Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filadelfia

Moja mama ma 44 lata i chce mieć dziecko

Polecane posty

Gość Filadelfia

Moja mama mieszka za granicą od 6 lat, ma 44 lata, klika dni temu powiedziała mi że zamierza wziąć ślub i mieć dziecko. Swojego faceta zna od 3 tygodni, ja miałam go poznać najwcześniej w święta. Nie wiem skąd jej się urodził ten pomysł. Ja mieszkam w Polsce, w tym roku skończyłam studia i podjęłam pracę, ojca nie miałam, gdy miałam 3 lata mama się z ojcem rozwiodła i nie utrzymuję z nim kontaktów ( był alkoholikiem ). Zawsze trzymałyśmy się razem i jestem po prostu zazdrosna że założy tam sobie rodzinę i o mnie zapomni. W Polsce jestem kompletnie sama, nie mam rodziny, wszyscy bliscy nam zmarli w przeciągu 4 lat a miesiąc temu pochowałyśmy dziadka ( ojca mamy ). Pokłóciłyśmy się, padło wiele niemiłych słów. Jestem zła na nią o to że powiedziała mi to w taki sposób, przez smsa tak naprawdę, ja nawet tego faceta nie znam. Gdyby się te dziecko urodziło widziałabym je raz na pół roku. Miałam jechać do niej na święta ale całkiem mi się odechciało. Nie wiem co mam myśleć i robić. Pomóżcie

Gość gość
ciesz sie ze bedziesz miala rodzenstwo jak mamie sie uda bo w tym wieku o ciaze nielatwo

Gość gość
Jak na razie dziecka nie ma i siedzisz sama w Polsce, więc samo dziecko niewiele w tej kwestii zmieni, to jedynie kwestia twojej zazdrości. Moja mama ma 50 lat i mówi, że żałuje że jakieś 5-10 lat temu nie zdecydowała się na kolejne dziecko, widocznie to jakaś kobieca potrzeba :P

Gość gość
Przecież ty jesteś dorosłą osobą, skoro skończyłaś studia to masz 24 lata, czas już założyć własną rodzinę, a nie oglądać się na mamę.

Gość gość
Ej no, to fajnie, mamy kiedys braknie i co wtedy juz calkiem sama bedziesz, a tak chociaz bedziesz miec rodzenstwo :)

Gość gość
Ja Cię rozumiem doskonale i uważam, że pomysł Twojej mamy jest niesmaczny. W dodatku z facetem, którego praktycznie nie zna.

Gość gość
Jesteś przecież dorosła Autorko! Napisałaś też, że skończyłaś studia, oczekiwałabym raczej, że zrozumiesz mamę i będziesz ją wspierać. Ma prawo ułożyć sobie jeszcze życie, również planować ciążę z kimś kogo zapewne kocha. Powiedziała Ci o swoich planach, więc to chyba dobrze. Bardziej rozumiem Twoją mamę, niż Ciebie. Przemyśl swoją postawę. Pozdrawiam.

Gość gość
Faceta zna 3 tygodnie i chce z nim wziąć ślub i mieć dziecko???I kobieta ma 44 lata??? prowo jak nic

Gość gość
"klika dni temu powiedziała mi że zamierza wziąć ślub i mieć dziecko. Swojego faceta zna od 3 tygodni..." że co ?

Gość gość
Kicha, będzie bękart do podziału majątku po jej śmierci.

Gość Filadelfia
tak jak wspomniałam zna od 3 tygodni , kto nie chce niech nie wierzy. Zakładać rodziny póki co nie zamierzam, przynajmniej przez najbliższe 5 lat, a zazdrosna jestem to prawda, ale wydaje mi się że dlatego że mam tylko ją i widzę ją od dawna raz na pół roku tak będę mieć rodzeństwo którego praktycznie nie będę znała, będę je widywać raz na pół roku od święta... cudownie

Gość gość
autorko nie zachowuj sie jak zazdrosna nastolatka. Pomijam tu fakt zachowania twojej mamy. To kiedy założysz rodzine to twoja sprawa, moze za 5 lat a moze wyjdzie wczesniej.. I wierz mi wtedy mama spadnie na drugi plan i będzie samotna. Powinnas pomyslec troche o tym co dla niej dobre.

Gość gość
Autorko a co cie trzyma tu w Polsce ? Nie myslałas by dołączyć do niej ? Jeśli od dawna widujecie się tak rzadko to ewentualne rodzeństwo gdzieś na świecie niczego w twojej codzienności i tak nie zmieni