Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z miesiaczka i zajscie w ciaze. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny prosze poradzcie. nie mam juz sil jestem i jestem w rozpaczy. Mamy po 35 lat, od dwoch lat staramy sie o dzidzie. Tak naprawde od 4 miesiecy tak powaznie- kupuje testy owulacyjne, bylam u gienia na badaniach hormonalnych i NIC. Badania wykazaly ze wszystko jest ok z tym ze nie sa bardzo dobre prolaktyna w normie ale wysoka, amh dosyc niskie 3.8 a limit jest 5.5, fsh 11.52 U/L wiec troche za wysokie. Jestem zalamana nie wiem czy doczekamy sie w koncu dzidzusia, moj partner zrobil badanie spermy czekamy na wyniki. Z tego wszystkieo pojawil sie inny problem. Zmienila mi sie miesiaczka nie wiem czy to ze stresu i ze za duzo mysle, nic juiz nie rozumiem. Moj okres trwa niecale dwa dni! pierwszy dzien dosyc obfity, a drugi dzien tylko plamienia...Do tego moj cykl jest dlugi 31 dni..prosze napiszcie czy wy mialyscie cos podobnego a mimo wszystko jestescie mamusiami! mojego gienia widze w ten piatek na rezultaty poniewaz zalcil mi powtorzyc badania. Dziekuje wszystkim serdecznie za odpowiedz

Gość gość
Wysoki progesteron i estrogen hamują owulację

Gość gość
Ja chyba mam owulacje co miesiac bo robilam testy owulacyjne i byly pozytywne i lekarz zrobil mi ekografie na ktorej bylo widac ze owulacja byla. ale nie jestem pewna czy wszystko sie odbywa jak nalezy. do tego ten krotki okres nie daje mi spokoju moze przechodze klimaterium zwarjuje niedlugo

Gość gość
No tak. To jedna z tych co wczesniej niz po 30stce nie startuje ze staraniami bobma milion wazniekszych rzeczy. A potemsra zalem ze juz sie nie da. Moja rada? Psa se kup:p

Gość gość
No tak. To jedna z tych co wczesniej niz po 30stce nie startuje ze staraniami bobma milion wazniekszych rzeczy. A potemsra zalem ze juz sie nie da. Moja rada? Psa se kupjezyk.gif Nic nie wiesz o moim zyciu, nie masz pojecia kiedy poznalam mojego partnera, nie wiesz tez ze kiedys bylam z niewlasciwym facetem ktory mnie klamal i zdradzal i z ktorym stracilam tylko czas. wiec jakim prawem osadzasz..? nie osadzaj zeby ciebie nie osadzano.

Gość gość
A daj spokoj. Jak mlode dziewczyny zachodza w ciaze to jest raban ze tylko rodzic potrafia ze zadnych ambicji.a jak wy 30stki nie potraficie sie rozmnozyc to gadka "bo ja dopiero po 30stce poznalam tego wlasciwego" ana kafekrzyk"wczesniej niz po 30 nie urodze, bo studia,kariera, dom, samochod, podroze" ale organizm kobiety to nie automat ze wrzucasz pieniazek kiedy chcesz i wyskakuje dziecko. Chodzilas na biologie? Spalas tam czy co? Im starsza kobieta tym trudniej. Chamskie to co pisze ale prawdziwe. Nie lubie takiego zalenia sie, wiedzialasna czym swiat stoi wiec teraz nie wiem czym jestes zdziwiona.

Gość gość
Ja nie pytam o kazania ani moraly. Kazdemu zycie uklada sie inaczej i osobiscie dziwie sie dziewczynom ktore czasami maja faceta pacana -prozniaka, pijaka a jednak robia z nim dzieci ktore pozniej sa swiadkami awantur i cierpia za cos za co sie nie prosily. Ja pytam o rady kobiet ktore mialy podobne problemy wiec jesli bym chciala prawien kazan inaczej zatytulowalabym moj topik.

Gość ManamanaoO
Tez miałam ostatnio miesiączkę ktora twala 2 dni i pózniej juz takie resztki zlatywały . Przed okresem od momentu owulacji miał strasznie twarde i obolałe piersi . Prolaktyne mam w normie . A teraz po tej dziwnej miesiączce mam wrażenie ze moje sa piersi . Dołączam sie do pytania , czy któraś z was miała sytuacje ze była w ciąży a dostała krwawienie ?

Gość ManamanaoO
Ze moje piersi sa większe *

Gość gość
Mamanaa- ja mam tak samo od dwoch miesiecy- bola mnie piersi juz od 1.5 tygodnia przed miesiaczka i w trakcie a miesiaczka tylko 2 dni...Prolaktyna wysoka ale w limitach normy. a ile masz lat?

Gość ManamanaoO
Ja mam 24 lata . I generalnie chcemy miec z partnerem juz dzidzie ale ze względu na to ze kupujemy dom to tez i więcej pracuje zeby jakoś ten dom wyposażyć . Duże stresu i zmęczenie mysle ze moze sie przekładać na to ze nie wyszed mi jesCze pozytywny test . Z drugiej strony nasze starania nie sa aż tak intensywne , ze względu na brak czasu . Ale ten ostatni cykl był dla mnie najdziwniejszy i nie wiem czy to moze nie było poronienie wczesne ? :( Nie robiłam w sumie testu w tym miesiacu bo stwierdziłam ze zawsze za bardzo sie nakręcam .

Gość ManamanaoO
Wracając z pracy po nocnej Żninie poszłam do apteki po test . Niestety test okazał sie jakis zepsuty bo nie pokazał żadnej kreski ... Pojde pózniej po drugi , zobaczymy co pokaże