Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

hiconcil a 2,5 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gośćmama

Hej,wczoraj syn dostal antybiotyk hiconcil.w piatek mial goraczke ok.38st i katar.goraczka przeszla,zostal tylko katar,ktory juz tez przechodzi,jednak mimo wszystko meczy go i splywa.czy przy tylko katarze podac malemu antybiotyk? Troche sie boje skutkow ubocznych,a az taki chory nie jest

Gość gośćmama
Zapomnialam dodac,ze to zapewne wirus,bo starsza corka przyniosla chorobe ze szkoly i zarazila i mnie(bol gardla i 1-dniowa goraczka). Czy przy katarku podac antybiotyk? Czytalam o biegunce i wysypce jako skutkach ubocznych

Gość edyta89
moja corka jak miala 6tyg to miala tak zapchany nos ze jej nic nie pomoglo tylko antybiotyk ... a ostatnio jak miala katar to kipilam jej ta masc rozgrzewajaca od 1dnia zycia posmarowalan 3dni i katar i kaszel zeszly

Gość gośćmama
Nie jestem lekarzem,ale wydaje mi sie,ze syn zlapal wirusa.podobnie jak starsza corka,ja i tesciowa.wszyscy mielismy 1-dniowa goraczke,ogolne oslabienie,katar..synkowi juz przechodzi katar,goraczki nie ma dawno,a kaszlu nie mial wcale.gardlo rozowe,osluchowo czysto,wiec po co antybiotyk w tej sytuacji.wstrzymam sie,bo widze,ze ustepuje wszystko.smaruje mascia rozgrzewajaca i majerankowa.dziekuje za odpowiedz

Gość gość
To nie podawaj antybiotyku. A później płacz ze mały ma zapalenie płuc lub oskrzeli. Wydzielina jaj sama mówisz spływa. Dziecko tego snu nie odchrzaknie ani nie odkaszlnie wiec zalega w drogach oddechowych. Robi się stan zapalny i siedlisko dla bakterii