Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnaZaremba

zdrowe zęby bez kamienia naszego psa

Polecane posty

hej kupuje mojej suni na kamień nazębny Dentastix firmy Pedigree, co o nim sądzicie? Ja jej daje go co jakiś czas i kamienia nie ma a jak jest u Was?

Gość gość
niektóre kliniki weterynaryjne specjalizują się w stomatologii zwierząt, na konsultacje warto się udać np. do http://www.wetjaneczek.pl/ we Wrocławiu

Dentastix firmy Pedigree naprawdę pomaga. Mój psiak bardzo chętnie zajada te smakołyki i nie ma problemów z ząbkami także naprawdę warto kupować :)

Gość gość
To już było wy ambasadorzy marek na P. i na W.. Ile wam płacą że tak zasypujecie biedne forum i robicie ludziom wodę z mózgu?! Nie macie zadnych zwierząt. Zapłacili wam za zasr*wanie tego forum spamem g*wnianej karmy bez wartości.. Nie wstyd wam że tak ludzi oszukujecie i trujecie biedne zwierzaczki? Jak wy sobie mozecie w oczy patrzeć co rano..

Gość gość
zdrowe zęby bez piertolenia ot taki temat spam

Tak samo robią wodę z mózgu ci, którzy opowiadają bzdury o naturalnym żywieniu, manipulując informacjami naukowymi, budując teorie oparte na fałszywych przesłankach lub wykorzystując ludzki strach przed rzeczami, których nie rozumieją. Moje psy od 20 lat dostają Pedigree, a koty Whiskas i nie mam zastrzeżeń do jakości tych karm. Równie dobrze gościu tobie może ktoś płacić za pisanie tych agresywnych wypowiedzi, które w żaden sposób nie argumentują podstaw, na których są opierane. Stwierdzenie, że karmy te są bez wartości jest błędne i świadczy o braku wiedzy na temat żywienia zwierząt towarzyszących. Karmy oznaczone jako pełnoporcjowe, a takimi są karmy Pedigree i Whiskas, spełniające normy współczesne żywieniowe FEDIAF i NRC dostarczają zwierzętom wszelkim potrzebnych im składników odżywczych zbilansowanych z energią. Dodatkowo w karmach gotowych nie ma możliwości by znalazły się jakieś substancje trujące. Zastanówmy się, po co producent miałby dodawać cokolwiek trującego? Każdy, kto produkuje karmy zyje z ich sprzedaży. Gdyby truł swoich klientów to by nie miał, komu sprzedawać. Pedigree jest produkowane od kilkudziesięciu lat i codziennie trafia do milionów psich misek na całym świecie. Sukces tej marki między innymi polega na tym, że jest dobra i bezpieczna. Sukces nie polega na wciskaniu chłamu, ale na produkowaniu czegoś dobrego co kupuje wielu – i tak jest z Pedigree. Jeżeli istnieją jakieś wątpliwości odnośnie składu lub jakości karmy zawsze można się zwrócić do producenta lub organów nadzorujących np. Inspekcji Weterynaryjnej.

Gość anonim5
O zęby naszego pupila zadba Dentastix. Ten przysmak redukuje kamień nazębny pieska. Mój psina go uwielbia.

Gość gość222
Ja swojemu pupilowi również kupuję Pedigree Dentastix. Zdecydowanie polecam. Pupil ma zdrowe zęby bez kamienia nazębnego.

Gość gość
Zmasowany atak spamerstwa w różnych tematach.

Ja mojemu pieskowi kupuje Dentastix, starcza jej na kilka dni. dostaje Go i jej zeby sa bardzo zdrowe bardzo polecam :)

Gość gość
sprawdzają się zapobiegawczo, ale warto też czyścić od czasu do czasu psu zęby specjalnymi preparatami i przy okazji wizyt u weterynarza sprawdzać na bieżąco stan zębów psa

Gość WróbelBarbara
Temat dbania o zęby psów, pojawia się coraz częściej. Myślę, że podstawą jest dieta. Jeżeli będziemy podawać psu tylko karmę w postaci mokrej, to nie będzie ścierany kamień nazębny. Dlatego uważam, że podstawą w dbaniu o zęby psa jest karma sucha. Ostatnio dowiedziałam się, że można kupić też specjalne szczoteczki i pasty do zębów dla psów. Z moimi psami ten sposób by nie przeszedł, dlatego wolę podawać im smakołyki, które ścierają kamień nazębny. Od kilku lat, raz na jakiś czas podaje im produkty DentaStix® Pedigree. Ja jestem zadowolona, bo nigdy nie było problemu z zębami moich psiaków przy wizycie u weterynarza. Tak więc polecam!

Gość gość
Ja swoim psiakom podaję przysmaki od Pedigree, takie jak Rodeo, Biscrock, Markies Jumbone oraz Dentastix. Ten ostatni dba o zdrowy wygląd i stan ząbków moich pupili. Niweluje kamień nazębny oraz nieświeży oddech z pyszczków. Polecam tę markę.

Gość SK94
DentaStix najlepszy dla psów i dbania o ich ząbki, chronią przed próchnicą oraz wybielają ząbki, smacznie i zdrowo, polecam

Gość gość
Zdrowe zęby bez kamienia- to proste. Wystarczy podawać naszemu pupilowi Dentastix Pedigree.

Gość gabrielak
Zdrowie psich zębów nie jest łatwe do utrzymania Ale istnieją produkty chroniące przed kamieniem. Ja rowniez używam Pedigree i jesten bardzo zadowolona. do tego co jakis czas kontroluje stan zebow mojego psa. Myślę ze warto dbać o higienę nie tylko w pierwszych latach życia zwierzaka Ale przez długie lata. Akcja "miesiąc zdrowych zębów" jest strzałem w 10. Polecam !

Gość Jokan1
Co do zębów, to u mnie jest różnie. Wprawdzie też podaję Dentastixa od Pedigree, ale czasami mój pies nie chce tego jeść - no cóż, nie jest łakomy...bo znam psy, które pożrą dokładnie wszystko. Nie wiem czy wiecie, ale teraz jest Miesiąc Zdrowych Zębów w ramach programu Pedigree i można wybrać gabinet, gdzie sprawdzą stan uzębienia Waszego pupila. Moja sunia niestety ma pożółkłe zęby i wet zaproponował usuwanie kamienia pod narkozą jeszcze w tamtym roku, ale się nie zdecydowałam i to nie ze względu na koszt (70 zł), ale na narkozę. Ma ona teraz 5 lat i nie jest wysterylizowana, właśnie się nad tym zastanawiam i za tydzień podejmę decyzję. Jeśli się zdecydujemy to na razie czyszczenie kamienia odłożymy na później (na wiosnę).

Gość gość
Ja piekę specjalne twarde ciasteczka dla wszystkich naszych pupili i mają zdrowe zęby (psy w wieku: 10 lat, 8 lat, 6 lat). Weterynach chwali więc i to dodatkowy plus.

Gość gość
4 zeby z kazdej strony na dole...braknie te 10k jak chcialbym to ladnie zrobic moze sie dorzucicie z PL? Gdzie auto?? Zeby na clio starczylo !!!!!

Gość gość
MCeregrzyn 2016.01.19 Stary post ale odpowiem. Nie masz racji. Ta sama firma produkująca karmę poza Europą, róni się pod względem składników tych, eksportownych/wyrabianych w Europie. Europa ma twardsze zasady i większe wymagnia przez co karma np w PL jest jakościowa lepsza niż ta za oceanem. Byłam, widziałam, czytałam, rozmawiałam. W USA, karma dla psów też ma pieczęć odpowiedniej karmy dla psów a wiesz z czego się składa? Trociny (tak, tak. te z drzewa) Pocięte na kawałki języki z butów roboczych (te są wykonywane z wieprzowiny) Olej rafinowany (taki co się wymienia w samochodzie) Mączki suche , oraz trochę minerałów. Tyle w temacie. I... możesz sobie obejrzeć TO https://youtu.be/u8qz9tSG8Aw

Gość wetka00000
rany boskie, jak sen schizofrenika. muszą wam mało płacić za posty, że są tak żałosne. postarajcie się poprawić styl na nieco bardziej naturalny, bo mi się robi kamień na zębach od czytania takiej tandety. ps. pedigree i whiskas to jedne z najgorszych syfów na rynku. po 3-5 latach żywienia taką papką, którą można porównać do mc donalda pies/kot jest na drodze za tęczowy most.

Gość gość
Wetka z Zerami, dokładnie! Ale co z tego kiedy głupi łyka wszystko jak pelikan bo mu się nie chce sprawdzić co pies jada albo czym czyści zęby.

Gość gość
ja proponuję profilaktykę i tyle

Gość beka22
Mądre słowa,profilaktyka to się sprawdza zawsze.Należy udać się do lecznicy,sprawdzić stan uzębienia u naszego pupila a potem zasięgnąć rady i stosować się do zaleceń.Bardzo ładnie i zrozumiale wytłumaczą nam to specjaliści z Arki,z lecznicy zajmującej się każdym zwierzakiem z pasją i poświęceniem. Można wejść na ich stronę i poznać ich bliżej http://www.arka24h.pl/index.php/uslugi/profilaktyka

Gość gąsienica 12
Ja dawałam mojemu psu Gryzaki Oravet. świetnie się sprawdziły w leczeniu zębów u mojego Wilczura :D