Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napiety brzuch...

Polecane posty

Gość gość

Hej...Koncze 23tc i ostatnio napina mi sie brzuch na dole.Czy to mozliwe ze to dzidzia tak sie wierci czy to cos powazniejszego?Miala tak ktoras z Was?

Gość bella  86
Napięty i twardy brzuch może świadczyć o delikatnych skurczach macicy, udaj się do lekarza, ja coś takiego miałam i przyjmowałam leki na podtrzymanie ciąży. Ale nie panikuj bo u Ciebie może być coś innego, ale lepiej upewnij się. Pozdrawiam.

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedz.Pozdrawiam.

Gość gość
W pierwszej ciąży byłam na podtrzymaniu z powodów skurczy macicy od 23 tygodnia i teraz też właśnie leżę i biorę leki od 26. Z tym, że ja mam mocne skurcze całej macicy, a brzuch jest wtedy twardy jak skała. Staraj się dużo leżeć do kolejnej wizyty, najlepiej na leweym boku, unikaj leżenia na plecach. To pomaga, bo skurczy jest mniej i nie ma nacisku na szyjke macicy, która wtedy szybciej się skraca. Dodam tylko, że w pierwszej ciążynaprawdę było u mnie bardzo źle, a synka urodziłam w 39 tygodniu. Z tym, że leżałam cały czas, chodziłam tylko do toalety i brałam największą dawkę wtedy jeszcze dostępnego fenoterolu.

Gość gość
To zależy kiedy brzuch jest napięty. Jeżeli np. po jakimś wysiłku, po całym dniu to nie ma raczej powodu do niepokoju. Skurcze, napinanie się brzucha ma prawie każda ciężarna. Jak czujesz napięcie połóż się na boku. Oddychaj przeponowo i po około 10 minutach powinno wrócić do normy. Jeżeli nie to zgłoś to do lekarza