Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Profil biologiczno chemiczny w liceum ?

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim. Jestem obecnie w 3 gim i zastanawia się na jaki profil pójść. Pod uwagę biore biologiczno-chemiczny, ale niestety nie jestem pewna czy dam sobie radę, ponieważ oprocz biologi i chemi jest jeszcze matematyka ( albo fizyka) a to jednak nie mój świat. Wiadomo na podstawie daje se rade ( matematyka 5, fizyka 4 ), ale wiadomo jak to jest w gimnazjum. Z biologi mam 5, chemi także. Jak myślicie dam radę ?

Gość gość
Matematyka będzie mniej ważna na takim profilu. Możesz założyć, że dasz sobie radę :) Jednak pomyśl, proszę, co po tym profilu w szkole średniej. Jakie studia wybrać. Medycyna ? :)

Gość gość
Polecam przeszłam to, dostałam się na studia jakie chciałam i jest gut :)

Gość gość
Dasz radę. Nawet myśląc o medycynie, nie musisz brać fizyki na maturę. Skup się na biologii i chemii, w 3 kl. trochę korków pod testy maturalne i będzie pięknie.

Gość gość
Byłam w LO na biol.chemie i osoby z mojej klasy studiowała potem na uniwersytetach przyrodniczych,medycznych,nie tylko lekarski,kierunki politechniczne związane z ekologią, fizjoterapia,farmację, analitykę medyczną,jest duży wybór, teraz będzie łatwiej się dostać, bo wasze roczniki nie są takie liczne:-)