Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawakacje

hej drogie mamy chcialabym pokazac dzieciom Polske i licze na wasza pomoc

Polecane posty

Gość nawakacje

zmiast lezenia na Majorce Ibizie czy innej wyspie latem chcialam pokazac dzieciom kraj mamy-Polske chcialam zorganizowac dwu- trzy maksymalnie tygodniowy objad po Polsce ( oczywiscie samochodem a nie pociagami) pochodze z trojmiasta wiec dzieciaki polskie morze znaja ale na tym nie konczy sie Polska wiec mam nadzieje ze z wasza pomoca do lata uloze plan wyprawy podawajcie wiec kochane wasze ulubione miejsca :) dzieci w wieku 13, 10

Gość gość
Ja bym pokazała po kolei, jeziora na mazurach. Może troszke łażenia ,fajne krajobrazy, potem 2 dni w gołębiewskim niech sie wyszaleją, potem niżej białowieża, kraków, wieliczka, tam gdzieś jest jakiś jurapark, baseny aquaparki, wrocław zoo,czestochowa -wiadomo co,toruń

Gość gość
Czestochowa , co tam jest atrakcyjnego oprocz pielgrzymek jakies ciekawe skanseny z atrakcjami by mnie interesowaly , fajne trasy do pozachwycania sie podczas jazdy samochodem

Gość gość
Malbork Biskupin Gniezno Kraków, Wieliczka Toruń Warszawa Zakopiec, Karpacz Roztocze (Zwierzyniec) Kazimierz Dolny Wrocław - czy ja wiem? Poznań - nic ciekawego Łódź - tutaj to już totalna kicha

Gość gość
Zaproponowałabym coś ciekawego, bo organizowanie wycieczek to w jakimś sensie moja praca. Po pierwsze do tego typu wycieczki to trzeba się przygotować, nakreślić odpowiednią mapę, wziąć pod uwagę m.in. nocleg, wyżywienie itd. Szczerze mogłabym nawet wysłać Ci na maila spis ciekawych miejsc w Polsce dla dzieci w tym wieku, ale zwyczajnie żałość mnie bierze jak ktoś pisze " a co można zwiedzać w Częstochowie?". Żeby tego typu wiedzę przekazać dzieciom to trzeba jej trochę posiadać. Może tylko napiszę co warto jest w Częstochowie: - Jasna Góra ( np. sala rycerska, nie wspomnę nawet o samej kaplicy) -muzeum zapałek - niedaleko jest zamek w Olsztynie Wystarczy trochę poczytać. Na dokształcenie się nigdy nie jest za późno.

Gość gość
14:48 Dla kogoś, kto przyjeżdża zrobić objazdówkę po Polsce sam fakt, że gdzieś jest zamek i kaplica to trochę mało, by dymać w takie miejsce taki kawał? Fajnie obejrzeć to przy okazji (np w drodze do innego punktu) ale na pewno nie lokować się w Częstochowie z noclegiem, bo to po prostu strata czasu.

Gość gość
do goscia z 14.54 Byłaś kiedyś terenie Jury Krakowsko- Częstochowskiej? Szlak Orlich Gniazd coś mówi? Poczytajcie trochę to nie boli, a potem piszcie.

Gość gość
Myślę, że wyprawa do Biedronki wystarczy.

Gość gość
Polecam Kadzidłowo i park dzikich zwierząt niedaleko Spychowa, dzieci do życia tego nie zapomną, zobaczą prawie wszystkie dziko żyjące zwierzęta i nawet je dotkną (to takie leśne zoo ale zwierzęta żyją jak na wolności), a później rzut beretem do Mikołajek, a po drodze spływ Krutynią (woda w rzece do kolan więc bezpiecznie, piękna krótka trasa na kajak tak na ok. 3-4 godziny, początek w samej m. Krutyń). O mijanych po drodze jeziorach i lasach nie wspomnę.

Gość gość
Zamek Ksiaz (dolnoslaskie), Góry Stołowe Albo Solina, Łańcut, Bieszczady,Zakopane,Kraków, Rzeszów Zielona Góra

Gość gość
Hej tu autorka , dzieki za pojawiajace sie propozycje, wszystkie ciekawe! Ni siedze na kafé non stop ale zawsze rano i wieczorem zagladam . W swieta mam sporo wolnego to przysiade i pogoogluje blizej wasze ciekawe miejsca Milego niedzielnego wieczoru wam zycze

Gość gość
Autorko: od razu powiem tak: Całej Polski sensownie nie zwiedzisz w tak krótkim czasie. Na Twoim miejscu wybrałabym sobie jakiś region, albo część kraju i na niej się skupiła. Z moich wyjazdów po Polsce co mogę polecić na taki wyjazd: - Mazury i Białowieża (ewentualnie z Malborkiem po drodze). Na Mazurach jest mnóstwo rzeczy do zwiedzania, masz możliwości robienia "wszystkiego", masz zamki, twierdze, pozostałości pohitlerowskie (Wilczy Szaniec, bunkry, śluzy) i przepiękną przyrodę: wspomniany spływ Kurtynią, Kadzidłowo, jeziora. Osobiście Mazurami jestem zachwycona:) - Zachód kraju i Góry Stołowe i okolice. Góry piękne (Skalne Miasto, Szczeliniec Wielki), jest też sporo innych rzeczy do zwiedzania jak kopalnia srebra, twierdza w Kłodzku, Wambierzyce, Książ i sztolnie, oraz miejscowości uzdrowiskowe. I to jedna część pobytu, druga: Karpacz i tamte strony. Jakby było mało to jeszcze Wrocław. Również polecam:) - Tatry i Kraków, w "okolicy" Śląsk i kopanie, lub Wieliczka. To oczywiście jeśli lubicie wycieczki po górach, choć nie tylko. Dla osób mniej aktywnych zawsze pozostaje opcja wjazdu na szczyt, albo spacerów dolinami, oraz odpoczynek w Termach;) Tatry są przepiękne, Kraków również, a że jestem ze Śląska to wiem, że tutaj również jest co robić i co zwiedzić. A jeśli nie Tatry to Pieniny, tutaj nawet niepogoda nie popsuje planów. Pieniny są przecudnie malownicze: spływ Dunajcem, Wąwóz Homole, Trzy Korony, Niedzica i przepyszne lody w Szczawnicy:)

Gość Gruszka94
Koniecznie jedź do Krakowa. To była stolica i jak dla mnie najpiękniejsze miasto w Polsce. Masz tam atrakcji do zwiedzania na kilka dni i dzieci na pewno nie będą się nudziły :) Noclegiem się nie przyjmuj, bo w http://www.apartament-krakow.pl/ szybko dokonasz rezerwacji i będziesz miała z tych apartamentów blisko w każde piękne miejsce. Polecam Ci zdecydowanie Kraków :)

Gość gość
Moze jakiś splyw na Mazurach i wypad do wawy? Bylam ostatnio w centrum nauki kopernik w wawie i bylam zachwycona s dla dzieci frajda bedzie mega :)

Gość gość
pole do popisu szerokie, Mazury obowiazkowo- polecam spływ Krutynią http://krutynianka.pl/index będzie swietna przygoda !

Gość gość
Brawo, w końcu jakaś rozsądna matka, która chce pokazać dzieciom swój kraj zamiast smazyć tyłki za granicą:) Jako mieszkanka Rzeszowa polecilabym Ci Podkarpacie, ale pewnie dla dzieciaków atrakcyjniejsze będa Kraków, Wroclaw, zamki Dolnego Śląska (zamek Czocha na przykład), a już na pewno Malbork, zwiedzanei którego wspominam jako wyprawę życia:-D ja tez mam dzieci, w wieku 5 i 3 lata, i zwiedzamy na razie "lokalnie", tj. Łańcut, Solina, Krasiczyn, chodzimy po lasach, szlakach itd, ale jak beda starsze, wypuścimy się dalej. Przed ich urodzeniem dużo jeździliśmy po Polsce, znam nasz kraj dobrze i chciałabym dzieciakom też to zaszczepić:)

Gość gość
Polecam Dolny Śląsk. Książ, Czocha, kompleks Riese, Kościół Pokoju w Świdnicy (wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO), Wrocław, kolorowe jeziorka, Szklarska Poręba, Karpacz, błędne skały, kopalnia złota i cała masa innych ciekawych miejsc :)

Gość gość
O widze ze moj temat nadal zyje , to dobrze , do Polski jedziemy 10 lipca , mam nadzieje ze pogoda dopisze ( Malbork i Biskupin juz na liscie )

Gość gość
Kraków obowiązkowo, Rynek jest przepiękny, Wawel, widok na miasto z Kopca Kościuszki, podkrakowski Ojców z pięknymi skałkami, dolinami, jaskiniami. Niedaleko jest Zator z super parkiem dinozaurów, wesołe miasteczko, Inwałd- park miniatur. Polecam jeszcze moją ukochaną Szczawnicę, przełom Dunajca, spływ łodziami flisackimi.

Gość gość
Hmmm, Riese to nie wiem czy by się tak małym dzieciom podobał. Jakoś tak ponuro tam jest. Ja mam 36 lat, byłam tam 8 lat temu i cały czas wydawalo mi się że tam jakieś duchy są w tych sztolniach i że coś za mną idzie:O

Gość gość
Wrocław-Panorama Racławicka.

Gość gość
Hej tu autorka ozywionego tematu, moje dzieci nie sa juz takie male czytajcie pierwszy post , za wszystkie odpowiedzi oczywiscie serdecznie dziekuje

Gość gość
Koniecznie http://www.zamek-ogrodzieniec.pl/ - do pozwiedzania piękne polskie ruiny na śląsku, malownicza sceneria z historią i dużo atrakcji. Jak sobie wejdziesz na kalendarz imprez na ich stronie to masz info o tym, co ciekawego będzie się działo - organizowane tam imprezy rycerskie są mega - mój synek był zachwycony :)

Gość gość
Dzieci w w tym wieku kompletnie nie sa zainteresowane muzeami,troche realizmu drogie panie.