Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mormiko

tabletki anty, brać dalej czy przestać?

Polecane posty

Spotykałam się z takim jednym, zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, brałam dwa cykle, okazał się chujem, nie będę zgłębiać tematu i tu moje pytanie, czy brać dalej czy przestać, dzisiaj musiałabym zacząć trzecie opakowanie, nie mam po co brać, ale słyszałam że jak się zaczęło to lepiej brać przez jakiś czas, a nie tak od razu przestawać i znowu rozwalać sobie gospodarkę hormonalną, ale może to jakieś bzdury, więc jestem ciekawa waszego zdania.

a mogłabyś jakoś wytłumaczyć? bo ja właśnie tego do końca nie rozumiem. przecież jak przestane brać za parę cykli to też sobie zaburzę hormony, i ile jeszcze opakowań powinnam wziąć według Ciebie?

Gość gość
Ja brałam 8 Mc i dość wole gumki

no ja właśnie wolałabym przestać, bo nie mam po co brać, nie sadze żeby zdarzył mi się seks przez najbliższe pół roku, jak nie dłużej (nikt mnie nie chce, a seks bez zobowiązań nie dla mnie), no ale i tak ma już kupione, no i głównie zastanawiam się jak lepiej dla zdrowia w tym momencie, brać czy nie brać, a jak brać to jeszcze ile?

Gość gość
możesz odstawić, po prostu licz się z efektami ubocznymi (trądzik, wypadanie włosów, cykl wywalony w powietrze)

Ja biore juz ponad rok. Przerywanie i branie od nowa.. i tak w kolo macieja,rozwala gospodarke hormonalną. Ja kiedys tak zrobilam.... Rozregulowal mi sie okres,bole okropne,stan cery sie pogorszyl,wlosy mi wypadaly w wiekszej ilosci niz zazwyczaj. Suma sumaru,wszystko by sie unormowalo po zapewne jeszcze kilku msc. Ale wiem,ze na jakims etapie zycia wrocilabym do nich,dlatego zaczelam je brac spowrotem. Juz od drugiego cyklu wszystko sie wyciszylo. Hormony to nie sa cukierki,pamietaj (;

U mnie efekty uboczne trwaly dluzek,anizeli lykalam pigulki. A i konca tych dolegliwosci nie widzialam. Jesli masz dobrze dobrane i nic Ci sie po nich nie dzieje,to lepiej dla organizmu,zebys brala.

Gość gość
Miałam podobnie, brałam tabsy dwa cykle. Odstawiłam, bo pojawił mi się trądzik od tych tabsów. Minęło kilka dni, tygodni pryszcze znikły :) Myślę ok, dobra decyzja. Po około 2 miesiącach włosy zaczęły mi wyłazić garściami. Były wszędzie. Mogłam wyciągać pojedyńcze włosy bez końca z głowy. Wcierałam olejki, wcierki i było jeszcze gorzej. Jakoś po 4 miesiacach nadmiernego wypadania uspokoiło się. Z cyklem też się działy różne cuda :O :O pierwszy okres po odstawieniu dostałam normalny, taki jak zawsze. A zamiast nastepnego dostałam plamienia brazowego. Jeden dzień drugi, minął tydzień i to samo. Plamiłam CODZIENNIE przez miesiąc aż do następnego okresu !!! Dzien w dzien leciała mi taka brązowa ciecz i ja wiem, ze to od odstawienia tabletek, bo nigdy mi sie to juz nie zdarzyło. Dojście do normy zajęło ponad rok, do tej pory nie jestem pewna czy wszystko sie unormowało. Nie polecam hormonów i nigdy przenidgy nie zgodzę się na tę formę antykoncepcji!!!!!!

wiem że to nie cukierki, uwierz nie planowałam brać tylko przez dwa cykle, ale teraz nie będą mi potrzebne, wiec co ma brać dopóki nie znajdę sobie nowego partnera, a to może trwać latami i brać tak tabsy bez potrzeby, w końcu i tak bym przerwała, tylko zastanawiam się po ilu opakowaniach

Gość gość
Czy odstawisz teraz czy pozniej bedzie i tak to samo. Jedna wielka kupa. Wszystko r*******e na cztery strony świata. Jak zbrzydniesz to się unormuje. Przygotuj się na niezbyt łaskawy czas.

Gość gość
300% szansy że można dostać raka

tak, czyli wszystkie kobiety które odstawiają bo np chcą mieć dzieci, dostają raka, weź się puknij z takimi komentarzami

Gość gość
na blogach często dziewczyny opisują jak zbrzydły po odstawieniu antykoncepcji. Nie rozumiem czemu dziewczyny zawsze biegaja do gina po te tabsy bo nawinął się im jakiś frajer :O Nie zdajecie sobie nawet sprawy jakie to robi spustoszenie w organizmie. Z hormonami nie ma żartów, jak cos jest nie tak, to cały system się burzy.

Gość gość
Ja odstawilam bo miałam efekty uboczne teraz mam po odstawieniu regularne cykle

Gość gość
Zrobiłaś głupotę i poniesiesz tego konsekwencje. Jestem przeciwniczką antykoncepcji. Ja współżyję bez tego świństwa. Wystarczy obserwować cykl. W dni niepłodne na luzie, a w płodne przerywany i ciąży jak nie było tak nie ma.

Gość gość
odstaw to gooowno i czekaj na efekty

Gość gość
Mormiko dziś Mówię jak bierzesz przez dłuższy czas tym sposobem niszczyć swoje zdrowie trując się. Było głośnio w ostatnim czasie, że tabletki anty powoduje raka szansa jest duża po aż 300% że zachorujesz.

uwierz żałuje że zaczęłam brać ten syf i że spotykałam się z takim k*****m, ale teraz czasu już nie cofnę, zbrzydnę.. cóż wyjdą mi pryszcze, wypadnie trochę włosów, rysy twarzy mi się raczej nie zmienia, wiec jakoś nie sadze że mi to jakoś zaszkodzi, wiem ze sobie rozp**********m gospodarkę hormonalną, boje się teraz jakiś torbieli i tym podobnych ;/ no ale czasu nie cofnę... ale że mam już teraz brać cały czas? do menopauzy? każda kobieta w pewnym momencie odstawia

Gość gość
nie bierz juz tego, odstaw, moze akurat ty nie zbrzydniesz tak mocno, nie truj sie tym k*******m

Gość Z ciekawości pytam
I ile tak ma to łykać? Do konca swiata i 1 dzien dluzej? Przeciez i tak w koncu bedzie musiala odstawić to g****o :D... No chyba, ze planujecie brac do usranej smierci, przez np. 40 lat, skoro juz wzielyscie 1 tabletke, w obawie o efekty po odstawieniu... :D

Gość gość
Tutaj nie ma zadnej normalnej odpiwiedzi. Autorko dokonczylas cykl na tabletkach, teraz juz od nowego nie bierz. In krocej tym lepiej. Watpie, ze po tak krotkim czasie wystapia jakies skutki uboczne. Moze jedynie nastepny okres ci sie troche przesunie.