Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odrobaczanie

Polecane posty

Gość gość

Wysępiłam od lekarza odrobaczenie profilaktycznie,córka 3 latka,od września chora non stop(przedszkole),cienie pod oczami,mnie swędzi odbyt,nie robiłam badań bo wiem że badania nie są wiarygodne. Tylko że chyba o dupę potłuc to całe odrobaczenie, bo z tego co pamiętam kiedyś dawkowanie było takie,że 3 dni z rzędu brało się lek i za 10-14 dni powtórka. Teraz lekarz przepisał dla nas dorosłych pyrantelum a dla małej zentel,jeden dzień dawka i kazał dopiero za 3 tygodnie powtórzyć. Do tego jeszcze chyba źle zrobiłam,bo leki wzieliśmy dzisiaj rano,a dzisiaj na wieczór już zmieniłam i wyprasowałam pościel,majtki,odkurzanie,sprzątanie ....a to chyba powinno się zrobić dopiero jutro i zła jestem na siebie,czy to wszystko było o d...pę potłuc?

Gość gość
My też robiliśmy odrobaczanie, jedna dawka leku na dwa tygodnie, te same które masz ty. Pościel zmienialam dwa dni później.

Gość gość
moje dzieci też brały zentel -jedna dawka a po 2 tyg. druga dawka. No i problemy się skończyły. Może wcześniej był u was inny lek.

Gość gość
my tez się odrobaczamy 1-2x w roku , dzieci w ogole nie chorują i skoczyly się problemy z apetytem. Tabletki pyrantelum kupiłam normalnie w aptece bez recepty a dzieci dostaly plyn medana tez kupione bez recepty ( powiedzialm, ze doniosę)

Gość gość
Jakim cudem sprzedali ci tabletki bez recepty? Tabletki tez sa na receptę przecież?

Gość gość
Tu autorka nie wiem w koncu za ile powinno sie powtorzyc bo zentel zawsze powtarzalam co 10-14 dni,a tu pierwszy raz lekarz kazal za 3 tyg., nie pamietam jak bylo z pyrantelum u corki na wiosne....tak czy siak musimy w tym samym czasie,no i zastanwiam sie czy nie na darmo i nie za wczesnie zmienilam ta posciel.....:-(

Gość gość
Nikt nie odpowie ?

Gość gość
Co Ci szkodzi drugi raz pobrać. Będzie 2x częstsze :)

Gość gość
Kupiłam pyrantelum, bo tak mi doradziła koleżanka, która przerabiała temat owsików u dziecka. Nie jestem fanem domowych metod, uważam, że w przypadku pasożytów nie ma co się oszukiwać i trzeba podać lek, a nie pestki z dyni

Gość gość
O odrobaczaniu chyba najlepszy artykuł, wywiad z lekarzem w sieci masz na http://odkrycia.medicalfakt.pl i naprawdę pomaga. Możesz się ukierunkować na odpowiednią suplementację, a nie na metody chemiczne. Nie warto sobie przy okazji odrobaczania zniszczyć organizmu, bo wiele osób niestety do tego zmierza.