Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara3K

Płytki do salonu

Polecane posty

Gość klara3K

Czy jak położę w salonie płytki to nie będzie za zimna podłoga?

Gość missii
Nie będzie jeśli założysz sobie ogrzewanie podłogowe. Sama mam chęć na płytki do sypialni i salonu http://www.tubadzin.pl/collection/449. Mam w domu jasne panele na podłodze i ciągle są na nich plamy, płytki łatwiejsze będą w utrzymaniu czystości. Umyję i będą czyste, też nie rysują się tak jak panele przy odkurzaniu.

Gość tereskao
A nie lepiej wprowadzić ciepło i odpowiedni klimat dzięki podłogom drewnianym? Zobacz sobie te deski merbau z maharajahparquet - dla mnie bomba. No i nadają się do podłogówki. Dzięki takiej inwestycji będziesz mogła poczuć się jak księżniczka, a znajomi i rodzina na bank docenia Twój gust, bo efekt będzie niepowtarzalny.

Gość katarina34
Na stronie producenta jest galeria http://maharajahparquet.com/ - faktycznie warto rzucić okiem. Wnętrza, z taką podłogą, prezentują się bardzo stylowo i elegancko, a poza tym faktycznie nabierają niepowtarzalnego charakteru. No i deski podłogowe z merbau również można dodatkowo "podgrzać" ogrzewaniem podłogowym.

Gość marcyśkazx
To prawda, że merbau sprawdza się przy podłogówce. Moi znajomi mają te deski na całym dole i wyglądają jak z bajki. Nawet ich pies nie jest w stanie zarysować desek, co przy poprzedniej podłodze nie stanowiło problemu. Zatem jeśli ktoś chce mieć podłogę na lata i cały czas piękną i ponadczasową, to egzotyczna deska z maharajah będzie idealna.

Gość wisienkama
Zastanawiam się też nad ogrzewaniem podłogowym tej firmy http://www.immergas.com.pl/Produkty,4812/Rury Są wiele lat na rynku i moim zdaniem wiarygodni. Nie znalazłam o nich złego słowa. Fajnie tak rano wstać od razu na ciepłą podłogę.

Gość gość
Ja miałam płytki w salonie i zawsze wszystkim było zimno, każdy kto do nas przychodził od razu chciał kapcie bo marzł w nogi. Niedawno zdecydowaliśmy się na wymiane podłogi i postawiliśmy na wykładziny w salonie od www.robin-wykladziny.pl. Wyglada bardzo fajnie i nowoczesnie , a co najważniejsze jest w koncu cieplo.

Gość gość
Płytki w salonie to kiepski pomysł. Zimne są w odbiorze, nie tworzą klimatu domu. Taki biurowy charakter Ci się zrobi, a to przecież ma być przytulne miejsce...

Gość gość
no właśnie ja na poczatku też chciałam płytki, ale stwierdziłam, zę przy małym dziecko nie będę ryzykować i połozyłam podłogę drewnianą z artcore, poza tym zawsze chciałam mieć deskę, jasną, taką naturalną no i spełniło się takie moje małe marzenie.

Gość gość
pomyśl nad podłogą drewnianą, ja mam z Artcore i jestem z niej bardzo zadowolona, poza tym ja lubię drewno, ono jest ciepłe, a faktycznie płytka może być chłodna, szczególnie dla małych dzieci. Deska teraz wraca do mody tak mi się wydaje.

Gość gość
zgadzam sie co do tego, ze płytki są zimne, a deska dużo lepsza. Czy ta podłoga z ArtCore ma jakieś zabezpieczenia, czy stosowałyście do nich jakieś specjalne środki ?

Gość gość
nie zwyczajne srodki do czyszczenia, nic specjalnego. Deska na prawde sie sprawdza i bardzo długo wytrwa jeśli będzie utrzymana i pielęgnowana

Gość gość
Piękne odcienie posiada ArtCore, wcześniej nie znałam, teraz przeglądałam i super odcienie, które mozna dopasować wszędzie, do salonu najbardziej chyba ciemna się sprawdzi.

Gość gość
Deska ma właśnie to do siebie, ze można ją dopasować do wielu aranżacji, jest bardzo zróżnicowana juz teraz, do tego warto zwrócić uwagę na to, ze jest trwała i można ją odnawiać,

Gość gość
Czy połączenie deski i płytki jest ok? chciałabym położyć jendo i drugie, płytki przy szafce, a deskę dalej, bo nie chcę zeby sie odbarwiała zaraz,a te z artcore spodobały mi się takie ciemne i myślę, ze moze płytki drewnopodobne mogłabym do tego dokupić.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie połączenia deski i płytek, oglądam te z artcore i podobają mi się odcienie, ale nie wiem, jak dokładnie deska i płytka by wyglądała.

Gość gość
Ja mam u siebie teraz już 6 rok i mi strasznie nie odpowiadają one, też mam zamiar własnie wymienić je na drewno, jeszcze nie wiem jakie dokładnie, ale przejrzę te oferty podane tu, może coś znajdę ciekawego.

Gość gość
Płytki do salonu nie, ale do kuchni i łazienki tak. Drewno do salonu jak najbardziej, tak jak piszecie, jednak deska jest materiałem eleganckim i trwałym, wiec to jeden z lepszych wyborów.

Gość gość
Jasne, ze drewno, artcore ma ładne deski i parkiety, teraz jodełka podobno wraca, wiec to dobra okazja jeśli ktoś kładzie podłogę w salonie.

Gość gość
No własnie rozważ deskę, w artcore, ładne odcienie mają, ale dla mnie i tak jodełka zawsze wygrywa :)

Gość tamata
właśnie zastanawiam się nad jodełką, z tym, że nie mam pojęcia jakie drewno wybrać. :( możecie polecić jakieś bezpośrednie linki lub nazwy?

Gość woskina
tamata, na artcore zobacz, wygooglaj sobie artcore studio i zobaczysz, mają bardzo ładne podłogi