Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy. Czy ktos lecial z niemowlakiem Ryenair em?

Polecane posty

Gość gość

Każdy ma bagaż podręczny? Dzieci tez? Co mogę miec w podręcznym dla niemowlaka? Termos z wrzątkiem, mleko, sloiczki? Kanapki w folii do starszej? Owoce, jogurty, wode? Butelki (tylko plastikowe?) omocy. Nie mogę sie do nich dodzwonić. Czas oczekiwania na połączenie - powzej 10 min i tak jest od kilku razy a niedługo lot.

Gość gość
dziecku do 2 roku życia nie przysługuj***agaż podręczny ani osobne miejsce w samolocie (w czasie lotu dziecko będzie na twoich kolanach), ale możesz zabrać jedzenie i pocie dla dziecka. W czasie odprawy bezpieczeństwa będziesz musiała położyć na osobnej tacy to wszystko, czasami każą próbować np. jedzenia dla niemowlaka, ale to zależy od obsługi na lotnisku (ja raz musiałam odkręcić słoiczek i spróbować trochę). Wrzątku nie musisz brać, dostaniesz za darmo w samolocie. Możesz też wziąć wózek, n aktóry dostaniesz naklejkę i zostawiasz go przy schodach do samolotu.

Gość gość
Dla dziecka w cenie biletu, mozesz wziac wozek i lozeczko turystyczne, badz fotelik samochodowy,generalnie 2 z tych trzech rzeczy masz wliczone w bilet,ja zawsze do koszyka od wozka wkladalam torbe dziecka (tą ktora dostalam przy kupnie wozka) z jego ubrankamiipieluszkami. Mialam taki wozek ze jak go zlozylam to nic nie wypadalo

Gość gość
Dziękuje. Kurczy, myślałam ze maluch tez może podręczny, trudno. :)

Gość gość
Na ich stronie wszystko jest napisane

Gość gość
Ja lecialam tydzien temu i maluch do dwoch lat MOZE MIEC PODRECZNY DO 5KG na swoje akcesoria. Ja mialam po prostu zwyczajny plecak z pieluchami, mm, butelkami, chusteczkami, przekaskami itd. Co do cieplej wody w termosie- zalezy czasami cie przepuszcza przez bramki, a czasem nie. Ja zawsze o ciepla wode prosilam juz w samolocie, albo w restauracjach juz za bramkami.

Gość gość
Hej, ja latam czesto z synkiem i dziecko moze miec bagaz podreczny, swoj wlasny. Ja mam torbe z jedzeniem i pieluchami. Jak masz plyny, sloiczki to je wyjmujesz do kontroli i tyle. Synek ma rok , a latamy odkad skonczyl 4 miesiace. Od tej pory nic sie nie zmienilo w tej kwestii.

Gość gość
Dziewczyny a jak to jest lecic z miesięcznym niemowlakiem mieszkam w UK i chce po porodzie wyrobić paszport i leciec do polski zastanawia mnie lot właśnie . mój znajomy mówił że leciał i dziecko było spokojne ale czy to nie xpza wcześnie podobno można od 9dnia wozic dziecko

Gość gość
z miesiecznym mozesz oczywiscie leciec, tylko nie wiem czy tak szybko paszport dostaniesz...

Gość gość
Prawdopodobnie miesiąc czasu na paszport się czeka koleżanką ostatnio wyrabiala ale czy dziecko źle nie znosi takiej podrozy

Gość gość
z tym paszportem, to troche dluzej. Jesli chcesz polski, to kolo miesiaca czekasz na spotkanie w konsulacie zeby wnioski zlozyc i dokumenty. A jesli angielski, to ruletka- mojemu dziecku przyszedl po 7 tygodniach, szwagierce po 3.

Gość gość
Aha dzięki za odpowiedź termin porodu mam na lipiec . jeszcze pracodawcy nie powiedzialam m . a orientuje cię się może jak to jest jestem w 9tyg ciąży nplanuje powiedzieć za tydzień o ciąży . pracuje legalnie odciągają mi składki mam payslipy ale nie mam kontraktu takiego na piśmie czy mogą mnie zwolnić skoro powiem im o ciąży?