w dzień a teraz śpi i nie daje się dotnąć

Gość gość
No już od dłuższego czasu kiedy przeszłam na mokrą karme czyli teraz zawsze rano jej daje zobaczyłam kupę .. ale teraz znów nie ma jej

Gość gość
znaczy boil ją tam przy uszku czy brzuch ?

Gość gość
Od dłuższego czasu nie ma kupy ale czasami ją zrobi jest to kot dachowiec i jeśli chce wyjść to siedzi tylko przy schodach ( ta ma od małego ) I tam robi kupę może nadworzu ale jej niewidzę ... :'(

Gość gość
Jeśli ją się głaszczę albo dotknie za tyłeczek zaczyna gryść i miałczeć a uszu nie bardzo chcę by jej dotykać

Gość gość
może robi kupkę na dworze, no ale dla pewności lepiej żeby obejrzał ją wet ja u kota poznaję chorobę po oczach, są inne niż zwykle, takie mniej bystre, smutne

Gość gość
Ma gruby brzuszek

Gość gość
coś ją musi boleć :-( może pęcherz albo nerki jutro koniecznie do weta a jak z apetytem ? je tyle co normalnie ?

Gość gość
jeszcze jedna myśl: skoro jest wychodząca, może ma ruję ? jest sterylizowana ? nie wiem jak u Ciebie, u nas ostatnie dni były ciepłe i widziałam w okolicy wiele kotów, zachowywały się jakby myślały że jest wiosna....

Gość gość
ale jeśli mówisz że problemy z kupką i brzuch duży to niech ją weterynarz obejrzy

Gość gość
Weterynarz pomoże jeśli potrafi.Nie ma innej opcji.

Gość gość
Taj a ona Ruję ale dostaję ona tabletki co do apetytu je normalnie ... faktycznie może to przez karmę ? Ma ona ją dosyć sienszka wienc moze fakt .. sorki za bledy -_- Znowu sie psuje

Gość gość
Daj znać co wet powiedział bo martwię się o Twojego kociaka.

Gość gość
Wszystko się wyjaśniło dziś kupa poszła :D Poprostu muszę jej karmę zmienić na lżejszą a krostki obok uszka to uczulenie na pchły najprawdopodobniej ( jechać będe z tym do weta bo nie jestem pewna) :D Tak wiem co sobie pomyślicie ... Zaraziła się wcześniej od mojego pieska wiecie co jakiś czas daje mu krople i tp ale to się zawszę kończy ... Dziś nie byłam u weta ale jutro pojadę i wszystko się wyjaśni

Gość gość
sprawdzałaś czy kotka czuje się lepiej ? czy ją nic nie boli ? z kropelkami na pchły uważaj, muszą być koniecznie takie dla kotów, bo gdybyś użyła tych dla psów mogła by się zatruć generalnie na te krople trzeba uważać bo słyszałam o wielu przypadkach zatruć u kotów, ta substancja jest mocno toksyczna najbezpieczniej nakładać kropelkę między łopatki, tam na grzbiecie gdzie kot sobie nie zliże, tuż przy skórze dobrze że była kupa :-)

Gość gość
Jeśli coś takiego się dzieje, to trzeba szybko iść do weterynarza. Nawet nie zwlekaj... Jak coś się dzieje mojemu kotu, to zawsze chodzę do http://weterynarz-szczecin.info/ . To bardzo uczciwa i solidna klinika.

Gość gość
Już jadę do tego Szczecina,a podrodze wet.Janeczek we Wrocławiu.Dajcie jeszcze kilka,może pomoże który:-P

Gość gość
Ze swojej strony moge polecic ci sprawdzona klinike http://lecznica.pila.pl/ Od dłuższego czasu zawsze chodze tam ze zwierzakami jeśli się cos dzieje i zawsze otrzymuje fachowa pomoc