Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka języka chińskiego jaka metoda?

Polecane posty

Gość gość

Czy każda metoda jest dobra do nauki języka chińskiego? I czy metoda zmienia się w zależności od tego jakiego języka dotyczy?

Gość gość
Nie każda metoda nadaje się do nauki chińskiego. Język chiński za bardzo jest językiem "fonetycznym" - jeden wyraz może mieć wiele różnych znaczeń w zależności od tego, jak go zaakcentujesz - by można było go opanować tradycyjną metodą tłumaczeniową. Wybór właściwej metody nauki języka chińskiego jest tutaj kluczowy. Albo zmarnujesz czas i pieniądze na naukę chińskiego, albo nauczysz się go - jeśli wybierzesz odpowiednią metodę. W chwili obecnej mogę Ci polecić jedynie metodę 5s: http://metoda5s.pl Więcej na temat wyboru właściwej metody nauki języka obcego: http://www.isel.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=1734

Gość Sandra NHuta
A ja uczyłam się rosyjskiego (właściwie przypomniałam sobie po latach co i jak... bo sama się przekonałam, że język nieużywany po czasie "wyparowuje" z głowy). Obecnie już spokojnie mogę się za jego pomocą porozumiewać... Nie mniej w Master Corner w Krakowie oprócz rosyjskiego na jaki uczęszczałam jest tez możliwość nauki chińskiego i japońskiego... Bardzo mnie to zaciekawiło, z tym iż zdaję sobie sprawę, ze dwóch na raz nie pociągnę i w żaden sposób ich nie opanuję... Dylematem dla mnie jest to który mam wybrać

Gość gość
Najlepiej rozpocząć naukę języka chińskiego jak najwcześniej. Dorośli ludzie nie są wstanie wypowiedzieć niektórych chińskich słów. Dlatego ja zdecydowałam się na wysłanie mojej córki na naukę języka chińskiego do www.fortecadzieciecegospeca.pl Moja córka robi tam bardzo duże postępy.

Gość gość

Samemu też każdy jest w stanie się dużo nauczyć są świetne szkolenia na yt itd w necie jeśli ktoś zna angielski ma jeszcze bardziej ułatwioną drogę do poznania tego języka