Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zepsułam sobie dziecko....

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czemu tak jest ale co odkladam do łóżeczka czy wózka to sie budzi : ( śpi tylko na rękach... 1,5 miesiąca ma. Czy tylko ja tak mam?...

Gość gość
spróbuj położyć do łóżeczka i włączyć suszarkę. Podobno na niektóre dzieci działa to bardzo kojąco i zasypiają, ponieważ ten dzwięk kojarzy im się z szumem wód płodowych. Spróbuj, może u Ciebie przyniesie to dobry skutek :)

Gość gość
Moje dziecko ma 3 lata i do tej pory miało jakieś 15 swoich sposobów zasypiania, więc i Twojemu nie raz się odmieni :)

Gość gość
Moje tez tak miało, teraz na szczescie przeszło, ale do tej pory czasem musze wziac go na rece, zeby zasnal...ma 8 m-cy.

Gość gość
Jak mój syn był mniej więcej w tym wieku też zachowywał się identycznie. Tylko, że ja starałam się dziecka nie nosić. Ale przy piersi zasypiał, już nie jadł, wtedy odkładałam do łóżeczka. A syn oczywiście budził się. Wydaje mi się z perspektywy czasu, że potrzebował bliskości. U nas działała suszarka. Potrafił spać przy niej długi czas. Można z kompa włączyć nagranie suszarki. Są nawet takie po 10 h. U nas odgłos suszarki działał usypiająco na każdego. Zarówno ja i mąż lepiej spaliśmy przy tym odgłosie:). Syn od początku nie chciał smoczka, ale robiłam tak, że jak zasnął to przy odkładaniu do łóżeczka wkładałam mu buzi. W chwili kiedy się przebudził, trochę possał, zasypiał. Ja zabierałam smoczka i ładnie spał.

Gość gość
'wydaje mi się, że potrzebował bliskości' - no co ty, serio ??!!! A może jednak potrzebował zjeść kawał kaszanki i pojeździć audikiem starego ? Jak to możliwe, że takie tępe strzały zostają matkami :O Forme dać sobie zalać to pierwsza, ale przeczytać choćby jedną książkę o rozwoju i potrzebach psychicznych dziecka, to już za trudne.

Gość gość
gość dziś i po co tyle agresji? Ja to wiem, Ty to wiesz, a może autorka postu nie wiedziała i dzięki tej odpowiedzi się dowiedziała.

Gość gość
Też tak myślę że potrzebuje bliskości . Mój smyk ma 1,5 roku i bez przerwy by się tylko przytulał , ze spaniem też mam problem bo śpi z nami mimo kładzenia od małego do łóżeczka . Z wiekiem coraz gorzej ale co tam , nie będę mu broniła przytulania .

Gość gość
To ja od tej bliskosci:). U nas nie było to taki oczywiste, dlatego o tym wspomniałam. Syn miał bardzo różne okresy. Raz bardzo potrzebował przytulania, a były okresy, kiedy wręcz odrzucał pierś. Do gościa z 13:06 ja mogę się dokształcić dla swojego dziecka, a Ty radzę przepracuj swoją agresję. Bo jeżeli do obcej osoby w necie jesteś tak negatywnie nabuzowana, to co robisz w domu, kiedy dziecko jest bardziej wymagające?