Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyszło mi ze mam zaburzenia bordeline

Polecane posty

Gość gość

Czy powinnam sie leczyc? Zreobiłam 2 testy w necie ( po angielsku ,ale je w miare rozumialam) i mi wyszo, ze prawdopodobnie mam to zaburzenie :O W sumie to podejrzewałam to u siebie bo np trudność w budowaniu jakis glebszych relacji z innymi, albo autoagresja, czy lek przed porzuceniem mi towarzysza od dawna.. Tzn ,ze powinnam isc do psychologa albo psychiatry?

Gość gość
Testy na websides sa nieważne. Daj sobie spokoj z nimi bo jeszcze ci wyjdzie zes geniusz tez, i co w tedy zrobisz???

Gość gość
burdeline? a to znaczy ze,ciagnie cie do burdelu? ło rany:-P

Gość gość
10:54- no nie wiem czy nieważne,w sumie wiele cech mi sie zgadza, moze nie wszystkie, ale wiekszosc, staram sie jednak nad tym pracowac

Gość gość
jaie masz objawy?

Gość gość
Na forum Kafeteria.....porady szuka?

Gość gość
Np niestabilne związki czy też lęk przed odrzuceniem, autoagresja ( choc nikomu w realu sie do tego nie przyznaje, ale tak rozladowuje napiecie czy zlosc), zmienne nastroje, jakiś dołki depresyjne

Gość gość
Te testy są p******e na maksa, a ja jestem jakaś p*****lnięta bo rozwiązuje te p*****lnięte testy. Odwalcie się Kurwa. Najgorsze testy świata Ten kto wymyślił te p*****lnięte testy to jest naprawdę p*****lnięty!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
No to wygląda ze JEJ odbilo!!!

Gość gość
11:16- to nie ja pisałam tylko jakiś podszywacz :P

Gość gość
Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ja jestem z Warszawy i cholernie długo się czeka na wizytę w poradni zdrowia psychicznego, a z Twoich objawów wynika, że wizyta u psychiatry powinna być jak najszybciej. W takim razie wysupłaj stówę lub nieco ponad i udaj się do psychiatry prywatnego. W Warszawie działa poradnia prywatna "Dialog" tel. 22368350, może mają swoje oddziały w innych miastach. W tej poradni wyciągnięto mnie z ciężkiej depresji z myślami samobójczymi włącznie. Życzę zdrowia :)

Gość gość
A pewna jestes? jak pewna jestes? bo jak pewna jestes to na pewno ty to napisalas. Pewna czy niepewna? no odpowiedz szczerze ?

Gość gość
Na pewno bordeline. Przeciez to straszny typ osobowosci a ty wygladasz na ofiare raczej. Poczytaj: skopiowane artykuły na ten temat: –Borderline: psychopaci bez empatii? –Psychopaci borderline zrobią z Twojego życia piekło. Jak się bronić? –Borderline powinno się oznaczać! –Jak rozpoznać psychopatę typu borderline? O tym niewielu wie.. –Szokująco skuteczne metody obrony przed manipulacją. Psychopaci i manipulanci wymiękają! –Jak wygrać z człowiekiem który chce Cię psychicznie zniszczyć w sporze? Sposób jest szokująco prosty! (2) Jest to problem coraz bardziej istotny, pomimo tego, że z jednej strony skorumpowana psychologia przedstawia tych potworów jako „przeżywających i emocjonalnych ludzi”, a z drugiej strony, różnego rodzaju racjonaliści naukowi jak i sami chorujący na borderline mówią, że to „paranoja naszych czasów”. Niestety, borderline nie jest paranoją naszych czasów, ale.. osobowością naszych czasów. Dorastaliśmy w takich a nie innych warunkach, w warunkach postindustrialnych czy też postnowoczesnych, ale wychowywani przez rodziców, którzy doskonale pamiętali siermiężny komunizm i opowieści dziadków o barbarzyńskich czasach wielkich wojen. Ten rozdźwięk pomiędzy tym, co odchodzi, a tym, co nadchodzi – nie tylko w wyżej wymienionym sensie – rodzi wysyp osobowości typu borderline. Moja strona jako jedna z nielicznych w Polsce bierze na siebie powinność niesienia pomocy tym, którzy są ofiarami ludzi z borderline. Dotychczas bowiem wszystkie strony www o psychologii nacechowane były z jednej strony, gloryfikacją „emocjonalności i wewnętrznego przeżywania” borderline, a z drugiej strony – chęcią „pomocy” im. Oczywiście, pomocy poprzez dożywotnią, niezwykle mało skuteczną terapię, i równie mało skuteczne leczenie farmakologiczne (temat wiele razy podejmowany na mojej stronie – korporacje farmaceutyczne). A naczelnym hasłem wszelkich forów dyskusyjnych o psychologii, gdzie przesiadują całe tabuny tych potworów w poszukiwaniu ofiar, jest: „zrobiłem/am Ci coś tak złego, bo jak tak naprawdę sam siebie chciałem/am ukarać„. Tą przewrotną i okrutną wobec ofiar psychopatów typu borderline retorykę, oczyszczającą sprawców z wszelkiej odpowiedzialności, wspiera oczywiście psychologia. A kto ustala wszelkie normy w psychologii i ogólnie, w nauce? Ustalają je ci, którzy mają pieniądze, ci potężni. W mojej opinii najbardziej zakamuflowana konspiracja świata, to konspiracja psychopatów nad ich ofiarami. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby oficjalna psychologia ukrywała w ten radosny sposób coś znacznie, znacznie mroczniejszego niż tylko przekłamania naukowe. Coś, co większości z nas nie przychodzi nawet na myśl..

Gość gość
Jak omijać kobiety (osoby) z zaburzeniem osobowości? Kilka znaków ostrzegawczych Dużo facetów ma tendencje do umawiania się, wchodzenia w związki z emocjonalnie albo fizycznie maltretującymi kobietami. Jeżeli jesteś jednym z nich to poniżej przedstawione zostało kilka znaków ostrzegawczych i czerwonych flag, żebyś w porę mógł odczepić się od takiej destrukcyjnej kobiety. 1. Odrób swoje lekcje. Poszperaj delikatnie (bez przesłuchań jak na policji) na temat jej przeszłych relacji i powodów, dla których nie wypaliły. Czy ona obwinia swoich ex i nazywa ich okrutnymi ludźmi? Czy jej ex znikali w niewyjaśnionych okolicznościach, jakby się czegoś bali, albo mieli jej serdecznie dosyć? Jeżeli tak trzymaj się z daleka. Powinieneś usłyszeć coś o tym, że ona bierze odpowiedzialność za swoją część w poprzedniej relacji, a nie za wszystko obwinia innych. Trzymaj się z dala. Branie odpowiedzialności za swoje wybory i bycie odpowiedzialnym jest dobrym wskaźnikiem tego, że masz do czynienia z dorosłym człowiekiem. Aczkolwiek nie pomyl obwiniania siebie i odpowiedzialności. Jeżeli ona ciągle obwinia siebie, nawet przyznaje, że jest z nią coś nie tak, że pozwoliła tamtym odejść czas na twoją ewakuacje, póki jeszcze masz taką możliwość. Jeżeli twoja nowa dziewczyna mówi ci, że ciągle trafia na „wariatów„, „chorych psychicznie” to najprawdopodobniej sama jest chora psychicznie. Swoją drogą kobiety z borderline / npd mają tendencję do mówienia podobnych rzeczy. Nie zastanawiaj się dwa raczy, czy żartowała – ZWIJAJ SIĘ PÓKI MOŻESZ. Jeżeli ona mówi ci już na początku, że jest szalona, jest wariatką, ma zwariowane pomysły NIE IGNORUJ TEGO. Najlepiej jak w tym momencie poszukasz najbliższego wyjścia ewakuacyjnego. Ludzie mają tendencję do dawania ci takich cichych znaków ostrzegawczych na początku relacji, więc miej to na uwadze. 2) Strzeż się niewytłumaczalnego, natychmiastowego i obezwładniającego przyciągania do kobiet, co do których czujesz, że „już ją znasz / czujesz się jakby to była twoja druga połówka„. Są szanse, że faktycznie już ją znasz. To pewnie kolejne wcielenie twoich starych problemów. Tak istnieje też poczucie „chemii” między ludźmi i ta kobieta może okazać się wspaniała, ale działaj powoli. Ta czarująca, ale iluzoryczna fasada toksycznej kobiety zaczyna pękać dosyć szybko po rozpoczęciu relacji, ale nie dzieje się to od razu, a stopniowo. Właśnie dlatego tylu facetów minimalizuje, nie przyjmuje do wiadomości, robi wymówki na tego typu zachowania. Ona wydaje się cudowna i nagle bum pojawia się atak z znikąd.Znowu wraca do normalności, a za kilka tygodni cykl się powtarza i tak dalej. W większości przypadków upływ czasu pomiędzy takimi atakami zmniejsza się. Nie czekaj, aż to nastąpi i uciekaj póki możesz. Przykładowo spotykacie się i jest ona jest super. Mijają dwa tygodnie i nagle pojawia się u niej pierwszy atak złości. Po tym ataku oskarża ciebie o bycie nieczułym i o bycie egoistycznym facetem. Ty nie wiesz o czym ona mówi, bo nic takiego nie miało miejsca z twojej strony. Myślisz sobie „Co się właśnie tutaj wydarzyło?” to własnie wtedy powinny zapalić się wszystkie czerwone lampki na twojej desce rozdzielczej. Naprawdę bardzo starannie obserwuj co wydarzy się później: a) Czy ona twierdzi, że nic się nie wydarzyło? Czy minimalizuje to, albo zaprzecza, że kiedykolwiek to miało miejsce? Ta technika manipulacji nazywa się „zapalanie latarni” (wytłumaczono w poprzednich artykułach) i jest bardzo toksyczna. b) Czy ona przeprasza cię bardzo ładnie, płacze i mówi, ze miała zły dzień w pracy, szef był dla niej zły, a ty nie zadzwoniłeś dokładnie w tej minucie, w której ona chciała i po prostu wybuchła. Nie daj się na to nabrać. To nie są nawet prawdziwe przeprosiny. Ona nie bierze odpowiedzialności za swoje złe zachowanie. Obarcza winą ciebie i jej szefa. Każdy od czasu do czasu miewa zły dzień, jasne, ale pamiętaj, że gdy sytuacja zacznie się powtarzać to już nie jest zły dzień, ona po prostu taka jest. c) Czy bezpośrednio wini ciebie za jej złe zachowanie i nie ma tutaj miejsca nawet na puste przeprosiny? Najprawdopodobniej ma jakieś zaburzenie osobowości i rozsądnym rozwiązaniem byłoby odejście od niej. d) Czy płacze i błaga, żebyś jej nie zostawiał, do tego dodaje dramaturgii w stylu „Nie wiem co zrobię bez ciebie. Przy nikim innym nigdy się tak nie czułam. Proszę nie zostawiaj mnie!„. Załatw sobie sądowy zakaz zbliżania się, zmień swój numer telefonu i załóż sobie nowe konto e-mail. To najprawdopodobniej pełen egzemplarz borderline. 3. Strzeż się wielkich gestów i ekstremalnego samolubstwa. Jeżeli ona daje ci mega drogi prezent, albo układa sobie plan na mega fantastyczną randkę parę tygodni po tym jak cię poznała bądź zaalarmowany. Jeżeli ona obarcza cię wszystkim i oczekuje od ciebie, że to ty będziesz planował, zabawiał ją, płacił za wszystko i nic nie odwzajemnia bądź zaalarmowany. Nic dla takiej osoby nigdy nie będzie wystarczająco dobre (dodatkowo proponuję przeczytać post o księżniczkach). 4. GRANICE, GRANICE, GRANICE!!! – Zbliżanie się zbyt blisko zbyt szybko. Kolejny istotny znak ostrzegawczy. Próbuje się do ciebie wprowadzić po kilku miesiącach (ekstremalne przypadki po tygodniach), albo chce, żebyś się wprowadził, chce żebyś poznał jej rodzinę? To przykład na to, że ona ma bardzo słabe lub zerowe granice, a od tego momentu może być tylko gorzej. Dodatkowo poniżej prezentuje cytat z innego artykułu. Pamiętajcie ludzie z borderline mają zerowe w granice: Osoby z BPD nie mają żadnych granic i nie potrafią ich zrozumieć. Dla nich jest to całkowicie coś obcego i irracjonalnego. Dla zdrowego człowieka granice są czymś normalnym, są czymś, co definiuje człowieka. W życiu uczuciowym BPD natomiast napierają na granice zdrowej osoby i próbują je niszczyć. Dla Ciebie może to wyglądać tak jakby ktoś nagle niesamowicie przyśpieszył całą Twoją relację. Osoby z BPD konsekwentnie dążą do zniszczenia Twoich granic. Kiedy Twoja partnerka po dwóch miesiącach znajomości chce, żebyś się wprowadził (ekstremalne przypadki robią to już po kilku tygodniach) to jest to niewątpliwy znak, że właśnie wsiadłeś do pociągu, w którym nie działają hamulce. Twoje instynkty były poprawne i zdrowe. To właśnie dlatego osoba z BPD tak je atakowała i chciała Cię ukarać (osoby z BPD nie potrafią zrozumieć zdrowych granic). Ataki przeprowadzane przez BPD eskalują w czasie, dlatego możesz spodziewać się absolutnie wszystkiego (kłamstw, zdrad, wywoływania zazdrości itp. – kaliber tych ataków rośnie razem z linią czasu). Cel takich ataków jest jeden – totalna kontrola. Osoby z BPD będą próbowały niszczyć i oczerniać, każde Twoje zachowanie dzięki, któremu będziesz w stanie pielęgnować siebie. Chcą żebyś był osłabiony łatwiej Cię wtedy kontrolować. 5. Mój, mój, mój – ekstremalna zaborczość. Jeżeli ona od samego początku traktuje cię jako swoją własność, ma żal o to, że spędzasz czas z rodziną, albo przyjaciółmi nawet wtedy kiedy rozmawiasz z siostrą przez telefon, jest zazdrosna o swoje koleżanki to jest to kolejny alarmowy znak. Toksyczne osoby często tak robią, żeby cie wyizolować, a wtedy jesteś zdany tylko na siebie. 6. Koleżanki. Bacznie obserwuj w jakim towarzystwie się obraca. Jeżeli jej koleżanki to same ryczące 30-tki i prawie 30-tki, niezamężne i życiowo nieogarnięte (typy wiecznych weekendowych imprezowiczek) to najprawdopodobniej twoja nowa dziewczyna jest taka sama. Nie daj się zwieść pustej paplaninie o tym, że ona „ich nie lubi”, albo „nie lubi z nimi przebywać” to najprawdopodobniej zwykłe kłamstwo. Skoro nie lubi z nimi przebywać, to dlaczego przebywa? Widzisz nic się tutaj nie trzyma kupy (patologiczne kłamstwa to standard dla ludzi borderline – patrz poprzednie artykuły). Dodatkowo zwróć uwagę jak jej koleżanki odnoszą się do swoich chłopaków jeżeli traktują ich jak służących, albo śmiecie to najprawdopodobniej twoja dziewczyna będzie zachowywała się taka samo. W myśl przysłowia z kim przystajesz takim się stajesz. 7. Zwróć uwagę na jej relacje rodzinne. Jeżeli nie dogaduje się z rodzicami (pomijając ekstremalne przypadki, kiedy to rodzice są alkoholikami albo coś w ten deseń) to niech to będzie dla ciebie ostrzeżenie. Jeżeli zauważasz, że rodzice nie wierzą swojej córce – sprawdzają ją, przyjeżdżają bez uprzedzenia na wizyty kontrolne to całkiem możliwe, że twoja dziewczyna to nałogowa kłamczucha i już nieraz zrobiła ostry numer (patologiczne kłamstwa to standard dla ludzi borderline – patrz poprzednie artykuły) 8. Sceny i królowa dramatu. Jeżeli twoja dziewczyna zaczyna ci robić sceny w miejscach publicznych (restauracje, kino, teatr, sklepy itp. itd) to najprawdopodobniej ma zaburzenie osobowości. To jest duży ostrzegawczy znak, takie rzeczy nie mogą być tolerowane. 9. Terminy. Jeżeli twoja dziewczyna nie dotrzymuje słowa, nie przychodzi, odwołuje bądź nałogowo spóźnia się na ustalone spotkanie to nie powinieneś tego tolerować. Polecam się wycofać, te zachowania raczej nie znikną i z czasem nie będzie lepiej.

Gość gość
10. Doświadczenia seksualne. Jeżeli twoja dziewczyna już na początku relacji mówi ci o swoich przeszłych doświadczeniach seksualnych to to kolejny znak, że jej granice są zerowe (patrz borderline i wyżej). Pamiętaj nikt normalny nie chwali się takimi rzeczami szczególnie drugiej osobie na której im zależy!!! Jeżeli słyszysz o „trójkątach”, „gwałtach” w tym momencie to naprawdę pora się ewakuować. Najprawdopodobniej masz do czynienia z zaburzeniem borderline. 11. Wczesne rozmowy o ślubie, dzieciach i ciąży – gigantyczne czerwona flaga, takie kobiety potrafią faceta wrobić w ciążę (tak zwana wpadka). Trzymaj się z dala! 12. Dziecinne zachowanie – Jeżeli twoja dziewczyna zachowuje się jak dziecko, moduluje głos jak dziecko to najprawdopodobniej jest dzieckiem emocjonalnie. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Kiedy poznasz właściwą, zdrową, kochającą osobę może się wydawać ona dla ciebie na początku dziwna, ale nie martw się daj sobie czas, a dojdziesz do tego właściwego momentu.

Gość gość
13 Znaków świadczących o tym, że Twoja żona albo dziewczyna ma borderline (BPD) albo narcystyczne zaburzenie osobowości (NPD) 1 ) Cenzurujesz swoje myśli i uczucia. Edytujesz to co czujesz ponieważ boisz się jej reakcji. Czasem przełykasz złość, gniew i uczucie zranienia tylko dlatego, że łatwiej jest to zrobić niż wplątywać się w kolejną kłótnie lub focha. Tak naprawdę mogłeś tłumić swoje emocje tak długo, że sam już nie wiesz co myślisz lub czujesz. 2 ) Wszystko jest Twoją winą. Jesteś obwiniany o wszystko, co idzie nie tak w relacji nawet jeśli nie ma to żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. 3 ) Nieustanna krytyka. Twoja wybranka krytykuje prawie wszystko, co robisz i nic nie jest nigdy wystarczająco dobre. Nie ważne jak mocno próbujesz, to nie wystarczy, a ona nigdy nie będzie zadowolona. 4 ) Chimera kontroli. Twoja wybranka angażuje się w manipulacyjne zachowania, kłamstwa tylko po to, żeby Cię kontrolować. 5 ) Doktor Jekyl i Panna Hyde. W jednej chwili jest czuła i kochająca; w następnej sytuacja odwraca się o 180 stopni. Wtedy staje się tak zjadliwa, że zastanawiasz się czy dalej jest tą samą osobą. Kiedy pierwszy raz tak się dzieje, ignorujesz to i traktujesz jako pojedynczy wybryk. Niestety za jakiś czas później przekonujesz się ze Tworzy się z tego regularny wzór zachowań, który ur******* w Tobie uczucia depresji, strachu, bezradności i desperacji. 6 ) Twoje uczucia się nie liczą. Jeżeli jesteś wystarczająco odważny, aby opowiedzieć jej o swoich potrzebach i uczuciach to w odpowiedzi zostajesz ignorowany, wyśmiany lub też to co mówisz zostaje zminimalizowane i przedstawione jako nieistotne. Zostajesz przedstawiony jako zbyt wymagający, jako osoba, z którą jest coś nie tak i koniec końców powinieneś zapisać się na terapie, bo najprawdopodobniej jesteś nienormalny. Zostajesz pozbawiony prawa do własnych uczuć. 7 ) Zaczynasz się zastanawiać czy jesteś normalny. Zaczynasz się zastanawiać czy nie jesteś stuknięty ponieważ ona cały czas neguje Twój punkt widzenia i twierdzi, że nie mówi i nie robi rzeczy, które ty jej przypisujesz. Jeżeli zwierzysz się komuś przyjacielowi albo komuś z rodziny to nie uwierzą Ci ponieważ ona zachowuje się całkiem inaczej, gdy nie jesteście sami. 8 ) Co powiedziałaś? „Przecież nie powiedziałam tego, co ty gadasz. Nie zrobiłam tego.” Oczywiście, że zrobiłaś i powiedziałaś. Tak właściwie zrobiłaś to w Twojej wysoce zniekształconej wersji rzeczywistości. Dodatkowo jej oskarżenia względem Ciebie rozciągają się od domniemanej zdrady do bycia okrutnym człowiekiem, który nie ofiarowuje jej żadnego wsparcia (nawet wtedy, kiedy Ty za wszystko płacisz). Oskarża Cię o hamowanie jej rozwoju i wstrzymywanie jej kariery. Wszystkie te oskarżenia zazwyczaj nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości dlatego czujesz się niezrozumiany i przyjmujesz postawę defensywną. 9 ) Izolujesz się od przyjaciół i rodziny. Dystansujesz się od swojej rodziny i kolegów z powodu jej zachowania, fochów i niestabilności. Robisz wymówki dla jej zachowania i oznajmiasz je innym tylko po to, żeby przekonać samego siebie, że to normalne. 10 ) Pole minowe. Chodzisz po polu minowym jeden fałszywy krok i Twoja partnerka wybucha i pojawia się kolejna awantura. Czasami ludzie odwołują się do tego jako „chodzeniu po skorupkach jajka”, ale miny wydają mi się być bardziej malowniczym odpowiednikiem. 11 ) Co się wzniosło musi zlecieć na dół. Jednego dnia Twoja wybranka stawia Cię na piedestale tylko po to, żeby za chwilę Cię z niego strącić. Jednego dnia jesteś dla niej najlepszą osobą pod słońcem, a już za kilka chwil zamieniasz się w reinkarnacje diabła. 12 ) Podwójne standardy. Osoby z zaburzeniami BPD i NPD tworzą reguły. One je ustanawiają, one je łamią i zmieniają zasady według własnego uznania, kiedy tylko im się to podoba albo jest na rękę. Nieraz myślisz sobie, że właśnie zrozumiałeś, czego ona chce i chcesz jej to dać, ale nagle okazuje się, że ona chce i żąda już czegoś innego. To stawia Cię w sytuacji, której nie możesz wygrać. Czujesz się bezradny i zamknięty w pułapce. 13 ) Nienawidzę Cię, ale nie odchodź. „Jesteś okropny. Jesteś chujem. Nikt nigdy mnie tak nie potraktował. Nienawidzę cię, ale nie odchodź”. Kiedy wreszcie dochodzisz do momentu, w którym nie możesz znieść już nic więcej wtedy zaczyna się płacz, negocjacje i groźby. Ona mówi Ci, że naprawdę Cię kocha i nie może bez Ciebie żyć. Obiecuje Ci, że się zmieni i, że będzie lepiej, ale nic się nigdy nie zmienia i nigdy nie jest lepiej. Kiedy to nie działa obwinia Ciebie, wszystko i wszystkich nigdy nie biorąc odpowiedzialności za własne czyny i zachowania. Może Ci nawet grozić, że nigdy nie zobaczysz swoich dzieci albo, że przedstawi Cię znajomym i rodzinie jako podstępną kreaturę.

Gość gość
PANOWIE POCZYTAJCIE JAK PORĄBANE MOGĄ BYC WASZE pANIE. Teksty powyzej załączyłam to ja kobieta. PS. Jeżeli myślisz, że dobrym pomysłem jest podesłanie tego artykułu Twojej wybrance to się mylisz. Osoby z zaburzeniami osobowości grupy B (ang. cluster B) prędzej stwierdzą, że to Ty jesteś chory i wrócisz do punktu wyjścia.”